crypto-inzichten.nl

Chinese overheid volgt IP adres van burgers

by crypto-inzichten.nl
De Chinese overheid is niet van plan te stoppen als het op het hardhandig aanpakken van crypto’s aankomt. Ondanks de meest recente richtlijnen voor een crypto verbod blijft de Chinese overheid nieuwe richtlijnen uitvaardigen en manieren vinden om crypto gebruik te verbieden. De nieuwste in de reeks acties omvat het volgen van het IP adres van burgers om na te gaan of ze crypto minen of niet. Volgens het laatste document dat de Chinese crypto-journalist Colin Wu verkreeg, toont een document van Shanghai Telecom het IP adres samen met de soort cryptocurrency die door het adres gemined wordt. Chinese overheidVolgens de nieuwste reeks richtlijnen van de Chinese overheid voor het hardhandig aanpakken van crypto, achtte de Chinese Centrale Bank alle crypto transacties illegaal en gaf ze de autoriteiten ook de opdracht om hard op te treden tegen kleine en middelgrote crypto mining operaties die door velen vanuit hun huis worden gerund. Hoewel het hardhandig optreden van de Chinese overheid tegen crypto mijnbouw in mei van dit jaar de meerderheid van de grote crypto mijnbouwboerderijen dwong te verhuizen, werden er nog steeds veel kleine en middelgrote mijnbouwinstallaties geëxploiteerd. Maar met de nieuwste maatregelen zou zelfs dat niet meer mogelijk zijn. China’s strenge houding tegen crypto is niets nieuws, maar de nieuwste reeks maatregelen van de autoriteiten wijzen erop dat ze van plan zijn crypto gebruik volledig uit te roeien.

Chinese overheid zet in op het formuleren van wetten om crypto activiteiten te bestraffen

Crypto gebruik is in China verboden en verboden, maar volgens de huidige wetten is het geen strafbare overtreding. Zo worden de meeste crypto handelaren alleen gewaarschuwd, maar dat heeft crypto handelaren niet afgeschrikt en ze hebben altijd een manier gevonden om het crypto verbod te omzeilen. Dit is de reden dat nu de Chinese rechterlijke macht werkt aan het formuleren van nieuwe wetten rond de cryptomarkt om crypto-gerelateerde activiteiten te bestraffen, of het nu gaat om crypto mining of handel. Velen geloven dat de groeiende aandacht van de Chinese overheid voor crypto komt door de aanstaande lancering van de nationale digitale munt van het land of CBDC digitale yuan. De ontwikkeling van de digitale yuan werd in 2019 zelf voltooid en ze wordt momenteel op grote schaal in het hele land getest.
Disclaimer De gepresenteerde inhoud kan de persoonlijke mening van de auteur bevatten en is onder voorbehoud van marktomstandigheden. Doe je marktonderzoek voor je in cryptocurrencies investeert. De auteur of de publicatie draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor je persoonlijke financiële verlies.

Blijf lezen over het laatste crypto nieuws in onze artikelen en nieuws sectie.

You may also like

Leave a Comment