crypto-inzichten.nl

Ethereum koersverwachting, wat gaat de ETH koers doen?

by crypto-inzichten.nl

Wat is de Ethereum koersverwachting voor de komende dagen? Wat moet je als ETH belegger in de gaten houden? Ethereum is deze maand met 13,06% gedaald. Deze week zag de altcoin echter de eerste tekenen van consolidatie. Het noteerde namelijk nauwelijks prijsveranderingen. De netflow die tot drie dagen geleden werden waargenomen schetsen echter een zorgwekkender beeld voor Ethereum beleggers.

Wil je goedkoop crypto kopen?¬†ūüéĀ¬†Via deze link krijg je vandaag een welkomstbonus van¬† ‚ā¨1000 bij Bitvavo, de goedkoopste en beste cryptobeurs van Nederland.¬†

Ethereum uitstroom

De week eindigend op 17 december zag de grootste crypto uitstroom sinds een tijdje. In totaal was de outflow in de cryptomarkt $142 miljoen. Het was de eerste keer in meer dan 17 weken dat de totale netto uitstroom zoveel bedroeg. Maar vooral Ethereum viel deze week op dankzij zijn uitstroom van $63 miljoen.

Even voor degene die niet bekend zijn met de term netflow. De Ethereum netflow indictor wordt gedefinieerd als het verschil tussen de instroom en de uitstroom, en toont het netto bedrag van de crypto die centrale beurzen binnenkomt of verlaat.

Wanneer de metriek negatieve waarden aanneemt, betekent dit dat er meer beleggers zijn die hun munten opnemen dan die storten. Aanhoudend zo’n trend kan bullish zijn voor ETH, omdat houders hun crypto meestal van beurzen halen om te hodelen of via OTC transacties te verkopen.

Anderzijds, als er meer munten naar beurzen stromen dan er uitstromen, vertoont de netto stroom positieve waarden, wat bearish kan zijn omdat het impliceert dat beleggers hun ETH naar beurzen sturen om ze op te nemen in fiat of om altcoins te kopen.

Terug naar de netflows van Ethereum. Gedurende de hele maand december en tot vorige week hielden de netflows een evenwicht tussen instroom en uitstroom. Dit hield de Ethereum uitstroom op $3.6 miljoen. Alleen Polkadot deed het slechter dan Ethereum. Op basis van de Month to Date (MTD), waren de uitstromen van Polkadot namelijk groter dan die van Ethereum.

Ethereum koersverwachting Ethereum flows

Maar de ontwikkeling van deze week leidde ertoe dat Ethereum de kroon overnam van Polkadot door een totale MTD uitstroom te registreren van $68.4 miljoen. Hoewel Bitcoin $26 miljoen meer aan instroom verloor dan Ethereum, hielp zijn prestatie in de voorgaande weken de koningsmunt zijn verliezen tot een minimum te beperken.

Hetzelfde kan echter niet gezegd worden voor Ethereum, want meer dan zes miljoen adressen nemen nu voor het eerst sinds juli verliezen waar. Bovendien zijn beleggers, vanwege de mogelijkheid van verdere verliezen, nu voorzichtiger geworden.

 

Meld je aan bij Bitcoinmeester

Volumes van ETH walvissen overschreden de $10 miljard

Ook ETH walvissen zijn voorzichtiger geworden. In de cryptocurrency wereld worden investeerders die een groot aantal crypto activa bezitten meestal ‘walvissen’ genoemd. Sommige van deze walvissen die het grote aantal ETH bezitten noemen we ETH walvissen. De definitie van een ETH walvis zou een persoon of organisatie (een enkel adres) zijn met ongeveer 1.000 ETH of meer.

ETH walvis

De volumes van de ETH walvissen overschreden op 14 december de $ 10 miljard. Dit is het hoogst genoteerde volume sinds januari 2018. De dag erna daalde ETH 8,5%. Nu de grootste expiratie van het jaar dichterbij komt, kunnen we echter hopen snel iets van een herstel te zien. Terwijl 102.000 contracten eisen dat Ethereum boven $5000 sluit, zijn nog eens 122.600 en 119.500 beleggers op zoek naar een sluiting van respectievelijk $10k en $15k.

Ethereum koersverwachting 2022

Ethereum koersverwachting

Maar een Ethereum koersverwachting van $5000 lijkt op dit moment niet realistisch. Als ETH weer zou rallyen, dan is $5.000 het dichtstbijzijnde niveau. Maar dan moet ETH in de komende 10 dagen wel met 23,69% stijgen om de $5000 te bereiken. Een Ethereum koersverwachting van $10.000 en $15.000 is uitgesloten. zelfs dan zal ETH in de komende 10 dagen met 23.69% moeten stijgen om $5k te bereiken.

Het zou dus veilig zijn om te zeggen dat komende tijd, zelfs als ETH herstelt, veel beleggers een verlies gaan lijden. Het blijft dus spannend wat de ETH koersverwachting voor het komende jaar gaat worden.

Benieuwd naar meer Crypto nieuws? Bekijk onze homepagina, de kennisbank of de pagina met Bitcoin nieuws!

You may also like

Leave a Comment