crypto-inzichten.nl

Grote bank CBA faciliteert klanten bij cryptohandel in Australië

by crypto-inzichten.nl

De Commonwealth Bank (CBA), een van de grootste banken van Australië, zal haar klanten op korte termijn gaan faciliteren bij de handel in cryptomunten. Dit zullen zij gaan doen door klanten via hun eigen bancaire app de mogelijkheid te geven om cryptomunten te kopen, verkopen en te bewaren. Er zijn zo’n 6,5 miljoen gebruikers van de app. Het is de allereerste bank van Australië die dit mogelijk maakt.

CBA Commonwealth Bank Australia offers crypto services

Persbericht van CBA

Matt Comyn, CEO van de bank zegt in een persbericht het volgende:

De opkomst en de groeiende vraag van klanten naar digitale valuta zorgt voor verschillende uitdagingen maar biedt ook allerlei kansen voor de financiële sector. De CBA denkt dat zij een belangrijke rol kunnen hebben bij de cryptohandel in Australië. Dit doet CBA door het inspelen op deze groeiende klantvraag en een handelsplatform voor cryptomunten neer te zetten waarbij niet alleen capaciteit wordt geboden maar ook vooral vertrouwen en veiligheid.

Alvorens je de tekst gaat lezen een tip: Bitvavo, de grootste crypto handelsplatform van Nederland geeft iedereen vandaag €1000 aan welkomstbonus. Profiteer hier nu van maak gebruik van deze kans.

Amerikaanse samenwerking

Om deze beweging mogelijk te maken, is CBA een samenwerkingsverband aangegaan met het Amerikaanse blockchain-analysebedrijf Chainalysis en de cryptobeurs Gemini. In de aankomende weken zal er een pilot worden gestart. Hierbij krijgen klanten de mogelijk om te gaan handelen in tien verschillende cryptomunten, waaronder Bitcoin, Litecoin en Ethereum. Het is de bedoeling dat er in de loop van volgend jaar zullen meerdere cryptomunten zullen worden toegevoegd.

De New Yorkse cryptobeurs Gemini zal de benodigde expertise gaan leveren die nodig is om de integratie van de crypto wallet in de bancaire app mogelijk te maken. De Chainalysis bank zal ondersteuning verlenen bij de controle op en het tegengaan van illegale praktijken op de verschillende beurzen.

Hiervoor zal Chainalysis een Australische vestiging gaan openen in Canberra. De bank zegt dat dit niet alleen voor CBA is. Chainalysis heeft naar eigen zeggen ook een samenwerkingsverband met de lokale beurzen CoinSpot en Coinjar.

Adoptie van crypto door banken

Over het algemeen genomen zijn de reacties uit de financiële wereld uiterst positief te noemen. Zo zei Blake Cassidy, CEO van micro-investeringsbedrijf Bamboo, dat met deze beweging wordt aangetoond dat de crypto industrie volwassen is geworden. Tot voor kort dacht vrijwel iedereen dat banken de crypto-wereld als concurrerend zagen. Tijden veranderen en zien we dus nu dat banken langzamerhand crypto gaan adopteren.

Dit zal de groei en het innovatieve karakter van de industrie alleen maar verder doen groeien. Naar mate er steeds meer belangrijke branches bij betrokken raken, zal dit proces steeds sneller gaan verlopen.

Australië loopt hiermee wel voorop. Als we kijken naar bijvoorbeeld de situatie in Nederland, dan is het op dit moment nog echt ondenkbaar dat de Nederlandse grootbanken Rabobank, ING, ABN AMRO en SNS in de wereld van cryptocurrency zullen stappen.

Het is ook de vraag wat deze ontwikkeling voor invloed heeft op het spanningsveld dat tussen de banken en de cryptowereld in de loop der tijd is ontstaan. Bitcoin is namelijk ontwikkelt omdat het reguliere financiële systeem in de ogen van de ontwikkelaars niet voldoet, en nu zou ditzelfde systeem de crypto technologie gaan omarmen.

Puntjes van kritiek

Er klinken dus veel positieve geluiden. Het is een heel positieve ontwikkeling voor de cryptohandel in Australië, maar zeker ook daarbuiten. Desondanks zijn er toch ook wat kleine puntjes van kritiek. Zo ook bij Cassidy, die het jammer vindt dat er gekozen is voor een samenwerkingsverband met een Amerikaanse beurs in plaats van een lokale. Hij begrijpt de keuze van CBA echter wel.

Cassidy gaf allereerst een compliment aan de cryptobeurs Gemini. Hij zei dat het bedrijf de infrastructuur van de toekomst aan het ontwikkelen is.  Dit geeft alle financiële instellingen de mogelijkheid om dergelijke producten aan hun klanten te kunnen aanbieden. Hij is ook van mening dat de volwassenheid van de Australische branche nog niet ver genoeg is om deze stap volledig zelf te maken. Ditzelfde geldt voor de infrastructuur. Dit rechtvaardig de keuze voor een Amerikaanse partner dus volledig.

You may also like

Leave a Comment