crypto-inzichten.nl

Dogecoin koers stijgt: Tesla Begint Dogecoin te Accepteren in zijn Online Winkel

by crypto-inzichten.nl

De Dogecoin koers schiet omhoog. Dit komt omdat elektrische voertuigfabrikant Tesla begonnen is Dogecoin (DOGE) te accepteren als betaling op zijn online merchandise winkel. Met hoeveel kan de Dogecoin koers gaan stijgen?

Dogecoin koers stijgt doordat Tesla Dogecoin betalingen begint te accepteren

Tesla zegt dat klanten nu bij wijze van proef geselecteerde merchandise uit zijn online winkel kunnen kopen met Dogecoin. De Dogecoin koers is hierdoor flink gestegen.

Deze ontwikkeling lijkt een proef voor Tesla te zijn, want het bedrijf wil andere betaalmogelijkheden verkennen. Bovendien komt de aankondiging ook ongeveer een maand nadat Tesla CEO Elon Musk verklaarde dat zijn bedrijf DOGE voor koopwaar zou aanvaarden.

Op vrijdag 14 januari tweette Musk, “Tesla merch koopbaar met Dogecoin.”

Dogecoin medebedenker Billy Markus erkende de Tesla ontwikkeling ook met een eigen tweet op donderdagavond.

Een paar van de Tesla artikelen werden op de site vermeld als koopbaar met DOGE. Het gaat om het Cyberfluitje (300 DOGE), de Giga Texas Riemgesp (835 DOGE), en de Cyberquad for Kids (12020 DOGE). De respectieve dollarwaarden voor elk item zijn $57, $160, en $2.287. Al de bovengenoemde koopwaar lijkt al uitverkocht te zijn.

Tesla voegde de DOGE betaalmogelijkheid drie dagen geleden toe om te testen, volgens een software ingenieur met de moniker “Tree of Alpha”. Volgens de analyse van de ingenieur van de gegeven broncode:

“Het grootste deel van de code is al aanwezig in de nieuwste Javascript bestanden die Tesla gebruikt voor het verwerken van betalingen, maar het deel over Dogecoin wordt gedwongen om null terug te geven, wat er ook gebeurt, en wordt dus nooit getoond (in principe een manier om code in productie te testen).”

Elke week het laatste Bitcoin nieuws, crypto nieuws, belangrijke koersupdates, tips & meer ontvangen?

Dogecoin koers stijgt na Tesla aankondiging

Op het moment van schrijven staat de Dogecoin koers ongeveer 5,9% hoger (na aanvankelijk 11% gestegen te zijn) op $ 0,18 na de aankondiging. De meme crypto is momenteel de 11e grootste digitale valuta met een marktkapitalisatie van $25,2 miljard.

De recente bredere neergang van de cryptomarkt aan het begin van het jaar zag de Dogecoin koers met zijn laagste prijs sinds april 2021 flirten. Bovendien blijft Dogecoin koers onder het all-time hoogtepunt in mei vorig jaar.

dogecoin koers - dogecoin tesla

Tesla begon aanvankelijk BTC te accepteren als betaling voor auto’s in 2021, maar krabbelde terug vanwege bezorgdheid over het milieu.

Vorig jaar kondigde Tesla aan dat het Bitcoin (BTC) zou gaan accepteren voor producten – waaronder zijn voertuigen. De EV firma krabbelde echter terug op die beslissing. Kort daarna bood Musk daarvoor een verklaring, waarbij hij bezorgdheid rond de milieutol van BTC aanhaalde. Zoals het Tesla hoofd het toen verwoordde:

“Cryptocurrency is op vele niveaus een goed idee en we geloven dat het een veelbelovende toekomst heeft, maar dit mag niet ten koste gaan van het milieu.”

Momenteel verbruikt DOGE per transactie niet in de buurt van dezelfde hoeveelheid energie als BTC. Dit kan onder andere komen doordat het meme token momenteel een minder waardevol bezit is dan BTC. Niettemin verklaarde Musk in mei vorig jaar dat hij met Dogecoin ontwikkelaars samenwerkte om “de efficiëntie van de systeemtransacties te verbeteren”.

Musk, die regelmatig met Amazons Jeff Bezos van plaats ruilt om de titel van ‘World’s Richest Individual’, is al lang een liefhebber van crypto. Musk houdt al helemaal van Dogecoin. Dit laatste nieuws van Tesla zal dan ook zeker een positieve invloed gaan hebben op de Dogecoin koers.

Koop crypto bij de beste broker of exchange 

Binance

Grootste crypto exchange ter wereld
 • Meer dan 350 cryptomunten
 • Kopen, traden en staken
 • Engelstalige klantenservice
 • Veel gebruikersfuncties
 • Rating: 9,2
 • Max 0,10% handelskosten per transactie

Bitcoin Meester

Het grootste crypto aanbod van Nederland
 • Meer dan 200 cryptovaluta
 • Betalen met iDeal
 • Nederlandse klantenservice
 • Ingebouwde wallet
 • Rating: 9,5
 • Tussen de 1% tot 2% per transactie

Bitvavo

De goedkoopste crypto broker van Nederland
 • Meer dan 150 cryptomunten
 • Betalen met iDeal
 • Nederlandse klantenservice
 • Geregistreerd bij DNB
 • Rating: 9,5
 • Ontvang €1000 handelskorting
Favoriet

You may also like

Leave a Comment