crypto-inzichten.nl

Hoe lang duurt een Ethereum transactie gemiddeld?

by crypto-inzichten.nl

Hoe lang duurt een Ethereum transactie? Hoewel er veel manieren zijn om dat te doen, zal het ook van veel factoren afhangen. In dit artikel vertellen we je meer over hoe lang het duurt om een Ethereum te versturen. Bovendien geven we je diverse voorbeelden en ook de verschillende factoren , zoals dat van een Ethereum miner, die de tijdsduur voor een Ethereum transactie beïnvloeden.

Hoe lang duurt het om Ethereum transactie van de ene naar de andere Ethereum wallet?

De tijd voor een Ethereum transactie, ookwel Ether transactie, die nodig is om Ethers van de ene Ethereum wallet naar de andere wallet te versturen, hangt af van of je een online wallet (hot wallet) of een offline wallet (cold wallet) gebruikt.

Als je geld al op het internet staat, ben je veel minder tijd kwijt en zal de Ether transactie verhoudingsgewijs snel gebeuren. Hoe lang het duurt om Ethereum transactie te versturen, is uiteindelijk afhankelijk van het aantal bevestigingen dat de transactie vereist.

Als je de ETH munten van de ene online wallet naar de andere wilt overbrengen, zou het niet meer dan vijf minuten moeten duren om met de hele transactie klaar te zijn. Het overzetten van Ethereum vanuit een offline wallet duurt langer. Dit omdat offline wallet overschrijvingen meer beveiligingsfuncties bevatten voor het versturen van Ethereum.

Het duurt langer om een Ethereum transactie via cryptobeurzen gedaan te krijgen dan overboekingen naar een Ethereum wallet. De reden achter deze vertraging is dat crypto exchange platforms strikte veiligheidsvereisten hebben en meer bevestigingen vragen om de transactie te volbrengen. Het voordeel hiervan is dat je extra beschermd bent tegen dubbele transacties.

Wat is de rol van Ethereum miners?

Als je Ethereum van de ene Ethereum wallet naar de andere overbrengt, moet je eerst een transactie voorleggen aan de voor Ethereum ontworpen blockchain. De Ethereum miners  (of de validators) zullen de transactie valideren en aan de blockchain toevoegen.

Het Ethereum minen is het proces waarbij een bloktransacties wordt gemaakt dat aan de Ethereum blockchain wordt toegevoegd. Ethereum gebruikt, net als Bitcoin, momenteel een proof-of-work (PoW) consensus mechanisme. De Ethereum miners gebruiken hun tijd en rekenkracht om transacties te verwerken en blokken te produceren.

In gedecentraliseerde systemen zoals Ethereum moeten we ervoor zorgen dat iedereen het eens is over de volgorde van transacties. Ethereum miners helpen daarbij door computationeel moeilijke puzzels op te lossen om blokken te produceren, en zo het netwerk te beveiligen tegen aanvallen.

Technisch gezien kan iedereen met zijn computer op het Ethereum netwerk mijnen. Niet iedereen kan echter ether (ETH) winstgevend mijnen. In de meeste gevallen moeten mijnwerkers speciale computer hardware kopen om winstgevend te kunnen mijnen.

Iedereen kan de mijnbouw software op zijn computer kan draaien, maar het is onwaarschijnlijk dat de gemiddelde computer genoeg blokbeloningen zou verdienen om de bijbehorende kosten van het mijnen te dekken.

Ethereum transactie - Ethereum miners

Hoe ziet het verificatie proces door de Ethereum miners eruit?

