crypto-inzichten.nl

Zaryn Dentzel slachtoffer van cryptodiefstal ter waarde van miljoenen euro’s

by crypto-inzichten.nl

Een Spaanse burger is het slachtoffer geworden van een cryptodiefstal met geweld en verloor tientallen miljoenen euro’s aan crypto. Dergelijke fysieke aanvallen zijn ongewoon, maar niet ongehoord, met crypto-gerelateerde scams, losgeldaanvallen, fraude, phishing scams en nep Ads populairder in de ruimte.

cryptodiefstal

Spaanse politie onderzoek cryptodiefstal

Op dit moment doet de Spaanse politie onderzoek naar een crypto-diefstal waarbij een techpreneur beroofd zou zijn van miljoenen euro’s aan crypto’s uit zijn huis in Madrid. Zaryn Dentzel, is de mede-oprichter van Tuenti, een Spaans sociaal netwerk-turned communicatiebedrijf dat eigendom is van Telefónica telecommunicatiebedrijf was het slachtoffer.

Volgens de Spaanse krant El País, die het verhaal bij de politie bevestigde, werd Dentzel, 38, dinsdagmiddag in huis aangevallen. Nadat de deurbel was afgegaan opende Dentzel de deur van zijn huis. Vervolgens drongen vier of vijf mensen met capuchons zijn huis binnen. De daders blinddoekten hem, dekten de beveiligingscamera’s van zijn huis af en sloegen hem in elkaar.

De gewelddadige overval duurde meerdere uren. Gedurende deze tijd werd Dentzel door de aanvallers verdoofd met een Taser Gun. De dieven maakten Dentzel enkele van zijn bezittingen afhandig en dwongen hem om het wachtwoord van een online account met zijn crypto’s af te geven. Volgens El País stonden er miljoenen euro’s aan Bitcoin op de rekening.

Alvorens je de tekst gaat verder lezen een tip: Bitvavo, de grootste crypto handelsplatform van Nederland geeft iedereen vandaag €1000 aan welkomstbonus. Profiteer hier nu van maak gebruik van deze kans.

Cryptodiefstal in opmars

De daders gingen uiteindelijk met de gestolen spullen ervan door. De politie kwamen pas na de locatie toe nadat de buren Dentzel om hulp hoorden roepen. El País meldt dat de politie Dentzel aantroffen met een snee in de borst als gevolg van de aanval. Forensische officieren onderzoeken nu de plaats delict voor aanvullende informatie.

Cryptodiefstallen worden zijn vaak gepleegd via hacks, phishing scams, losgeldaanvallen en nepadvertenties. Een daarvan is de 600 miljoen dollar cryptocurrency hack waar Poly Network eerder dit jaar onder te lijden had. Cream Finance was onlangs het slachtoffer van een cryptodiefstal van 117 miljoen dollar, de derde die op het netwerk plaatsvond.

Daarnaast zijn er ook phishing scams die zich in Google Ads voordoen als legitieme crypto-accounts. Meer dan $500.000 werd verloren door dergelijke oplichting in het weekend. Een nep Bitcoin-advertentie die tijdens het iPhone 13 onthullingsevenement liep, stal ongeveer 70.000 dollar aan BTC. Ransomware betalingen bedroegen volgens het Amerikaanse ministerie van Financiën 5,2 miljard dollar tussen januari en juni van dit jaar.

Maar zelfs dan zijn gewelddadige cryptodiefstallen niet nieuw onder de zon. In januari 2018 deed de Britse politie aangifte bij de woning van Danny Aston die een crypto handelsplatform runde. De Britse krant The Telegraph meldde dat gewapende overvallers in de ochtenduren inbraken in zijn huis en eisten dat hij zijn Bitcoin aan hen overdroeg.

Er is een toename geweest van fysieke cryptocurrency-gerelateerde misdrijven nu hun prijzen blijven stijgen. In 2020 onthulde crypto inlichtingenwebsite CipherTrace dat grote cryptodiefstallen, hacks en fraudes in totaal $ 1,9B hadden bedragen in het jaar. De waarde is de op één na hoogste ooit geregistreerd, na de 4,5 miljard dollar van 2019.

Voorkom cryptodiefstal

Dergelijke incidenten benadrukken het belang van investeerders die aanvullende maatregelen nemen om hun digitale rijkdom te beschermen, omdat het verhaal van “not your key, not your bitcoin” hier niet voldoende is. Een apparaat met meerdere handtekeningen kunnen uitkomst bieden. Zo kunnen beleggers twee of meer privésleutels toevoegen om transacties te ondertekenen en te verzenden. Dit kan de beveiliging verbeteren, vooral wanneer de privésleutel op een andere geografische locatie is opgeslagen.

Een tip: Bitvavo, de grootste crypto handelsplatform van Nederland geeft iedereen vandaag €1000 aan welkomstbonus. Profiteer hier nu van maak gebruik van deze kans.

You may also like

Leave a Comment