crypto-inzichten.nl

Cryptomarkt bloedrood! Wat te doen bij extreme crypto koersdalingen?

by crypto-inzichten.nl

De cryptomarkt ziet bloedrood. Momenteel is er veel aan de hand in de wereld van cryptocurrencies, wat heeft geleid tot veel volatiliteit en extreme crypto koersdalingen. Deze koersdalingen hebben een negatief effect op de totale waarde van je cryptovaluta. Maar wat kun je doen bij extreme koersdalingen op de cryptomarkt? 

Alvorens je de tekst gaat lezen een tip: Bitvavo, de grootste crypto handelsplatform van Nederland geeft iedereen vandaag €1000 aan welkomstbonus. Profiteer hier nu van maak gebruik van deze kans.

Extreme crypto koersdalingen 

Na aanzienlijke pieken is er de laatste dagen een beetje paniek ontstaan in cryptoland. Iedereen die op een of andere manier bij de hele cryptocurrency business betrokken is, heeft gemerkt dat er extreme crypto koersdalingen zijn.

Deze extreme koersdalingen worden ook wel “bloederige cryptodagen” genoemd. Helaas is dit iets dat regelmatig gebeurt als er bijvoorbeeld negatief nieuws naar buiten komt. Veel mensen raken in paniek als ze de markt zien instorten en denken dat ze hun handel zo snel mogelijk moeten verkopen voor die waardeloos wordt. Maar is dat wel zo verstandig?

Profiteer van deze kans!
Goedkoop crypto kopen? Via onderstaande link krijg je vandaag een welkomstbonus 🎁​ van €1000 bij Bitvavo, de goedkoopste en beste cryptobeurs van Nederland.

Mogelijke oorzaken van extreme crypto koersdalingen

Met crypto kun je flinke winsten maken, maar helaas horen bloederige dagen en extreme koersdalingen er ook bij. De extreme koersdalingen in de cryptomarkt hebben altijd meerdere oorzaken, het kan gaan om natuurlijke correcties of om onnatuurlijke correcties. In de meeste gevallen gaat het om een combinatie van verschillende invloeden.

1.     Natuurlijke correctie

Je zult vaak zien dat als een cryptomunt sterk gestegen is, er bijna altijd een dip volgt. Dit heet een gezonde of natuurlijke correctie. Aanzienlijke bewegingen zijn wat dat betreft heel normaal. Als logisch gevolg daarvan wordt de markt om de zoveel tijd uit zichzelf gecorrigeerd.

Deze correctie is nodig om een munt zijn waarde te geven. Een stijging van 300% is leuk en vruchtbaar voor beleggers die snelle winsten willen behalen. Maar voor de lange termijn ondermijnt het de geldigheid van een munt.

Een correctie is dus eigenlijk wenselijk, pas dan kunnen we zien of er sprake is van levensvatbaarheid op lange termijn. Als de munt zulke correcties overleeft, hebben we zeer waarschijnlijk met een solide munt te maken. Als dat niet zo is, dump hem dan alvorens de prijs nog verder daalt. 

2.     Onnatuurlijke correctie

Er kan ook een onnatuurlijke correctie optreden. Zo hebben grote nieuwsberichten een grote invloed op de prijs. Als China bijvoorbeeld hard optreedt tegen crypto, Amerika probeert crypto aan banden te leggen of Japan maatregelen neemt die crypto beïnvloeden, dan kun je er vanuit gaan dat het negatieve nieuws een mogelijke extreme cryptokoersdaling veroorzaakt. In sommige gevallen kan de correctie oplopen tot 25 – 30 procent. In de meeste gevallen vindt er na een paar dagen of een week weer een correctie plaats. 

hoe om te gaan met extreme crypto koersdalingen

Hoe gaan beleggers om met extreme crypto koersdalingen?

Het handelen in, of bezitten van cryptocurrency, is meer dan alleen maar meedoen aan de hype. Om goed te kunnen handelen, moet je de markt willen begrijpen en voortdurend op de hoogte zijn van het nieuws (of de onzin eruit filteren). Als je dit structureel en consistent doet, dan komt het vaak niet als een hele grote verrassing dat de markt keldert. 

