crypto-inzichten.nl

CryptoBonds is de volgende revolutie in NFT markt

by crypto-inzichten.nl

Er zijn talrijke problemen opgedoken binnen DeFi, met name op het gebied van een betrouwbaarheid van het project en de hogere risico’s. Om deze problemen op te lossen, is SYNC Network, een Layer-2 schaalplatform, met een uniek idee gekomen om liquiditeit NFT’s voor DeFi markten te creëren. SYNC Network biedt namelijk een nieuw NFT actief aan: CryptoBonds

Alvorens je de tekst gaat lezen een tip: Bitvavo, de grootste crypto handelsplatform van Nederland geeft iedereen vandaag €1000 aan welkomstbonus. Profiteer hier nu van maak gebruik van deze kans.

SYNC Network

Decentralized Finance (DeFi) is dit jaar exponentieel gegroeid. Gegevens van DeFi Pulse benadrukken dat de totale waarde die over deze projecten is vergrendeld de $111 miljard heeft overschreden, wat een groei van bijna 420% in een jaar tijd weerspiegelt. Terwijl DeFi projecten de pan uit rijzen, blijven ze op zoek naar nieuwere technologieën en liquiditeitsoplossingen. CryptoBonds bieden uitkomst voor deze problemen.

SYNC Network is een volledig gedecentraliseerd en door de gemeenschap bestuurd ecosysteem, dat bovenop de Ethereum blockchain draait. Volgens de white paper vormen twee belangrijke smart contracts de kern van het protocol: SYNC (ERC-20) en CryptoBond (ERC-721). Het CryptoBond smart contracts stelt gebruikers in staat om SYNC-tokens te delven en opent verhandelbare aandeelpositie voor hen.

Op dit moment zijn er ongeveer 154 miljoen SYNC in omloop. Het totale aanbod is echter niet afgetopt om rekening te houden met de inflatoire en deflatoire effecten van marktpropellers. Wanneer een NFT-obligatie wordt geslagen wordt een gelijk deel van de SYNC-tokens verbrand uit de totale circulerende voorraad.

Wat zijn CryptoBond en hoe worden ze geslagen?

In tegenstelling tot traditionele NFT’s zijn CryptoBonds veel meer dan een stukje digitale kunst. Deze zogenaamde wrapper NFT’s kunnen massa’s gegevens vertegenwoordigen. Voorbeelden hiervan zijn tokens, liquiditeit, en nog veel meer.

SYNC Network gebruikt de CryptoBonds als digitale rentedragende activa. Consumenten ontvangen de hoofdsom en de opgebouwde rente in de vorm van NFT’s. Deze zijn verhandelbaar op secundaire markten als OpenSea en Rarible.

Momenteel biedt het SYNC Network twee soorten NFT-obligaties, eenvoudig en periodieke. Terwijl periodieke obligaties elk kwartaal uitbetaling mogelijk maken (over ongeveer 90 dagen), laten eenvoudige obligaties alleen uitbetaling toe op de vervaldag van het contract.

Als een consument deze NFT-obligaties op het netwerk wil slaan, moet hij zijn liquidity pool tokens (LPTs) en een gelijke hoeveelheid SYNC-tokens vastzetten. Op het moment van schrijven zijn er in totaal 1888 CryptoBonds op het netwerk. Deze willekeurig gegenereerde obligaties hebben een zeldzaamheidsalgoritme dat meer dan een biljoen mogelijke combinaties mogelijk maakt.

Bovendien hebben de CryptoBonds verschillende unieke kenmerken. Voorbeelden hiervan zijn de persoonlijke beloningen voor liquiditeitsmijn. Het protocol past deze beloningen automatisch van dag tot dag aan. Dit gebeurt op basis van de vraag- en aanbodmetriek van de liquiditeitspools. Daarnaast kunnen CryptoBonds gebruikt worden als onderpand op het peer-to-peer leenplatform van het protocol. Dit opent de deur naar grotere financiële flexibiliteit en inclusie.

CryptoBond

Marktzekerheid scheppen voor investeerders

Ondanks de snelle groei van DeFi zijn er belangrijke risico’s voor deelnemers aan de industrie. Tal van projecten in de DeFi ruimte hebben inzet- en proof-of-liquidity mechanieken gebruikt om een vertrouwensloze gedecentraliseerde markt te ontwikkelen. Maar slechts enkele daarvan zijn echt betrouwbaar en veilig. De markt heeft veel te maken gehad met zogeheten rug pulls.

SYNC Network stimuleert om liquiditeitspools te versterken. En hoe groter de hoeveelheid liquiditeit die via CryptoBonds wordt vastgezet, hoe groter de marktzekerheid voor investeerders zal zijn. Met andere woorden, het compenseren van volatiliteit is nu meer mogelijk als nooit tevoren. Dankzij SYNC’s innovatieve ecosysteem.

Veel meer dan een standaard, op crypto gebaseerd risicobeheerplatform, zal het netwerk de voorbode worden van stabiliteit en duurzame bedrijfsgroei. En tenslotte dient SYNC dus als katalysator voor de evolutie van DeFi naar zijn volwassenheid en massale adoptie. Het is nu de vraag hoe dit project zich de komende tijd verder gaat ontwikkelen.

You may also like

Leave a Comment