crypto-inzichten.nl

El Salvador bouwt Bitcoin City met 1 miljard dollar aan Bitcoin-obligaties

by crypto-inzichten.nl

El Salvador staat op het punt om een baanbrekend project genaamd de “Bitcoin City” te lanceren. Bitcoin City wordt naar verwachting een volledig functionele stad met woonwijken, restaurants, een haven, winkelcentra en alles wat met Bitcoin te maken heeft.

Alvorens je de tekst gaat lezen een tip: Bitvavo, de grootste crypto handelsplatform van Nederland geeft iedereen vandaag €1000 aan welkomstbonus. Profiteer hier nu van maak gebruik van deze kans.

El Salvador gaat Bitcoin City bouwen

Eeerder dit jaar haalde El Salvador haalde het wereldnieuws omdat het Bitcoin als wettig betaalmiddel accepteerde, het was het eerste land dat dit deed. Sinds september 2021 is Bitcoin officieel een wettig betaalmiddel in El Salvador. Het land is nu hard op weg om de “hoofdstad van Bitcoin” te worden en gaat een Bitcoin City bouwen.

Sindsdien heeft het land verschillende initiatieven ondernomen op het gebied van Bitcoin. Als eerste land ter wereld is het begonnen met het minen van BTC op basis van vulkanische energie.

Daarnaast maakte Bukele de afgelopen maanden succesvol gebruik van de zogenaamde “prijsdips” om meer Bitcoin te kopen. De uiteindelijke winst die werden behaald door de Bitcoin-prijs gaat het land gebruiken om onder andere scholen en dierenziekenhuizen te bouwen. Maar nu gaat El Salvador een stapje verder met bouwen.

Profiteer van deze kans!
Goedkoop crypto kopen? Via onderstaande link krijg je vandaag een welkomstbonus 🎁​ van €1000 bij Bitvavo, de goedkoopste en beste cryptobeurs van Nederland.

Bitcoin City de hoofdstad van Bitcoin

Als onderdeel van de vele voorgestelde initiatieven om hun “Bitcoin-droom” naar een andere hoogte te tillen, is het land van plan een baanbrekend project genaamd “Bitcoin City” te lanceren.

Nayib Bukele, president van El Salvador, kondigde dit initiatief aan tijdens de Labitconf, een conferentie die van 15 tot 20 november in El Salvador werd gehouden. Tijdens deze conferentie werd de mainstream invoering en verhoogde acceptatie van Bitcoin in het land gevierd. Ook waren er veel sprekers die hun visie en verwachtingen deelden over de toekomst van Bitcoin.  

Bitcoin City zal naar verwachting een volledig functionele stad zijn met woonwijken, restaurants, een haven, winkelcentra en alles wat met Bitcoin te maken heeft. In #BitcoinCity zal er digitaal en technologisch onderwijs hebben. Geothermische energie voor de hele stad en efficiënt en duurzaam openbaar vervoer.

De stad komt te liggen in de oostelijke regio van La Union en krijgt geothermische energie van de vulkaan. Bukele beloofde dat Bitcoin City geen CO2 uitstoot gaat produceren en dat inwoners van de Bitcoin City alleen belasting over de toegevoegde waarde (btw) te betalen. Dit zal worden gebruikt voor het onderhoud van de stad, infrastructuurobligaties, maar ook om de obligatie van de gemeente te betalen.

Bukele zei verder dat de stad cirkelvormig zal zijn. Bitcoin City zal een eigen vliegveld, woonwijken en commerciële gebieden hebben. Er zal ook een centraal plein zijn dat vanuit de lucht op het BTC-symbool moet lijken.

Bitcoin City

Bitfinex en Blockstream ondersteunen Bitcoin City

Bitcoin City is geprezen door veel belangrijke spelers in de industrie met bedrijven als Bitfinex crypto exchange en Blockstream die bijdragen aan de oprichting ervan. Volgens CTO bij Bitfinex, Paolo Ardoino, steunen ze het Bitcoin City-initiatief van El Salvador en zullen ze betrokken raken door een effectenplatform te lanceren om de Bitcoin-obligaties te bewaren.

Bitcoin City zal binnenkort de thuisbasis zijn van vele lokale en buitenlandse aanbiedingen van crypto activa die een nieuwe regulering van digitale activa voor het land ontwikkelen. Zo gaan El Salvador, Bitfinex en Blockstream samen geschiedenis schrijven.

Volgens de Chief Security Officer van Blockstream, Samson Mao, zou de financiering van de Bitcoin-obligatie geen uitdaging moeten zijn, aangezien Bitfinex alleen al een heleboel walvissen heeft die de Bitcoin-obligatie van $1 miljard zouden kunnen vullen.

Hij onthulde verder dat $500 miljoen van de Bitcoin-obligatie door een vijfjarige lock-up periode zou gaan. De Bitcoin obligatie zorgt ervoor dat het geïnvesteerde kapitaal uit de wereldwijde circulatie wordt gehaald. Mao beweerde dat de lancering van 10 soortgelijke initiatieven door andere landen de helft van de 21 miljoen Bitcoin in omloop kan wegnemen.

El Salvador heeft al veel gebruik gemaakt van zijn Bitcoin-inkomsten. Het heeft een veterinair ziekenhuis gebouwd met de 4 miljoen dollar winst van zijn Bitcoin Trust-rekening. Begin deze maand kondigde het land ook aan dat een deel van de winst van de Bitcoin Trust-rekening gebruikt zou worden om 20 nieuwe scholen te bouwen.

El Salvador zet tot nu toe de toon in Bitcoin-initiatieven en verwacht wordt dat meer landen zullen volgen.

You may also like

Leave a Comment