crypto-inzichten.nl

Crypto kopen via Bitvavo en meer over Bitvavo staking

by crypto-inzichten.nl

Als beginnende en ervaren crypto handelaar in Europa kun je gemakkelijk en snel crypto kopen via Bitvavo. Het is niet alleen een goedkoop handelsplatform, maar je kunt er ook snel en gemakkelijk betalen met iDeal. Een ander voordeel is dat je middels Bitvavo staking gemakkelijk passief inkomsten kunt genereren. In dit artikel vertellen we je meer over dit goedkope crypto tradingsplatform, hoe je een Bitvavo account kunt aanmaken en hoe je passief geld kunt verdienen met Bitvavo staking.

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een van Europa’s toonaangevende beurzen voor digitale activa. Bitvavo werd in 2018 opgericht om de kloof tussen crypto activa en traditionele valuta’s te dichten.Sindsdien is het uitgegroeid tot de grootste en goedkoopste crypto trading platform in Nederland waar je verschillende soorten cryptocurrencies kunt kopen, verkopen en bewaren.

Deze goedkope crypto trading handelsplatform biedt een gebruiksvriendelijk en geavanceerd trading platform met lagere kosten dan andere crypto brokers. In relatief korte tijd heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een van de grootste cryptocurrency exchanges van Europa. Dit jaar is Bitvavo uitgeroepen tot de Beste Crypto Broker van 2021 tijdens de BeleggersFair 2021.

Bitvavo is zeer populair onder Europese beleggers. Dit komt niet alleen doordat het een veilig en betrouwbaar platform is, maar ook omdat het een van de goedkoopste handelsplatformen is. Dankzij de extreem lage tradingkosten heeft Bitvavo een groot aantal beginnende en ervaren beleggers naar zich toe weten te trekken. Voorheen maakten deze Europese en vooral Nederlandse beleggers onnodig hoge kosten bij duurdere crypto beurzen.

Waarom crypto kopen bij Bitvavo?  

Crypto kopen bij Bitvavo is heel eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is je bij Bitvavo aanmelden. Dit kun je eenvoudig doen door op de afbeelding hieronder te klikken en het formulier in te vullen.

Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail en moet je Bitvavo account verifiëren met een geldig identiteitsbewijs en een geldig adresbewijs. Wanneer je het verificatieproces succesvol hebt doorlopen, hoef je alleen je eerste storting bij Bitvavo te doen.

Een van de grootste voordelen van Bitvavo is dat het een goedkoop handelsplatform is. Crypto kopen bij Bitvavo is een stuk goedkoper dan bij andere crypto beurzen. Bij Bitvavo betaal je een vergoeding van maximaal 0,25% per transactie.

Bij andere crypto trading platformen betaal je gemakkelijk een vergoeding van 2% per transactie. In veel gevallen is Bitvavo dus 8x goedkoper dan andere crypto beurzen. Daardoor maak je niet alleen minder kosten, je houdt ook meer geld over om je rijkdom op te bouwen.

Dit goedkope handelsplatform is ook heel toegankelijk voor allerlei soorten beleggers. Of je nu een beginnende of ervaren belegger bent, je kunt uitstekend terecht bij Bitvavo. Ongeacht of je nu aan daytrading doet of voor de lange termijn belegt, alles is mogelijk.

Je kunt bijvoorbeeld je Bitvavo account opwaarderen vanaf slechts €5,-. Maar ook voor grote beleggers is Bitvavo zeker een interessante optie. Het biedt namelijk een progressief vergoedingspercentage van maximaal 0,25% van de transactiekosten.

Enkele andere voordelen van crypto kopen bij Bitvavo zijn:

 • Uitgeroepen tot Best Crypto Broker 2021
 • Veilig en toegankelijk
 • Mogelijkheid om passief inkomen te verdienen via Bitvavo staking (meer hierover in dit artikel)
 • Gratis gebruik van de Bitvavo app
 • Optie tot het afsluiten van een crypto wallet verzekering

Hoe gebruik je het Bitvavo platform?