Het verificatie proces ziet er als volgt uit:

 • Een gebruiker schrijft en ondertekent een transactie-aanvraag met de private key van een of ander account.(lees hier meer over wat een private key is)
 • De gebruiker zendt het transactieverzoek naar het hele Ethereum netwerk vanaf een of andere node.
 • Bij elke nieuwe transactieverzoek voegt elk knooppunt in het Ethereum netwerk het verzoek toe aan zijn lokale mempool. Dit is een lijst van alle Ethereum transactieverzoeken die zijn ingediend en die nog niet in een blok aan de blockchain zijn vastgelegd.
 • Op een bepaald moment voegt een Ethereum miner enkele tientallen of honderd transactieverzoeken samen tot een potentieel blok. Dit doet de Ethereum miner op een manier die de transactievergoedingen die hij verdient maximaliseert en toch onder de blokgaslimiet blijft. Het Ethereum miner doet dan het volgende:
  • Verifieert de geldigheid van elk transactieverzoek (d.w.z. dat niemand probeert ether over te maken van een rekening waarvoor hij geen handtekening heeft gezet, het verzoek is niet misvormd, enz.), en voert dan de code van het verzoek uit, waardoor de toestand van zijn lokale kopie van de EVM verandert. De miner kent de transactiekosten voor elk zo’n transactieverzoek toe aan zijn eigen rekening.
  • Begint het proces van het produceren van het proof-of-work “certificaat van legitimiteit” voor het potentiële blok, zodra alle Ethereum transactieverzoeken in het blok geverifieerd en uitgevoerd zijn op de lokale EVM kopie.
 • Uiteindelijk zal een miner klaar zijn met het produceren van een certificaat voor een blok dat ons specifieke transactieverzoek bevat. De miner zendt dan het voltooide blok uit, dat het certificaat bevat.
 • Andere knooppunten krijgen notificatie van het nieuwe blok. Ze verifiëren het certificaat, voeren zelf alle transacties op het blok uit (inclusief de oorspronkelijk door onze gebruiker uitgezonden transactie), en verifiëren of de controlesom van hun nieuwe EVM toestand na de uitvoering van alle Ethereum transacties overeenkomt met de controlesom van de toestand die door het blok van de mijnwerker geclaimd wordt. Pas dan voegen deze knooppunten dit blok toe aan de staart van hun blockchain, en accepteren de nieuwe EVM toestand als de canonieke status.
 • Elk knooppunt verwijdert alle transacties in het nieuwe blok uit zijn lokale mempool van onvervulde transactie-aanvragen.
 • Nieuwe Ethereum miners die zich bij het netwerk voegen downloaden alle blokken in volgorde, inclusief het blok dat de transactie van onze interesse bevat. Ze initialiseren een lokale EVM kopie (die begint als een EVM in lege toestand), en doorlopen dan het proces van het uitvoeren van elke transactie in elk blok bovenop hun lokale EVM kopie, terwijl ze onderweg bij elk blok de checksums van de toestand verifiëren.

Elke Ethereum transactie wordt één keer gemijnd (in een nieuw blok opgenomen en voor de eerste keer gepropageerd), maar uitgevoerd en geverifieerd door elke deelnemer aan het proces.

Hoe lang duurt een bevestiging van een Ethereum transactie?

Zoals hierboven vermeld, hangt de tijd die nodig is voor de Ethereum transactie af van verschillende factoren. Maar in het geval van Ethereum blockchain transacties zou de bevestiging niet meer dan 15 seconden mogen duren.

Als je je Ether munten in een andere Ethereum wallet wilt laten overzetten, zul je een reeks bevestigingen moeten voltooien. De Ethereum wallet waar je Ethereum naar overbrengt bepaalt het aantal bevestigingsprocessen dat je zult moeten doorstaan.

Eén bevestiging geeft aan dat je transactie voltooid is zodra ze aan de blockchain is toegevoegd. Dit betekent dat als het aantal blokken blijft toenemen, ook het aantal verdere bevestigingen dat je zult moeten voltooien om klaar te zijn met de transactie. Bovendien vergroot het toenemende aantal bevestigingen ook de kans dat je je transactie gedaan krijgt; je moet ook weten dat het proces onomkeerbaar zal zijn.

Deze bevestigingen die je op de blockchain moet voltooien zijn erg belangrijk omdat deze processen in stand gehouden worden om gegevens en informatie te verifiëren die weldra permanent zullen worden. In het geval van frauduleuze transacties zullen ze door de blockchain geweigerd worden. Zijn er geen bevestigingen, dan betekent dit dat er geen transacties plaatsvinden.

