crypto-inzichten.nl

Crypto broker of crypto exchange, wat is het verschil?

by crypto-inzichten.nl

Mooi, je wilt gaan investeren in crypto. Het handelen in crypto kan via een crypto broker of via een crypto exchange. Weet je wat het verschil is tussen een crypto broker en een exchange? Nee? Geen probleem! We leggen het in dit artikel graag voor je uit.

Handelen in cryptocurrencies

Handelen in cryptocurrencies kan soms vrij ingewikkeld. Iedereen lijkt verschillende meningen te hebben over hoe je moet handelen. Maar in de breedste zin van het woord betekent handelen in cryptocurrencies dat beleggers speculeren op de prijsbeweging van cryptocurrencies.

Als je wilt beginnen met handelen in crypto, heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt cryptocurrencies verhandelen met behulp van een crypto broker of een crypto beurs. Hieronder leggen we je uit wat het verschil is tussen een crypto broker en een crypto beurs.

Wat is een crypto broker?

In de traditionele zin is een broker een firma of individuele persoon die optreedt als een financieel tussenpersoon voor personen die geld willen verhandelen voor een product of een dienst.

Een crypto broker is een derde partij tussen de kopende partij en de Crypto beurs. Bij een broker bepaalt de maatschappij de prijs en de vergoeding waarvoor ze wil verkopen. Bitcoin Meester en Coinbase zijn voorbeelden van een broker in digitale valuta. Bitcoin Meester werkt met een netwerk van andere cryptobeurzen samen om voor voldoende aanbod te zorgen.

Crypto brokers bieden de meest geschikte handelsomgeving voor gebruikers die net met de cryptocurrency markten beginnen en voor beginners die Bitcoin, Litecoin, Ethereum of andere cryptocurrencies willen kopen. Het ruilen van fiat valuta’s voor cryptocurrencies, en omgekeerd, vindt plaats tussen de koper of verkoper en het brokersplatform.

Het kopen en verkopen van cryptocurrencies bij een crypto broker houdt voor gebruikers een aantal voordelen in: gebruikers kunnen cryptocurrencies kopen en verkopen tegen door de broker vastgestelde prijzen. Een crypto broker is ook geschikt als je een kleine hoeveelheid cryptocurrencies wilt kopen.

Een crypto broker kan ook CFD’s aanbieden. Met de CFD gaat de belegger een contract aan met de broker. Hij speculeert daarmee op een opwaartse of neerwaartse beweging van de onderliggende waarde. Dit kan een aandeel, index, valuta, grondstof of een valuta zoals Bitcoin zijn. Overigens biedt Bitcoin Meester geen CFD’s aan.

De belegger hoeft, in dit geval, geen Bitcoins te bezitten. Dit vermijdt veel veiligheidsrisico’s die vooral verbonden zijn met het kopen, opslaan en verhandelen van Bitcoin op beurzen en brokersplatforms.

Bitcoin Meester

Een voorbeeld van een Nederlandse crypto broker is Bitcoin Meester. Hieronder vertellen we in het kort meer over Bitcoin Meester.

Bitcoin Meester is een Nederlands crypto platform met het allergrootste crypto aanbod in Nederland. Bitcoin Meester maakt het sinds 2017 mogelijk om gemakkelijk crypto te kopen en verkopen met iDEAL, bankoverschrijving en Bancontact.

Ze richten zich vooral op beginnende beleggers en blinken uit in de omvang van het productaanbod. Je kunt hier immers meer dan 200 cryptomunten verhandelen. Het platform laat je cryptocurrency kopen, verkopen en opslaan met iDEAL en Bancontact zonder enige technische kennis.

Bitcoin Meester geeft je de mogelijkheid om gemakkelijk, veilig en snel crypto te verhandelen. Je hebt de mogelijkheid om geld te storten met iDeal en het direct om te wisselen in de valuta van je voorkeur.

Een crypto broker zoals Bitcoin Meester verleent online financiële diensten aan gebruikers die cryptocurrencies willen kopen of verkopen. Voor het verlenen van deze dienst brengt een broker deze gebruikers premies in rekening voor het gebruik van het platform.

Meer weten over Bitcoin Meester, lees dan de Bitcoin Meester Review 2022

Wil je vandaag nog beginnen met het kopen van cryptocurrencies? Op Bitcoin Meester kun je na het aanmaken van een account direct geld storten met bijvoorbeeld iDeal of Bancontact en cryptocurrencies kopen. Veilig, snel en gemakkelijk!

Meld je aan bij Bitcoinmeester

Wat is een crypto exchange?

Als je geïnteresseerd bent in het rechtstreeks verhandelen van cryptocurrencies met andere kopers en verkopers, kun je overwegen om een crypto exchange te gebruiken. De crypto exchange, of cryptobeurs, is een platform waar handel in cryptocurrency mogelijk is.

