crypto-inzichten.nl

El Salvador bereidt wetgeving voor eerste Bitcoin obligatie voor

by crypto-inzichten.nl

El Salvador is van plan om ongeveer 20 wetsvoorstellen naar het Congres te sturen om een stichting op te richten voor de uitgifte van Bitcoin obligaties, inclusief een voorstel om de nationaliteit te verlenen aan Bitcoin-houders die zich in het land vestigen.

Korte samenvatting

  • El Salvador zal naar verwachting 20 wetsvoorstellen sturen naar het Congres sturen als voorbereiding op de lancering van een Bitcoin obligatie. Zo heeft de minister van Financiën aan lokaal nieuws bevestigd.
  • Het land is van plan om $1 miljard aan Bitcoin obligaties uit te geven om de eerder aangekondigde “Bitcoin City”-plannen te financieren.
  • Een van de voorstellen is om Bitcoin-houders die zich in het land vestigen een verblijfsvergunning te geven.
  • De regering van El Salvador hoopt voor $1 miljard aan Bitcoin obligaties uit te geven.

El Salvador zet de eerste stappen richting uitgifte Bitcoin obligaties

El Salvador neemt geen genoegen met het accepteren Bitcoin als officiële munteenheid. Het is nu ook bezig met nieuwe wetgeving als onderdeel van het plan om voor $1 miljard aan Bitcoin obligaties uit te geven.

De minister van Financiën van het Midden-Amerikaanse land, Alejandro Zelaya, vertelde Telecorporación Salvadoreña dat de regering ongeveer 20 wetsvoorstellen naar het Congres zal sturen in aanloop naar de uitgifte van de Bitcoin obligatie.

Zelaya zei dat de obligatie, ook bekend als EBB1, zich zou richten op het bevorderen van “innovatie en financiële vrijheid” in El Salvador. “Aangezien er nog nooit een Bitcoin obligatie is uitgegeven, moet er een reeks voorschriften worden uitgevaardigd,” zei hij.

Zelaya voegde er verder aan toe dat het land een plan voorstelt om voordelen te bieden aan Bitcoin-investeerders die zich in El Salvador vestigen, waaronder het verlenen van de nationaliteit.

“Er zijn Bitcoiners en vrienden van mij die de Salvadoraanse nationaliteit willen en mij vragen hoe ze die kunnen verkrijgen, maar de wetgeving van het land kent die voordelen niet,” zei hij. Hiermee refereerde hij naar de Verenigde Staten die soortgelijke stimulansen biedt aan individuen die investeringen doen in het land.

Ook merkte Bukele op dat de wetten verband zouden houden met de plannen van het land om een centrum voor de schuldenmarkt te worden in partnerschap met de Centraal-Amerikaanse Bank voor Economische Integratie.

El Salvador Bitcoin obligatie

Bitcoin obligatie en Bitcoin City

President Nayib Bukele kondigde de ambities van het land om zijn eerste Bitcoin obligatie uit te geven in november aan toen hij vertelde dat het voornemens was om een Bitcoin City te gaan bouwen.

“Bitcoin City” zal zijn eigen woon- en commerciële gebieden, restaurants en een plaza hebben, en zal in eerste instantie worden gefinancierd door de Bitcoin obligatie, zei Bukele destijds. De president beloofde ook dat de bewoners van Bitcoin City vrijgesteld zouden zijn van het betalen van inkomstenbelasting, onroerendgoedbelasting, vermogenswinstbelasting en loonbelasting.

Het land is van plan de helft van de Bitcoin obligatie te gebruiken voor energie- en mijnbouwinfrastructuur, en de rest zal worden geïnvesteerd in Bitcoin. Blockstream ontwikkelt de obligatie op het Liquid Network.

Tijdens het interview met Telecorporación Salvadoreña zei Zelaya dat het land “een democratisch proces” moet opzetten om Bitcoin City goed te keuren, aangezien de plannen nog niet in de wet zijn opgenomen.

Een kijker vroeg Zelaya naar het proces van El Salvador om te investeren in Bitcoin, waarop hij antwoordde dat de regering samenwerkt met het team van Chivo, het bedrijf dat de digitale wallet van het land beheert, om de activa te accumuleren.

Bukele heeft herhaaldelijk op Twitter aangekondigd dat het land “de dip heeft gekocht” tijdens markt rally’s in de afgelopen weken. Het land bezit nu 1.391 BTC met een waarde van ongeveer 64,9 miljoen dollar tegen de huidige prijzen.

El Salvador heeft officieel Bitcoin als wettig betaalmiddel geaccepteerd in september. Dit werd beschreven als een mijlpaal voor de cryptocurrency-industrie. Maar de weg naar adoptie is verre van soepel geweest.

Duizenden Salvadoranen hebben geprotesteerd tegen de regering van Bukele, deels vanwege het beleid om Bitcoin in te voeren. Andere critici waren onder andere het IMF, de Wereldbank en Vitalik Buterin.

Disclaimer: Dit artikel biedt informatie voor educatieve doeleinden. Crypto-inzichten.nl biedt geen advies- of brokersdiensten aan, noch beveelt het specifieke investeringen aan, inclusief aandelen, effecten of cryptocurrencies.

Veilig, snel en goedkoop crypto kopen

Crypto kopen bij Bitvavo is heel eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is:

1. Bij Bitvavo aanmelden. Dit doe je eenvoudig door op de afbeelding hieronder te klikken en het formulier in te vullen.
2. Je bij Bitvavo verifiëren: Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail ter verificatie.
3. Geld storten: Als je het verificatieproces succesvol hebt doorlopen, hoef je alleen je eerste storting bij Bitvavo te doen.
4. Beginnen met handelen: Je bent nu klaar om in crypto te handelen

You may also like

Leave a Comment