crypto-inzichten.nl

Cryptomarkt crasht nu Rusland de oorlog verklaart aan Oekraïne, dit is hoe handelaren winst maken tijdens een crypto crash

by crypto-inzichten.nl

De cryptomarkt nam een duikvlucht in wat al een dag in de rode zone leek nadat de Russische president Vladimir Poetin een “speciale militaire operatie” afkondigde voor de “demilitarisatie en de-nazificatie van Oekraïne”. Dat de cryptomarkt crasht wordt veroorzaakt door meerdere factoren. Toch maken handelaren winst tijdens deze cryptomarkt crash.

Cryptomarkt crash

Bitcoin (BTC), die 41% van de totale cryptomarkt vertegenwoordigt, kelderde meer dan 12% tot $34.700, terwijl Ethereum (ETH) meer dan 15% verloor tot $2.332 en Cardano (ADA) 22% daalde tot $0,74 in minder dan een dag. De wereldwijde cryptocurrency market cap dook tot $1.57 biljoen, de laagste sinds augustus. De sell-off heeft zich op het moment van schrijven nog niet volledig heeft gestabiliseerd.

Angst getriggerd door spanningen tussen Rusland en Oekraïne

Een van de belangrijkste factoren die het wereldwijde sentiment domineren is de Rusland-Oekraïne crisis, die investeerders op scherp houdt. De wereldwijde crypto- en aandelenmarkten kelderden nadat de Russische president Vladimir Poetin in een nationale uitzending aankondigde dat zijn leger een “speciale militaire operatie” in Oekraïne zou uitvoeren.

Terwijl de zon begon op te komen in Oekraïne, lanceerde het Russische leger raketten rond verschillende gebieden in het land, waaronder de hoofdstad Kiev en de stad Kharkiv. Daardoor getroffen, hebben we onlangs een van de grootste selloffs van Russische aandelen gezien. De Russische aandelenindex, RTSI, heeft onlangs 46% verloren na een van de slechtste weken in jaren.

In slechts vier maanden tijd hebben hun aandelen 58% verloren, van oktober tot 24 feb. “Er waait een storm… het is onwaarschijnlijk dat de volatiliteit snel zal verdwijnen,” zei Danni Hewson, financieel analist bij AJ Bell.

crypto crash rusland

FOMC blijft sombere Macro week leiden

Een andere factor die het mondiale sentiment domineert is de renteverhoging door de Fed. Als een wereldwijd actief staat Bitcoin onder invloed van de wereldwijde economische omstandigheden en het marktsentiment. Volgens JPMorgan Chase zouden we in 2022 negen renteverhogingen kunnen krijgen, een verdubbeling van de eerdere projectie van vijf renteverhogingen.

De Fed zal nu naar verwachting tijdens elk van zijn volgende negen bijeenkomsten de rente met 25 basispunten verhogen. Wat de inflatie betreft, zagen analisten niet dat de inflatie zou beginnen af te nemen na de bijna-recordniveaus in het vorige kwartaal. De prognose van JPMorgan Chase kwam als een schok voor de markt die eerder drie tot vier renteverhogingen verwachtte.

Vervolgens heeft ook het vertrouwen binnen de marktdeelnemers een klap gekregen door deze druk. De Bitcoin Fear and Greed Index sprong over naar de ‘extreem angstige’ kant, na een korte periode van hebzucht eerder deze maand.

Van 21 tot 24 febr. bleef de Index onder de 25/100, een die meer dan 50% lager is dan het “neutrale” niveau dat we nog maar een week geleden zagen. (Hoe lager de index, hoe meer angst.)

On-chain activiteit toont bearish Bitcoin signaal

Een gebrek aan on-chain activiteit is een van de duidelijke signalen van een bearish Bitcoin markt. Het aantal actieve adressen of entiteiten bevindt zich momenteel aan de ondergrens van het bear market kanaal, dat on-chain activiteit weergeeft in periodes van zijwaartse of neerwaartse markttrends, wat wijst op een afname van vraag en belangstelling.

Glassnode meldde dat de afgelopen maand ongeveer 219.000 adressen zijn leeggemaakt, wat suggereert dat dit het begin zou kunnen zijn van een periode van uitstroom van gebruikers uit het netwerk. Bear kan de cryptomarkt nog enige tijd blijven bezighouden.

Wat maakt het dat de TRX koers stijgt? De Tron koers stijgt wanneer er positieve ontwikkelingen en positief Tron nieuws is over wat het in 2022 en de verdere toekomst gaat doen.

Ook kan er sprake zijn van speculatie, wat leidt tot een stijging of daling van de prijs. Het is daarom altijd goed om de actuele nieuws bij te houden en te bepalen wat voor impact dit gaat hebben op de lange termijn.

Hoe winst te maken in de bear run

Een selloff zou verder kunnen verergeren voor de spanningen in Oost-Europa en de aanstaande renteverhoging door de Fed. Hoewel Bitcoin verdere prijsdalingen riskeert, kun je er nog steeds enorme winsten mee maken.

100 keer hefboom futures trading is een van de populairste middelen om je rijkdom te laten groeien. Je kunt zowel opkopen (long gaan) als afbouwen (short gaan), wat betekent dat je winst kunt nemen. Ongeacht of de markt nu daalt of stijgt.

Bovendien kan 100 keer hefboom je winsten met 100 keer vergroten. Handelaren kunnen met dit hulpmiddel een positie openen met slechts 1% vereiste marge. Bijvoorbeeld, als we 1 BTC gebruiken om een short contract te openen tegen de prijs van $39.000 en het sluiten wanneer Bitcoin op $34.000 handelt, dan zal onze winst ($39.000 – $34.000) * 1 BTC *100x / $34.000 = 14.7 BTC zijn, waardoor de ROI 1470% bedraagt.

Bitvavo

De goedkoopste crypto broker van Nederland
 • Meer dan 150 cryptomunten
 • Betalen met iDeal
 • Nederlandse klantenservice
 • Geregistreerd bij DNB
 • Ontvang €1000 handelskorting
 • Rating: 9,5
Favoriet

Binance

Grootste crypto exchange ter wereld
 • Meer dan 350 cryptomunten
 • Kopen, traden en staken
 • Engelstalige klantenservice
 • Veel gebruikersfuncties
 • Max 0,10% handelskosten per transactie
 • Rating: 9,2

Bitcoin Meester

De crypto aanbod van Nederland
 • Meer dan 200 cryptovaluta
 • Betalen met iDeal
 • Nederlandse klantenservice
 • Ingebouwde wallet
 • Tussen de 1% tot 2% per transactie
 • Rating: 9,5

Disclaimer: Dit artikel biedt informatie voor educatieve doeleinden. Crypto-inzichten.nl biedt geen advies- of brokersdiensten aan, noch beveelt het specifieke investeringen aan, inclusief aandelen, effecten of cryptocurrencies.

You may also like

Leave a Comment