crypto-inzichten.nl

Cosmos koers verwachting en hoe werkt het precies?

by crypto-inzichten.nl

Cosmos apps en diensten maken gebruik van IBC, het Inter-Blockchain Communication protocol. Deze innovatie maakt het mogelijk om activa en gegevens uit te wisselen met behulp van gedecentraliseerde blockchains. In dit artikel vertellen wij je meer over wat Cosmos precies is, hoe het werkt en wat je er als investeerder of ontwikkelaar mee kunt doen. 

cosmos koers verwachting

Wat is Cosmos precies?

Het Cosmos project, en de bijbehorende cryptocoin ATOM, vormt een ecosysteem van onafhankelijke blockchains. Deze onafhankelijke blockchains vormen de basis voor de volgende generatie van het internet. Cosmos is ontwikkeld om de verdeeldheid tussen verschillende cryptomunten te verminderen. Door deze munten samen te brengen door samenwerkingen tussen verschillende blockchains te stimuleren, willen de ontwikkelaars achter Cosmos het Internet of Blockchain creëren.  

Om dit te kunnen bereiken zijn er diverse componenten ontwikkeld die samen het Cosmos netwerk vormen. Met de Tendermint Core kan iedereen een decentralisatie laag in eigen toepassingen integreren. Met behulp van de core is het mogelijk om maar liefst 250.000 transacties per seconde te verwerken. Gemiddeld levert dit een verwerkingstijd van enkele seconden op. 

Met de Cosmos SDK krijg je toegang tot ontwikkelaars tools die het mogelijk maakt om een veilige blockchain applicatie te maken. Met deze tool is het volgens ontwikkelaars mogelijk om met het coderen van een aantal modules een applicatie te maken. De Cosmos SDK maakt het maken van applicatie dus eenvoudiger. 

Tot slot bestaat het Cosmos protocol uit het Inter Blockchain Communication Protocol (IBC). Dit component maakt het mogelijk om alle individuele blockchains met elkaar te laten communiceren. Dit zorgt ervoor dat het protocol zijn wek goed kan blijven doen. 

Hoe werkt het Cosmos protocol?

Op dit moment is het voor verschillende blockchains niet goed mogelijk om met elkaar samen te werken. Met het IBC protocol wordt dit probleem opgelost, waardoor afzonderlijke blockchains makkelijker met elkaar kunnen communiceren. Dit zorgt er weer voor dat het eenvoudiger wordt om tokens, crypto coins of gegevens over te dragen. In een notendop zorgt ATOM er dus voor dat de bruikbaarheid van blockchains wordt uitgebreid en vereenvoudigd.

Het netwerk is georganiseerd met zones en hubs. Een zone functioneert als een onafhankelijke blockchain en een hub is de centrale schakel tussen de zones. De hubs kun je dus zien als gecentraliseerde registers die gekoppeld zijn aan zones en het mogelijk maken om tokens, coins en informatie te registreren.  

ATOM token

ATOM is het token dat aan de Cosmos blockchain gekoppeld is. Het is de enige token die rechtstreeks verbonden is met de blockchain en het is mogelijk om de token voor verschillende doeleinden te gebruiken. De token is voornamelijk bedoeld om de verschillende toepassingen op de blockchain te voorzien van energie. Door de ATOM coin te stacken, worden houders beloont voor het delen van energie. Dit draagt bovendien bij aan de veiligheid van het netwerk. Investeer je dus in ATOM dan werk je actief mee aan de veiligheid van de blockchain. 

De token is ook geschikt om de Hub mee te besturen. Je kunt dan stemmen op voorstellen van ontwikkelaars met de token. Samen met ATOMS draait het netwerk ook op andere groepen coins die Photons worden genoemd. Photons worden gebruikt om de transactiekosten te dekken als je coins koopt via de Cosmos Hub.

2% van deze kosten wordt verdeeld over de groep holders. 98% van de transactiekosten gaat naar de validators op het Cosmos netwerk. Houd je de ontwikkelingen op het wereldwijde web in de gaten en ben je op zoek naar een manier om mee te liften op grote veranderingen in de toekomst? Dan is het Cosmos project een project om je in te verdiepen. 

Hoe en waar kan ik Cosmos (ATOM) kopen? 

De meeste exchanges bieden ATOM aan. Dat komt doordat er een bijzonder hoge kapitalisatie te zien is op de token. Zowel Binance, Bitvavo en Bitcoinmeester bieden de ATOM token aan. Hiernaast kun je de token op verschillende hardware wallets bewaren, waardoor je tokens nog beter beschermd zijn.

BitvavoBitcoinMeesterBinance
De beste en goedkoopste crypto-broker van NederlandHet grootste crypto aanbod van NederlandDe grootste crypto-exchange ter wereld
Meer dan 150 cryptocurrencies
Betalen met iDeal
Nederlandse klantenservice
Geregistreerd bij DNB
Rating: 9,5
Ontvang €1000 handelskorting 
Meer dan 200 cryptovaluta
Betalen met iDeal
Nederlandse klantenservice
Ingebouwde wallet
Rating: 9,5
Tussen de 1% tot 2% per transactie
Meer dan 350 cryptomunten
Kopen, traden en staken
Engelstalige klantenservice
Veel gebruikersfuncties
Rating: 9,2
Max 0,10% handelskosten per transactie
Meld je aan bij BitvavoMeld je aan bij BitcoinMeester Meld je aan bij Binance

Wil jij direct investeren in ATOM? Klik hier en meld je aan bij Bitvavo

Meer crypto koersverwachtingen

In dit artikel heb je gelezen over ATOM en de Cosmos koers verwachting. Er zijn nog meer interessante cryptomunten die wellicht interessant voor je zijn. We hebben de koers verwachtingen van diverse cryptomunten bestudeerd en gedeeld. Bekijk hier alle crypto koersverwachtingen.

You may also like

Leave a Comment