Net als een crypto broker kun je op een beurs cryptomunten kopen, verkopen en ruilen tegen andere cryptomunten. Een beurs brengt dus vraag en aanbod van cryptocurrency bij elkaar. Anders dan brokers accepteren de meeste beurzen geen euro’s of dollars.

In tegenstelling tot een crypto broker biedt een crypto exchange een online platform voor kopers en verkopers die cryptocurrencies voor andere digitale valuta of fiat valuta met elkaar verhandelen, niet met een broker, op basis van de actuele marktprijzen. De exchange van fiat valuta’s en/of cryptocurrencies vindt dus rechtstreeks plaats tussen kopers en verkopers, waarbij de beursoperator het platform biedt.

Op een crypto exchange zijn er meerdere kopers en verkopers die tegelijk bieden om te kopen en te verkopen. Kopers kunnen kiezen om tegen elke prijs te kopen, maar de bestelling is pas voltooid als een verkoper met de transactie instemt. De prijs op deze crypto exchanges of cryptobeurzen wordt vastgelegd als de laatste prijs die kopers en verkopers met elkaar zijn overeengekomen. Binance is wereldwijd een van de bekendste en grootste voorbeelden van een crypto exchange.

Crypto exchange zijn geschikte platforms voor meer gevorderde houders en handelaren van cryptocurrencies die door speculatie willen profiteren van prijsschommelingen, in de hoop winst te maken en verliezen te vermijden.

Bitvavo

Bitvavo is een van Europa’s toonaangevende crypto exchange voor digitale activa. Bitvavo werd in 2018 opgericht om de kloof tussen crypto activa en traditionele valuta’s te dichten. Sindsdien is het uitgegroeid tot de grootste en goedkoopste crypto trading platform in Nederland waar je verschillende soorten cryptocurrencies kunt kopen, verkopen en bewaren.

Bitvavo is zeer populair onder Europese beleggers. Dit komt niet alleen doordat het een veilig en betrouwbaar platform is, maar ook omdat het een van de goedkoopste handelsplatformen is. Dankzij de extreem lage tradingkosten heeft Bitvavo een groot aantal beginnende en ervaren beleggers naar zich toe weten te trekken. Voorheen maakten deze Europese en vooral Nederlandse beleggers onnodig hoge kosten bij duurdere crypto beurzen.

Bitvavo is een crypto exchange die gemakkelijk te gebruiken is en gebruikers uitgebreide ondersteuning biedt via de Bitvavo Helpdesk. Gebruikers kunnen fiat valuta’s, waaronder euro, Zwitserse frank, Brits pond en Amerikaanse dollar, direct inwisselen voor Bitcoin, Ethereum, Litecoin en andere cryptocurrencies.

Wil je goedkoop crypto kopen? Via deze link krijg je vandaag een welkomstbonus van  €1000 bij Bitvavo, de goedkoopste en beste cryptobeurs van Nederland. 

Het verschil tussen een crypto broker en een crypto exchange

Hieronder noemen we de belangrijkste verschillen tussen een crypto broker en een crypto exchange:

  • Een crypto broker is een firma of een persoon die als tussenpersoon tussen de cryptocurrency markten optreedt om het kopen en verkopen van cryptocurrencies te vergemakkelijken
  • Crypto brokers maken kopen en verkopen voor klanten mogelijk tegen door de broker vastgestelde prijzen
  • Een crypto exchange biedt een online platform voor kopers en verkopers die cryptocurrencies met elkaar verhandelen op basis van actuele marktprijzen
  • Crypto brokers fungeren als tussenpersonen en rekenen kosten voor de handel
  • Als je op een crypto exchange handelt, dan is het belangrijk dat je gedegen kennis hebt over handelsprocessen en voorzichtig omgaat met cryptocurrencies

crypto broker vs crypto exchange

Voor- en nadelen van een crypto broker en een crypto exchange

Aan crypto broker en crypto exchange zitten zowel voor- als nadelen. Hieronder hebben we de voornaamste voor je opgesomd:

Crypto broker Crypto exchange
Voordelen Gemakkelijke & snelle betaling (iDEAL) en uitbetaling Vergoedingen (meestal) lager dan bij een broker
(Vaak) ingebouwde cryptowallets (bv. Bitcoin Meester) Exchange heeft meer functionaliteiten
Geen kennis vereist om crypto te kopen (Vaak) groter aanbod van cryptomunten
Nadelen Hogere vergoedingen dan een crypto exchange Geen ingebouwde crypto wallet, eigen crypto wallet vereist
Kleinere selectie Direct storten / kopen FIAT (vaak) niet mogelijk
Minder functionaliteiten Directe uitbetaling op bankrekening niet mogelijk

Tips voor het handelen

Voordat je overweegt om cryptocurrencies op een crypto beurs of bij een crypto broker te verhandelen, zijn er een aantal factoren die je moet overwegen. Hieronder noemen we een aantal factoren.