Hoe lang duurt het om ETH naar mijn bankrekening over te maken?

Zoals we al eerder vermeld hebben, zullen verschillende factoren de totale tijd bepalen die nodig is om de Ether naar je bankrekening over te maken. Een van die factoren is of je van plan bent een online of offline wallet te gebruiken. Bij gebruik van de offline wallet duurt het langer voor je geld op je bankrekening is overgemaakt, vanwege de extra beveiliging en veiligheidsmaatregelen.

Stel dat je je Ether munten in je Ethereum wallet naar je Bitvavo rekening wilt overmaken om te verkopen, dan wordt de tijd die nodig is om de Ether transactie succesvol te laten verlopen bepaald door het aantal bevestigingen van Bitvavo om de Ethereum transactie te voltooien.

Over het algemeen zijn er 30 bevestigingen die je op een crypto exchange moet voltooien. Dit betekent dat je ruwweg tien minuten nodig zult hebben om de ETH munten van je Ethereum wallet naar een crypto exchange over te brengen.

Vervolgens kun je je Ethereum dat naar je crypto account is overgebracht verkopen voor fiat. Natuurlijk hangt de tijd die nodig is voor de overdracht af van welk uitwisselingsplatform je gebruikt.

Er zijn crypto exchanges die je onmiddellijk laten opnemen, zoals Bitvavo, maar er zijn andere waar je een paar dagen moet wachten (in de meeste gevallen 2-3 werkdagen) om het geld over te maken.

Zijn er kosten verbond aan een Ethereum transactie?

Ja, je zult extra kosten moeten betalen als je Ethereum munten wilt overmaken. Zoals bij de meeste soorten transacties tegenwoordig, moet je een heel klein bedrag aan ETH munten betalen om de transactie met succes te voltooien. Dit bedrag aan ETH munten dat je betaalt voor een geslaagde overmaking wordt gas genoemd.

Door middel van deze extra gasvergoeding is Ethereum in staat zijn netwerk veilig en beschermd te houden tegen inmenging van buitenaf. Deze gasvergoedingen die je tijdens het transactieproces moet betalen, voorkomen dat spam toegang krijgt tot de netwerken, en verhogen zo de snelheid en efficiëntie van legitieme transacties.

Conclusie

Alle transacties voor de ETH munten gaan onder normale omstandigheden heel snel. Maar de tijd wordt bepaald naar waar je de Ether munten heen wilt sturen. Het goede nieuws is dat de totale tijd neemt niet meer dan 15 seconden in beslag. Dit betekent dat je in minder dan een paar minuten klaar bent met de Ether transacties.

Voor alle Ethereum transacties geldt dat er een vooraf bepaald aantal bevestigingen moeten worden gedaan. Deze moeten met succes worden afgerond zodat de transactie gedaan kan worden. De Ethereum transactietijd neemt toenemen als je meer bevestigingen moet voltooien.

Wil je jouw ETH munten verkopen voor fiatgeld om op hun bankrekening over te maken? Dan moet je weten dat het totale Ethereum transactie proces iets meer tijd in beslag kan nemen.  Afhankelijk van het soort crypto exchange platform dat je van plan bent te gebruiken, kan de overdrachtsperiode overal tussen een paar minuten tot minstens vijf dagen duren.

Geld verdienen met crypto handelen?

Wist je overigens dat je gemakkelijk 10x je kapitaal kunt terugverdienen als je in de juiste cryptocurrency investeert. Je kunt zelfs een rendement van 100x hebben, dus je kunt gemakkelijk €100 omzetten in €10.000. Veel crypto deskundigen verwachten soortgelijke opbrengsten in 2022. De vraag blijft echter – hoe weet je in welke cryptocurrency je moet investeren. Meer weten hierover? Lees het artikel: goedkoop crypto trading met Bitvavo

 

Last van FOMO? Heb je last van Fear of Missing out? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf voortdurend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Meld je aan voor de crypto-inzichten nieuwsbrief.

You may also like

Leave a Comment