crypto-inzichten.nl

Ethereum Mainnet Merge vindt eerder plaats dan verwacht

by crypto-inzichten.nl

De Ethereum Mainnet Merge komt waarschijnlijk eerder dan voorspelt. Volgens de gegevens van block times en total terminal difficulty (TTD), zal de Merge upgrade waarschijnlijk voor de geplande datum van 19 september plaatsvinden. Ethereum ontwikkelaars hebben snel vooruitgang geboekt met betrekking tot de Merge upgrade op het Ethereum mainnet. Tijdens de Consensus Layer Call op donderdag 11 augustus bespraken de Ethereum-ontwikkelaars de nieuwe data voor de upgrade.

Ethereum Mainnet Merge

Ethereum Mainnet Merge komt eerder dan 19 september

Volgens de Ethereum-ontwikkelaars zou de Ethereum Mainnet Merge upgrade eerder kunnen plaatsvinden dan de geplande datum van 19 september. Sprekend over de kwestie, merkten de Ethereum-ontwikkelaars op:

“De Ethereum Mainnet Merge is voorlopig gepland voor TTD 587500000000000000, wat betekent dat Ethereum mogelijk op 15 of 16 september wordt gefuseerd. De vorige verwachte datum was 19 september.”

De Merge zal zelfs de Ethereum blockchain verschuiven van een Proof-of-Work (PoW) consensus model naar een Proof-of-Stake (PoS) model. De Merge upgrade is opgesplitst in twee delen: Bellatrix en Parijs. Het tweede deel is waar de upgrade volledig zal plaatsvinden. De upgrade van Parijs zal pas plaatsvinden wanneer het netwerk een bepaalde totale terminal moeilijkheid (TTD) bereikt.

Merk op dat de nieuw aangekomen data slechts voorspellingen zijn en niet definitief. Door de bloktijden en hashrate fluctuaties, zullen deze data de komende dagen en weken waarschijnlijk nog wijzigen. Later deze maand, op 23 augustus, zal de Foundation met verdere updates komen indien beschikbaar.

In het geval dat de Ethereum hashrate significant daalt wat resulteert in langzamere block tijden, zou dit de Merge datum verder naar achteren schuiven. Er is ook een mogelijkheid van een handmatige opheffing.

Ethereum Merge Mainnet vooruitgang en nieuwe controverse

Op woensdag meldden Ethereum ontwikkelaars dat ze met succes de Merge upgrade hebben uitgevoerd op het Goerli testnet. Dit was de laatste generale repetitie voor de definitieve update volgende maand.

Ethereum hoofdontwikkelaar Tim Beiko zei: “We willen het netwerk zien finaliseren en een hoge participatiegraad hebben onder validators en er ook voor zorgen dat we geen onverwachte bugs of problemen tegenkomen”.

Het succes van het Goerli testnet heeft de weg vrijgemaakt voor de Merge implementatie op het Ethereum mainnet upgrade. Met alle nieuwe opwinding rond de Merge, is er een nieuwe controverse ontstaan in de markt.

Sommige Ethereum miners zeiden dat wanneer de Ethereum blockchain de Merge upgrade ondergaat, ze een hardfork zullen hebben om de PoW versie van ETH te kunnen blijven gebruiken. Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin heeft dit idee van tafel geveegd. Hij verklaarde verder dat hij de hardfork en het PoW netwerk niet zal ondersteunen na de Merge.

Het laatste Ethereum Merge Nieuws

Houd deze website goed in de gaten voor het laatste Ethereum Mainnet Merge nieuws. Een andere goede bron voor het laatste Ethereum Mainnet Merge nieuws is de officiële Twitter account van Ethereum. Zie hieronder.


Lees meer over de Ethereum Mainnet Merge Upgrade: https://crypto-inzichten.nl/ethereum-merge-eth-2-0/

You may also like

Leave a Comment