Een doorgewinterde expert zal zich niet van zijn stuk laten brengen door een extreme daling op de cryptomarkt. Hij weet immers dat dit kan gebeuren. Veel crypto-veteranen maken juist gebruik van de kans door de cryptomunten goedkoop in te kopen.

Ook grote fondsen gebruiken het moment om meer crypto te kopen  om de eerste beleggingen tegen een lagere gemiddelde prijs te kopen. Deze aankopen door de grote spelers zullen er ook voor zorgen dat de prijs weer wordt opgedreven, dus goed nieuws voor de Hodl’ers.

Voor crypto nieuwkomers kan een tijdelijke extreme crypto koersdaling veel paniek met zich mee brengen. Iemand die vrijwel ongeïnformeerd of niet betrokken is bij zijn cryptocurrency kan dit als een enorme schok ervaren. Misschien is hij bang om al zijn geld te verliezen. In paniek kan die persoon besluiten al zijn cryptomunten te verkopen. 

Dit is echter onnodig. Als je de geschiedenis van de cryptomarkt nader bekijkt, zul je zien dat er al eerder extreme koersdalingen zijn geweest. In de meeste gevallen waren die van tijdelijke aard en vond er vrij snel een correctie plaats.

Wat kun jij doen bij extreme koersdalingen op de cryptomarkt?

Bij een extreme crypto koersdaling is het allereerst verstandig om kalm te blijven. Verkoop je crypto niet in paniek, maar zie dit als een kans om munten goedkoop te kopen. Het is onoverkomelijk dat er zo nu en dan grote prijscorrecties plaatsvinden, dus zorg dat je een plan hebt voor deze natuurlijke of onnatuurlijke prijscorrecties.

Het verstandigste is om je munten, te Hodl’en oftewel vast te houden. Ja, het is pijnlijk om de waarde van je cryptomunten tijdelijk te zien krimpen als gevolg van een extreme crypto koersdaling. Maar het is niet zo dat de markt plotseling onbetrouwbaar is of volledig in elkaar stort.

Naar verwachting zal de markt er over een paar dagen/weken weer enigszins normaal uitzien. Als je ziet hoe de verschillende oorzaken hun effect hebben op deze daling, zul je ook zien dat deze extreme crypto koersdaling tijdelijk is en weer zal aantrekken als het stof is opgetrokken.

Een slimme tactiek die je kunt toepassen is om 25 procent van je winst te nemen en die om te zetten in Bitcoin of Tether. Als de markt corrigeert of crasht, heb je fondsen klaarstaan om je topmunten goedkoper te kopen.

Als je munten met veel potentieel in het rood staan, is dat erg vervelend. Maar de wetenschap en ervaring leren dat je alle vertrouwen kunt houden en dat de munten vroeg of laat weer in het groen zullen staan. Ongeacht de extreme crypto koersdaling. 

Dus wees gerust, je geld is echt niet allemaal in rook opgegaan. Het is aan jou of je deze “barre tijden” uitzit, of dat je er toch voor kiest om een munt te verkopen vanwege de extreme crypto koersdaling. Dit is een keuze die je zelf moeten maken. Wij kunnen dat niet voor je doen, want we geven geen advies.

Gerelateerd artikel: Bitcoin flash crash: BTC keldert van $43.000 naar $28.801

You may also like

2 comments

Anita november 21, 2021 - 8:13 pm

Geweldig artikel en tips! Ik ben pas begonnen en ik was even geschrokken. Door dit artikel weet ik nu dat dalingen van tijdelijk aard kunnen zijn en hoe je dat kan opvangen. Heb je overigens nog meer tips al startende belegger?

Reply
crypto-inzichten.nl november 21, 2021 - 8:16 pm

Dank Anita voor je reactie. Fijn dat het artikel je geholpen heeft. Dat is waar crypto-inzichten.nl ook voor staat, je inzichten geven in de cryptowereld ;). Wij zullen je een mail sturen met daarin nog een paar tips voor startende crypto beleggers.

Reply

Leave a Comment