Gedegen basiskennis van hoe cryptocurrencies werken

Het kan niet vaak genoeg benadrukt worden dat inlezen over crypto handel en leren hoe je in theorie moet handelen essentieel is voor je daadwerkelijk begint te handelen. Er zijn al te veel verliezen geleden door onervaren handelaars, uitsluitend omdat ze de nodige grondbeginselen van het handelen misten of niet begrepen hoe een Crypto beurs werkt.

Je moet een degelijke basiskennis van cryptocurrencies hebben als je wilt beginnen met crypto handel, en dan beginnen met onderzoek naar de exchange die geschikt is voor jou. Crypto exchanges die handelaars en geïnteresseerden in crypto handel niet actief ondersteunen met informatie zoals leerzame lessen, nieuws en blogartikelen zijn misschien niet gerenommeerd of geschikt, vooral niet voor beginners.

Als je erover denkt om cryptocurrencies te gaan verhandelen op een beurs als Bitvavo, maak je dan vertrouwd met het handelsplatform en doe je onderzoek naar welke handelsstrategieën voor jou geschikt kunnen zijn.

Fiat markten

Behalve onderzoeken welke betaalmethoden een cryptobeurs aanbiedt, moet je ook nagaan welke cryptobeurs in jouw plaats gebruikt kan worden. Bitvavo ondersteunt bijvoorbeeld gebruikers in 54 landen en biedt toegang tot crypto-tot-fiat markten in Europa.

Intuïtieve gebruikersinterface

Handelen gebeurt de hele dag, elke dag. Als je niets wilt missen, moet je zorgen dat je altijd toegang hebt tot je crypto exchange. Bitvavo biedt gebruikers een interface die volledig responsief is en automatisch schaalt naar elk apparaat (notebook, desktop, smartphone of tablet). Uitgebreide gebruikersondersteuning is beschikbaar via de Bitvavo Helpdesk.

Geavanceerde handels-API’s

Om te werken aan maximaal handelssucces maken slimme handelaren gebruik van API handelstechnologie en trading bots die geautomatiseerd handelen mogelijk maken. Bitvavo biedt een hypermoderne trading API met eenvoudige integratie waarmee gebruikers hun trading bots kunnen verbinden om handelsstrategieën te optimaliseren, historische marktgegevens te downloaden en orders te plaatsen via REST en Websocket APIs.

Regelgeving en naleving

Zoals altijd in de wereld van cryptocurrencies, zorg ervoor dat je je beschermt tegen oplichting en witwassen, die beide veel voorkomen in de cryptosfeer. Bedenk dat een crypto exchange die een hoge mate van transparantie en naleving garandeert, ook vastbesloten is te werken aan betrouwbare toegang voor gebruikers en gebruik te maken van de modernste veiligheidsmaatregelen.

Betrouwbaarheid en veiligheid

Bij het zoeken naar welke crypto broker je kunt kiezen, moet je vooral nagaan of de crypto broker betrouwbaar en veilig is. Je broker moet over ultramoderne beveiligingssystemen beschikken en werken in overeenstemming met de huidige nationale regelgeving voor financiële dienstverleners. Je moet er ook zeker van zijn dat je 24/7 toegang hebt tot het platform van je crypto broker via desktop en mobiele app.

Begin met het handelen in crypto bij een crypto broker of crypto exchange

Wil je vandaag nog beginnen met het kopen van cryptocurrencies? Op Bitvavo kun je na het aanmaken van een account direct geld storten met bijvoorbeeld iDeal of Bancontact en cryptocurrencies kopen. Veilig, snel en gemakkelijk!

Het aanmaken doe je heel eenvoudig, je klikt op onderstaande banner, vult je gegevens in en binnen een mum van tijd kun je aan de slag. En het leuke van dit alles is dat je nu kunt profiteren van €1000 gratis handelskosten. Dus waar wacht je nog op? Meld je gratis en vrijblijvend aan.

Bitvavo aanmelden

Om Bitvavo te gebruiken hoef je je alleen maar aan te melden met je e-mailadres, je account te verifiëren en te kiezen uit een reeks betaalmethoden om fiat geld te storten, dan kun je beginnen met het kopen en verkopen van digitale activa.

Meer weten over Bitvavo? Lees het artikel: Crypto kopen via Bitvavo en meer over Bitvavo staking

You may also like

Leave a Comment