Je kunt het Bitvavo platform gebruiken vanaf je telefoon, desktop of tablet. Veiligheid is belangrijk bij Bitvavo, daarom moet je alle apparaten altijd eerst handmatig bevestigen. Wil je je aanmelden met een nieuw apparaat? Je ontvangt altijd een bevestigingslink op het e-mailadres dat je opgaf. Zodra je een apparaat bevestigd hebt, kun je inloggen op je Bitvavo account. 

Er is een handige app beschikbaar voor Apple of Android, zodat je altijd en overal gemakkelijk toegang hebt tot je Bitvavo account. Handig als je onderweg bent of bij iemand op bezoek bent en wilt weten wat de prijs van je crypto doet of als marktontwikkelingen je aanzetten tot het kopen of verkopen van crypto.         

Wat is Bitvavo staking?

Als je net begint met crypto vraag je je misschien af wat Bitvavo strike is. In een notendop betekent Bitvavo strike dat je een beloning krijgt voor het aanhouden van cryptomunten. Het is vergelijkbaar met de rente die je krijgt op een spaarrekening of het rendement dat je krijgt op aandelen.   

Staken is niets anders dan cryptomunten voor onbepaalde tijd in je cryptocurrency portemonnee houden. Door dat te doen steun je de veiligheid en de werking van een bepaald blockchain netwerk. Je kunt de stakingsvergoeding vergelijken met de rente die op een gewone spaarrekening wordt aangerekend.

Als je cryptocurrency koopt, koop je een bepaald aantal munten of tokens en houd je die (strike). Als beloning voor het vasthouden krijg je rente op de munt. De rente is voor elke munt verschillend, maar wordt meestal uitbetaald in de vorm van de cryptocurrency die je vasthoudt. Niet alle cryptocurrencies kun je inzetten. In je Bitvavo account kun je precies zien welke munten je kunt staken en wat de Bitvavo stakingspercentages zijn.

Hoe werkt Bitvavo staking en waarom zou je het doen?

Bitvavo staking is een mooie manier om met cryptocurrency een extra inkomen te verdienen. Door je munten of tokens op Bitvavo te staken, krijg je crypto beloningen. In de praktijk zul je zien dat je daar niet veel van merkt. Je munten zijn nog steeds je eigendom en je kunt op de beurs blijven handelen.

Je kunt vrij gemakkelijk beginnen met staken. Alles wat je bij Bitvavo hoeft te doen is de staking optie aan te zetten. Volg daarvoor de volgende stappen:

 1. Een account aanmaken bij Bitvavo
 2. Verifieer je Bitvavo account.
 3. Koop vervolgens een cryptomunt die in aanmerking komt voor Bitvavo staking (welke dat zijn, lees je verderop in dit artikel*).
 4. Zet je Bitvavo staking aan in je accountinstellingen. Je kunt dit gemakkelijk doen via het Bivavo stakingsdashboard.

*Een overzicht van de top 10 cryptomunten vind je hier

Welke munten kun je staken bij Bitvavo? 

Bij Bitvavo kun je op het moment van schrijven de volgende 17 cryptomunten staken:

 1. ARK (ARK)
 2. Bitcoin (BTC)
 3. Bitcoin Cash (BCH)
 4. Cardano (ADA)
 5. ChainLink (Link)
 6. Dai (DAI)
 7. Ethereum (ETH)
 8. Litecoin (LTC)
 9. ICON (ICX)
 10. NEO (NEO)
 11. Ontologie (ONT)
 12. Tether (USDT)
 13. Tezos (XTZ)
 14. Tron (TRX)
 15. USD coin (USDC)
 16. VeChain (VET)
 17. Waves (WAVES).

Bitvavo maakt gebruikt van zogeheten flexibele Bitvavo staking. Alle coins of cryptomunten die je bezit worden automatisch voor je gestaakt. Je hoeft hier zelf geen acties voor te ondernemen. Zo kun je beginnen met rente te verdienen met je cryptocurrency. Elke maandag worden de Bitvavo stakingsinkomsten automatisch aan je account toegevoegd. Dat is nog eens lekker passief geld verdienen!Coi

You may also like

Leave a Comment