crypto-inzichten.nl

Crypto exchange Binance krijgt eerste wettelijke goedkeuring in de MENA regio

by crypto-inzichten.nl

Binance is ’s werelds grootste cryptocurrency exchange naar volume. De Centrale Bank van Bahrein (CBB) heeft de crypto exchange in principe toestemming gegeven om als crypto-asset dienstverlener in het koninkrijk te opereren. De berichten kwamen binnen via haar website op 27 december 2021.

crypto exchange binance

Operaties van Binance in Midden-Oosten Noord-Afrika (MENA)

De crypto exchange Binance heeft onlangs bij de CBB een vergunning aangevraagd om als volledig gereguleerd gecentraliseerd platform te opereren. Het bedrijf moet echter nog de volledige aanvraagprocedure doorlopen, volgens CZ Zhao, de CEO van het bedrijf. In een e-mail aan Bloomberg News verklaarde hij dat die “te zijner tijd” zou worden afgerond.

De beslissing van de CBB om een Binance entiteit op hun markt toe te laten is de eerste onder de toezichthouders in de regio Midden-Oosten Noord-Afrika (MENA).

Bovendien ondertekenden de crypto exchange Binance en de Dubai World Trade Centre Authority in de Verenigde Arabische Emiraten eerder in december een samenwerkingsovereenkomst. De overeenkomst heeft tot doel een internationaal ecosysteem voor virtuele activa op te zetten.

Het Dubai’s World Trade Center (DWTC) kondigde aan dat het een crypto-zone en regelgevende instantie voor cryptocurrencies en andere virtuele activa zou worden. Bovendien proberen de VAE nieuwe handel aan te trekken nu het Midden-Oosten opwarmt.

Ook werkt Bahrein aan de verbetering van zijn crypto-sector. In januari gaf de Bahreinse centrale bank de knik aan CoinMENA, een shariah-compliant cryptocurrency exchange.

Dit jaar hebben verschillende financiële regelgevers zich op crypto exchange Binance gericht. Sommige organisaties verboden het platform om bepaalde dingen te doen, terwijl andere klanten waarschuwden dat het illegaal was om in hun naties te opereren.

In juni gaf de Britse financiële toezichthouder een waarschuwing op zijn website over Binance, omdat het zonder toestemming financiële diensten aan klanten verleende.

Later ontving Binance soortgelijke waarschuwingen uit Japan, Nederland, Italië, en de Kaaiman Binance’s recente uitbreiding naar meerdere jurisdicties in het Midden-Oosten en Noord-Afrika is gunstig gebleken.

In de VAE, Egypte, en Singapore is het cryptoplatform toegankelijk. Bovendien benoemde het zijn Singapore CEO Richard Teng tot regionaal hoofd voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

 

Crypto exchange Binance zijn wereldwijde missie

Binance is het spel een stap voor wat betreft de wereldwijde expansie als gereguleerde beurs. Haar belangrijkste doel is om de toonaangevende regelgevingsvriendelijke beurs te worden. Verder gaf CZ aan dat internationale goedkeuring van regelgeving de weg zou helpen vrijmaken voor een brede adoptie van crypto en blockchain.

Meld je aan bij Binance

De pro-crypto houding van CBB wijst op de financiële sector, die momenteel grote veranderingen ondergaat. CBB zet zich in voor de totstandkoming van een kader voor crypto-activa dat voldoet aan wereldwijde normen tegen witwassen, financiering van terrorisme, toezicht op transacties en bescherming van de consument.

De Binance CEO CZ zei dat het samengaan van TradFi en DeFi de klanten het beste van twee werelden zal bieden. De fusie stelt beleggers in staat veilig in cryptocurrencies te beleggen. De snelheid van Binance’s wereldwijde expansie is drastisch verbeterd sinds het de gecentraliseerde route nam.

De crypto exchange Binance verwierf tegelijk een licentie voor cryptocurrency financiering van de Canadese autoriteiten bij de aankondiging van zijn succes in Bahrein. Volgens berichten heeft crypto exchange Binance zich in Canada gevestigd als een inheems bedrijf, dat bekend staat als de Binance Canada Capital Market.

Benieuwd naar meer Crypto nieuws? Bekijk onze homepagina, de kennisbank of de pagina met Bitcoin nieuws!

You may also like

Leave a Comment