crypto-inzichten.nl

Bitcoin Taproot upgrade geactiveerd

by crypto-inzichten.nl

De Taproot upgrade is geactiveerd, de grootste sinds de laatste upgrade vier jaar geleden. De Taproot upgrade zal de privacy verbeteren en zelfs kosten besparen. Maar het zorgt ook voor flinke concurrentie voor Ethereum vanuit Bitcoin. 

Alvorens je de tekst gaat lezen een tip: Bitvavo, de grootste crypto handelsplatform van Nederland geeft iedereen vandaag €1000 aan welkomstbonus. Profiteer hier nu van maak gebruik van deze kans.

Grootste Bitcoin upgrade van de afgelopen vier jaar

De grootste upgrade van het Bitcoin (BTC) netwerk in de afgelopen vier jaar is eindelijk in werking getreden. De Taproot upgrade zal de privacy van Bitcoin verbeteren door een verandering in het handtekeningalgoritme van het netwerk en zal zelfs de transactiekosten verlagen. Maar het zou ook problemen kunnen veroorzaken voor Ethereum, de koning van de altcoins en het ultieme dApp en DeFi netwerk.

De Taproot upgrade werd in januari 2018 voorgesteld door kernontwikkelaar Greg Maxwell. Ze werd uiteindelijk unaniem goedgekeurd door BTC miners in juni van dit jaar. Sindsdien zijn ontwikkelaars bezig met het testen en herzien van de upgrade. Hij is nu live op de BTC-blockchain, nadat hij vandaag, 14 november, geactiveerd werd.d

Profiteer van deze kans!
Goedkoop crypto kopen? Via onderstaande link krijg je vandaag een welkomstbonus 🎁​ van €1000 bij Bitvavo, de goedkoopste en beste cryptobeurs van Nederland.

Wat is de Bitcoin Taproot upgrade en waarom is hij zo belangrijk?

De Taproot upgrade is belangrijk omdat hij veel mogelijkheden opent voor ondernemers die de bruikbaarheid van Bitcoin willen vergroten. Het doel is om Bitcoin privé en veiliger te maken voor zijn gebruikers, en ook om het schaalbaarder te maken. Dit alles draagt bij tot meer bruikbaarheid van Bitcoin.

Een van de grootste veranderingen zal te maken hebben met de privacy van Bitcoin. Taproot zal eindelijk het handtekening algoritme veranderen waar Bitcoin jarenlang op vertrouwd heeft. Handtekeningen op Bitcoin zijn een soort vingerafdruk die je achterlaat op elke transactie die je met je wallet doet, en die hem aan die transactie koppelt.

Jarenlang heeft Bitcoin vertrouwd op het Elliptic Curve Digital Signature Algorithm, dat de handtekening maakt van de privé sleutel die je wallet beheert. Nu gaat Bitcoin vertrouwen op Schnorr handtekeningen, die Bitcoin transacties privé en veiliger zullen maken.

De Taproot upgrade zal de grootste impact op transacties met meerdere handtekeningen, die vrijwel onleesbaar zullen zijn. De verandering zal een gevolg zijn van de activering van Bitcoin Improvement Proposal (BIP) 340. Het is echter belangrijk op te merken dat Schnorr Handtekeningen van Bitcoin geen privacy-token zal maken zoals Monero of het onmogelijk zal maken je transacties te volgen.

De Taproot zal ook smart contracts, oftewel slimme contracten, alomtegenwoordig maken in Bitcoin. Op dit moment zijn slimme contracten beschikbaar op Bitcoin, zowel op de kernlaag als op het Lightning Netwerk. Toch denken niet veel mensen aan Bitcoin als een platform voor slimme contracten. Ethereum is de dominante speler in deze sector.

De Taproot upgrade zal het gemakkelijker maken om slimme contracten op Bitcoin uit te voeren, door ze goedkoper en kleiner te maken in termen van de ruimte die ze innemen op de BTC-blockchain. Slimme contracten geven in wezen de mogelijkheid om daadwerkelijk toepassingen en bedrijven op de blockchain te bouwen.

Bitcoin Taproot Upgrade

Taproot upgrade betekent concurrentie van Bitcoin voor Ethereum 

De Taproot upgrade vormt een grote bedreiging voor Ethereum. Ethereum ondervindt al concurrentie van andere altcoin projecten, met Polkadot, Solana, BSC, Cardano, Avalanche, Terra en TRON die al miljarden dollars aan totale waarde opgesloten zien in hun DeFi projecten.

Door de Taproot upgrade gaat Bitcoin een stevige concurrent worden voor Ethereum. Bitcoin heeft al een zeer sterk merknaam en is het meest herkenbare project. Het is ook veel meer waard en heeft de grootste aanhang. En dat is nog allemaal voordat smart contracts populair worden op de Bitcoin blockchain.

Er zijn al pogingen om DeFi naar Bitcoin te brengen. Een van de meest prominente komt van de hand van Bitcoin maximalist en Twitter baas Jack Dorsey. In juli kondigde hij aan dat zijn andere bedrijf Square een nieuw bedrijf zou beginnen “met als enig doel het gemakkelijk te maken om niet-custodiale, permissievrije en gedecentraliseerde financiële diensten te creëren. Onze voornaamste focus is Bitcoin,” twitterde hij toen. Er zijn geruchten dat dit bedrijf op het punt staat te lanceren net als Taproot geactiveerd wordt.

Taproot upgrade een belangrijk keerpunt voor innovatie

Bitcoin ontwikkelaars en gebruikers zijn erg enthousiast over de Taproot activatie, en terecht. Het zou een nieuwe dageraad kunnen inluiden voor Bitcoin en hopelijk BTC nieuw leven inblazen als de ultieme cryptocurrency.

De upgrade zou een macro keerpunt kunnen zijn voor de innovatie. Hierbij wordt het beste van post-Segwit conservatisme samengevoegd met de energie van een nieuw begin. Het is een meta-upgrade, een kans om opnieuw te definiëren wat het betekent om bij te dragen aan Bitcoin, of je nu een miner, ontwikkelaar of volwaardige node bent.

You may also like

Leave a Comment