crypto-inzichten.nl

Nieuw in de crypto handel? Hier zijn 5 tips om 2022 op de goede voet te beginnen

by crypto-inzichten.nl

Crypto handelen kan ingewikkeld zijn, maar hier zijn 5 tips over hoe je goed kunt beginnen. Met deze tips kun je gedegen en rustig aan de slag. 

Crypto handel is voor iedereen

Het maakt niet uit hoe ervaren je bent in de crypto handel, want niets kan iemand beschermen tegen de macht van de prijsschommelingen van cryptocurrencies. Momenteel bedraagt de volatiliteit van Bitcoin (BTC), de standaard maatstaf voor dagelijkse schommelingen, 64% op jaarbasis. Ter vergelijking: dezelfde maatstaf voor de S&P 500 staat op 17%, terwijl de volatiliteitsspec voor WTI ruwe olie op 54% staat.

Het is echter mogelijk om de psychologische impact van een onverwachte 25% intraday prijsschommeling te vermijden door vijf basisregels te volgen. Gelukkig vereisen deze tactieken geen geavanceerde hulpmiddelen of grote sommen geld om door in perioden van hoge volatiliteit je crypto vast te houden.

Plan om af te zien van geldopname in minder dan 2 jaar

Laten we aannemen dat je €2000 hebt om te beleggen, maar dat er een goede kans is dat je binnen 12 maanden minstens € 1.000 van dat bedrag nodig hebt voor reizen, auto-onderhoud of een andere kostenpost.

Het ergste wat je kunt doen is een 100% toewijzing in crypto doen. Dit omdat je je positie misschien op het slechtste moment ooit moet verkopen of misschien wel bij een bodem in de cyclus.

Zelfs als je van plan bent de opbrengst te gebruiken in gedecentraliseerde financieringspools (DeFi), is er altijd het risico van waardeverminderingsverliezen of hacks die de toegang tot de fondsen compromitteren.

Kortom, zorg ervoor dat het geld dat je aan cryptocurrencies toekent daar minimaal twee jaar kan blijven staan.

crypto handel 2022

Structureel en consequent inleggen

Zelfs professionele crypto handelaars laten zich meeslepen door de angst om iets te missen (FOMO), en geven toe aan een drang om zo snel mogelijk een positie op te bouwen. Maar, als iedereen voortdurend 50% en hogere rendementen haalt en zelfs mememunten stellaire rendementen boeken, hoe kun je dan aan de kant blijven staan en alleen maar toekijken?

De DCA strategie bestaat uit het elke week of maand kopen van hetzelfde dollarbedrag, ongeacht de bewegingen van de markt; door bijvoorbeeld een jaar lang elke maandagmiddag €100 te kopen, verwijder je de angst en druk die veroorzaakt wordt door de voortdurende noodzaak om te beslissen of je een positie moet toevoegen.

Vermijd koste wat kost het kopen van alle posities in minder dan drie of vier weken. Vergeet niet dat de adoptie van crypto’s nog in de kinderschoenen staat.

Gebruik niet te veel indicatoren bij het uitvoeren van analyses

Er zijn talloze technische indicatoren, waaronder het voortschrijdend gemiddelde, Fibonacci retracement niveaus, Bollinger Bands, de directional movement index, de Ichimoku Wolk, de parabolische SAR, de relatieve sterkte index en meer. Als je bedenkt dat ze elk meerdere setups hebben, zijn er eindeloos veel mogelijkheden om deze indicatoren te volgen.

De beste crypto handelaren zijn ervaren genoeg om te weten dat het juist lezen van de markt belangrijker is dan het kiezen van de beste indicator. Sommigen volgen liever correlaties met traditionele markten. Anderen richten zich uitsluitend op crypto prijsgrafieken. Er is hier geen goed en fout, behalve als je probeert om vijf verschillende indicatoren tegelijk te volgen.

Markten zijn dynamisch, en in crypto is dat helemaal waar als je bedenkt hoe snel dingen veranderen.

Leer wanneer je opzij moet stappen

Uiteindelijk zul je de markt verkeerd lezen bij het vinden van bodems of altcoin seizoenen. Elke handelaar zit er wel eens naast en het is niet nodig om te compenseren door meteen de inzet te vergroten om de verliezen terug te verdienen. Dat is precies het tegenovergestelde van wat men zou moeten doen.

Telkens als je een klap opvangt, doe je een paar dagen een stap opzij. De psychologische impact van verliezen is een zware last en zal je vermogen om helder te denken negatief beïnvloeden. Zelfs als zich een duidelijke kans voordoet, laat die dan glippen. Ga een eindje wandelen, of probeer je leven naast het handelen te organiseren.

Echt succesvolle crypto handelaren zijn niet de meest begaafden, maar degenen die het langst overleven.

Alvorens je verder gaat met lezen een tip: Bitvavo, de grootste crypto handelsplatform van Nederland geeft iedereen vandaag €1000 aan welkomstbonus. Profiteer hier nu van maak gebruik van deze kans.

Blijf investeren in winnaars

Dit is misschien wel de moeilijkste les van allemaal, omdat beleggers een natuurlijke neiging hebben om winst te nemen op onze winnende posities. Zoals eerder besproken is de volatiliteit van de cryptomarkt extreem hoog, dus mikken op een winst van 30% zal je eerdere (of toekomstige) verliezen niet dekken.

In plaats van winnaars te verkopen, zouden handelaren er meer van moeten kopen. Natuurlijk moet men de marktgegevens of het algemene sentiment niet verwaarlozen, maar als je verwachtingen bullish blijven, overweeg dan de positie aan te vullen tot de algemene markt een of andere vorm van zwakte signaleert.

Je zult uiteindelijk een winst van 300% of 500% vangen door dapper te zijn en de meest winstgevende posities aan te houden. Dit zijn de rendementen die je verwachtte als je in zo’n riskante markt stapte, dus wees niet bang als ze opduiken.

 

Elke regel is bedoeld om gebroken te worden

Als er een routekaart naar succes bij het crypto handelen in cryptocurrency zou bestaan, dan zouden veel mensen die pas na vele jaren gevonden hebben en zouden de rendementen snel vervagen. Daarom moet je altijd bereid zijn om af en toe je eigen regels te breken.

Volg beleggingsadviezen van beïnvloeders of ervaren geldbeheerders niet blindelings op. Iedereen heeft zijn eigen risicobereidheid en vermogen om posities toe te voegen na een onverwachte tegenslag. Maar, belangrijker nog, zorg onderweg goed voor jezelf!

Elke investering en crypto handelszet houdt risico’s in. Je moet je eigen onderzoek doen als je een beslissing neemt.

You may also like

Leave a Comment