crypto-inzichten.nl

Cardano oprichter Charles Hoskinson scheldt critici uit en vertelt over ISPO

by crypto-inzichten.nl

Cardano-oprichter Charles Hoskinson heeft critici uitgescholden die zeggen dat het netwerk onlangs in slaap is gedommeld. Hij verdedigde Cardano en legde ISPO’s uit en hun mogelijke implicaties voor de regelgeving.

Alvorens je de tekst gaat lezen een tip: Bitvavo, de grootste crypto handelsplatform van Nederland geeft iedereen vandaag €1000 aan welkomstbonus. Profiteer hier nu van maak gebruik van deze kans.

Charles Hoskinson geeft update over Cardano-blockchain

Cardano-oprichter Charles Hoskinson heeft een statusrapport gegeven over de Cardano-blockchain. Hij gaf ook een gedetailleerde uitleg over de nieuwe op Cardano gebaseerde fondsenwervingsmethode door gebruik te maken van Initial Stake Pool Offering (ISPO).

In een uitzending van 30 november gedeeld op Twitter, legde Hoskinson critici het zwijgen op die beweren dat het netwerk recent inactief is geweest. Cardano heeft een hoge activiteit van ontwikkelaars ervaren, merkt hij op terwijl hij enkele van de bouwwerken van het project op het netwerk laat zien.

Cardano, het bankprotocol MELD en ISPO’s

Belangrijker nog, de tech-ondernemer behandelde ISPO’s – een nieuwe crypto fondsenwervingsstrategie gepropageerd door het niet-custodiale bankprotocol MELD.

Een Initial Stake Pool Offering (ISPO) is een bevrijdende nieuwe manier voor investeerders en de gemeenschap om MELD te steunen met behulp van de Cardano blockchain.

Gebruikers die aan de ISPO willen deelnemen, kunnen hun ADA met de Yoroi of Daedalus wallet delegeren aan de publieke MELD stake pools voor een periode die ze zelf kiezen. Afhankelijk van de duur en de hoeveelheid ADA die wordt ingezet, worden gedelegeerden beloond met MELD tokens.

Hieronder een aantal belangrijke kenmerken van ISPO

  • Begonnen op 1 juli 2021
  • Eindigend op 8 december 2021
  • Loopt gedurende 32 Epoch (1 epoch = 5 dagen)
  • De ISPO heeft 10 stakepools
  • $MELD beloningen worden berekend aan het eind van elk tijdvak
  • $MELD beloningen worden ge-airdropped naar wallet ID’s van gedelegeerden die van de Cardano blockchain gehaald worden.
  • Geaccumuleerde $MELD beloningen worden ge-airdropped bij het token Genisis evenement (moment van munten).

Geïnteresseerden kunnen deelnemen aan de ISPO door hun ADA tokens te delegeren aan een van de 10 publieke stake pools van MELD. Delegatie gebeurt via Cardano-gebaseerde Yoroi of Daedalus wallets, en gebruikers kunnen de gewenste staking periode kiezen.

Delegators krijgen beloningen in de vorm van MELD tokens evenredig met de duur en het bedrag van de gestaakte ADA. Deze gestaakte ADA gaan niet verloren aangezien gebruikers op een later tijdstip terugbetalingen krijgen.

De ISPO fondsenwerving begon begin juli en is ingesteld om te sluiten op 8 december. Het idee komt voort uit het concept van de stake pool operators (SPO’s). Deze laatste functioneert sinds de lancering in 2020 van het Cardano Shelley tijdperk.

ADA-houders staken hun tokens bij verschillende pools om beloningen in ADA te verdienen. De SPO’s ontvangen een vergoeding. Hoe meer pools er geregistreerd zijn, hoe hoger de mate van netwerkdecentralisatie.

Anders gezegd, MELD Labs ontvangt ofwel 100 of 50 procent van de staking beloningen, afhankelijk van de gebruikte staking pool.

ISPO Ada

Wettelijke verplichtingen en ADA prijsbewegingen

Hoskinson merkt op dat deze methode zorgen zou kunnen oproepen over het aanbieden van veiligheid bij de Amerikaanse Internal Revenue Service (IRS). Dit is namelijk ook het geval geweest voor sommige projecten die geld hebben opgehaald om hun verdere ontwikkeling te ondersteunen.

Bovendien brengt de “draconische” infrastructuurwet nieuwe rapportagevereisten voor cryptomakelaars met zich mee, en er zijn zorgen dat ISPO-afgevaardigden aansprakelijk kunnen zijn.

Vergelijkbare zorgen over de regelgeving hebben geleid tot het van de beurs halen van ADA door eToro. Uiteindelijk kunnen ISPO’s gedwongen worden om Amerikaanse burgers uit te sluiten, voegt Hoskinson eraan toe.

Dat gezegd hebbende, heeft Twitter-gebruiker @TITW_STAKEPOOL kritiek geuit op het feit dat ongeveer 23 SPO’s 50 procent van de blokken op Cardano slaan. Uiteindelijk zullen de kleine single-pools verdrongen worden door de multi-pools, waardoor de mate van centralisatie toeneemt, waarschuwt hij.

Op het moment van schrijven wordt ADA verhandeld op $1,59, een daling van 0,6 procent in de dag. De digitale activa is nu de zesde-grootste door crypto market cap, na het verliezen van de vijfde positie aan rivaal Solana (SOL).

You may also like

Leave a Comment