crypto-inzichten.nl

Salaris in crypto of crypto verdienen voor je werk: Hoe en waarom

by crypto-inzichten.nl

Het is één ding als mensen individueel kiezen voor salaris in crypto of voor crypto verdienen voor hun werken. Het is iets anders als cryptocurrency wordt aangeboden in een poging om jonger personeel aan te trekken. De laatste tijd bieden start-ups en tech-bedrijven die jonger personeel willen aannemen, een salaris in crypto aan. Hoe en waarom lees je hieronder.

 

Salaris in crypto

Sommige bedrijven, zoals tech-start ups, betalen hun jonge werknemers en deeltijdwerkers het salaris in crypto. Dit om jonger talent aan te trekken. Zo biedt SharpRank, een onafhankelijk, sportoverschrijdend ranglijstsysteem voor prestaties, salaris in crypto aan om zich te onderscheiden van andere werkgevers en bedrijven. Oprichter en CEO Chris Adams merkte op:

“We wilden ons onderscheiden van de meute als ze [toekomstige werknemers] keken naar wat we als startup deden.”

salaris in crypto

Omzet maken in cryptocurrency

Een andere manier waarop mensen geld verdienen met crypto is door digitale expressie en de verkoop van kunst en creaties op de blockchain. De wereld van niet-fungibele tokens (NFT’s) heeft in 2021 zo’n grote vlucht genomen dat Collins Dictionary het acroniem aankondigde als het woord van het jaar.

NFT’s bieden niet alleen een manier voor verzamelaars om hun digitale verzamelingen aan te vullen. In de kern bieden ze kunstenaars een manier om hun kunst voor crypto te verkopen. Via platforms als OpenSea, Rarible, en Nifty Gateway kunnen kunstenaars en creatievelingen hun kunst te koop aanbieden en Ether ontvangen in ruil voor de geslagen NFTs.

Door NFTs te verkopen op een marktplaats betekent dat kunstenaars niet afhankelijk hoeven te zijn van galeries of management- en licentiekosten. Met blockchain als onderliggende technologie kunnen creatielingen gemakkelijk crypto verdienen en ontvangen voor hun werk. Van daaruit kunnen ze kiezen om het in te wisselen voor fiat valuta of het aan te houden als een crypto investering op langere termijn.

Wel is het belangrijk om te vermelden dat het krijgen van salaris in crypto of het verkopen van NFT’s zowel voordelen als bijbehorende risico’s heeft.

Wat doe jij met je salaris

Waarom crypto verdienen goed is

Vanuit monetair oogpunt levert een salaris in crypto of crypto verdienen aan je werken op als de zaken beter gaan en als het goed gaat met de markt. Als het niet je enige inkomen is, kan een salaris in crypto of voor in crypto betaald krijgen voor je werk een geweldige investeringsmogelijkheid zonder dat je actief crypto hoeft te kopen. Als de markt stijgt en de waarde van cryptocurrency verdiensten sterk toeneemt, betaalt het verdienen van crypto zich goed uit.

Een salaris in crypto verdienen of een op blockchain gebaseerde valuta vergroot de mogelijkheden om betrokken te raken bij opkomende projecten en platforms.

Cryptocurrency en NFT’s vinden steeds meer mainstream ingang. Daarom zou het niet verbazen als crypto de komende jaren geïntegreerd worden met traditionele valuta. De mogelijkheid hebben om je inkomsten of je salaris in crypto te verdienen en de kneepjes van het vak te leren, terwijl het nog in een ontluikende fase verkeert, zou in de toekomst wel eens massaal kunnen lonen.

Meld je aan bij Bitcoinmeester

Het risico van salaris in crypto of crypto-inkomsten

Zoals met alle investeringen, zitten er ook risico’s aan het uitbetaald krijgen in crypto. Hoewel Bitcoin een keurige 115,5% stijging heeft behaald over het jaar, en Ethereum een indrukwekkende 559,1% stijging in een jaar tijd heeft betaald, zagen de tokens nog steeds volatiliteit in het jaar. Als het verdienen van crypto het enige inkomen is, zou iemands salaris in crypto onderhevig zijn aan de stijgingen en dalingen van de markt.

Daarnaast kan iemand zijn hele spaargeld en verdiensten verliezen als hij zijn cryptocurrency niet goed opslaat. In het ergste geval kan hij zijn crypto dan niet meer terugkrijgen omdat cryptocurrency van nature niet te traceren is.

 

De opkomst van crypto-gerelateerde banen

Ondanks de risico’s zien cryptocurrency-gerelateerde carrières een enorme vraag. Volgens een rapport van LinkedIn is het aantal crypto-gerelateerde vacatures sinds augustus 2020 met 615% gestegen. Interessant is dat grote financiële bedrijven zoals JP Morgan genoemd worden als de grootste bedrijven die crypto-talent zoeken aan te nemen.

Benieuwd naar meer Crypto nieuws? Bekijk onze homepagina, de kennisbank of de pagina met Bitcoin nieuws!

You may also like

Leave a Comment