crypto-inzichten.nl

Bitcoin Shocktober blijft altcoins outperformen

by crypto-inzichten.nl

Bitcoin Shocktober blijft altcoins outperformen. In the crypto top 10 by market cap, Bitcoin reigns supreme with no other cryptocurrency close to matching its performance in the daily (-1%) and weekly (16.6%) charts. While BTC’s price trades at $57,415, near its previous highs before May’s crash, the altcoin market lags.

Bitcoin BTC BTCUSD

Bitcoin Shocktober shows BTC with minor losses in the daily chart. Source: BTCUSD TradingviewDe tweede cryptocurrency naar market cap, Ethereum (ETH), noteert een verlies van 3,9% in de daggrafiek en slechts een winst van 2% in de weekgrafiek. In de tussentijd staan ADA (-4,7%), XRP (-5,7%), SOL (-5,4%), DOT (-6%) in het rood naast andere grote munten.

In hogere tijdskaders heeft Bitcoin de prestatiemarge met de rest van de cryptomarkt verbreed, volgens een recent rapport van Arcane Research. Met een stijging van 41% over die periode, beweert het onderzoeksbureau dat het “Bitcoin-seizoen is begonnen”.

Traders en veteranen kennen dit als een periode in de cyclus waarin Bitcoin beter presteert dan alle andere activa, en het wordt verondersteld vooraf te gaan aan een bull-run in altcoins.

Zoals hieronder te zien is, heeft BTC meer rendement dan Arcane’s Large Cap Index, slechts 21% gestegen in de 30-daagse grafiek. Dit zou kunnen leiden tot meer appreciatie voor Bitcoin als operators een “loop” voeden, zoals het onderzoeksbureau het noemde”, waar ofwel BTC of sommige altcoins outperformen:

(…) de cryptocurrency-markt schakelt periodiek tussen overperformance van altcoins (altcoin-seizoen) en overperformance van bitcoin (bitcoin-seizoen). In het verleden, wanneer retailhandelaren hebben opgemerkt dat bitcoin hun altcoin holdings begint te verslaan, zijn ze niet te laat geweest om hun altcoins te dumpen voor bitcoin in plaats daarvan (…).

Bitcoin Shocktober

 

Bron: Arcane Onderzoek

Bitcoin Shocktober: $BTC neemt de kroon terug en bereidt zich voor op meer winst

Aanvullende gegevens van onderzoeks- en adviesbureau Delphi Digital geven aan dat slechts 4 cryptocurrencies van de eerste 100 genoteerd door CoinGecko in staat zijn geweest om Bitcoin te overtreffen in de dagelijkse grafiek. In de afgelopen 2 weken hebben slechts 12 iets vergelijkbaars bereikt.

Bovendien registreert het onderzoeksbureau een patroon in de Bitcoin en Ethereum Open Interest (OI) voor hun futures. De eerste en tweede cryptocurrencies per market cap hebben elkaar “gespiegeld” sinds Q3, 2021, tot zeer recent.

Zoals hieronder te zien is, bracht oktober een verandering in die dynamiek. Met de ETH (OI) die afwijkt van die van BTC. Delphi Digital merkte echter op dat de laatste nog steeds weg is van de highs van mei en daarom niet in een FOMO staat is. Het onderzoeksbureau voegde eraan toe:

‘Sinds mei 2021 bevinden crypto-margined futures zich in een meermaandelijkse downtrend terwijl cash-margined futures een aanzienlijk deel van de futures OI winnen. Een van de belangrijkste implicaties hiervan is verminderde directionele convexiteit.

Bitcoin Shocktober

Bron: Delphi Digital via Twitter | Bitcoin Shocktober BTC Futures leiden

 

Zoals NewsBTC gisteren meldde, is er een opleving in BTC’s on-chain activiteit die suggereert dat de institutionele deelname toeneemt.

De mogelijke goedkeuring van een Bitcoin ETF door de U.S. Securities and Exchange Commission zou kunnen werken als een bullish katalysator om de bulls eindelijk genoeg momentum te geven om nieuwe highs te bereiken. Mogelijk overschrijdt Bitcoin Shocktober tegen het einde van november. 

Integendeel, het zou ook een “koop het gerucht, verkoop het nieuws” evenement kunnen worden. Mogelijk markeert dit de top van de huidige cyclus. Dit zou gunstig kunnen zijn voor de altcoin markt, op middellange termijn.

Lees meer cryptonieuws en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de cryptomarkt

BitvavoBitcoinMeesterBinance
De beste en goedkoopste crypto-broker van NederlandHet grootste crypto aanbod van NederlandDe grootste crypto-exchange ter wereld
Meer dan 150 cryptocurrencies
Betalen met iDeal
Nederlandse klantenservice
Geregistreerd bij DNB
Rating: 9,5
Ontvang €1000 handelskorting 
Meer dan 200 cryptovaluta
Betalen met iDeal
Nederlandse klantenservice
Ingebouwde wallet
Rating: 9,5
Tussen de 1% tot 2% per transactie
Meer dan 350 cryptomunten
Kopen, traden en staken
Engelstalige klantenservice
Veel gebruikersfuncties
Rating: 9,2
Max 0,10% handelskosten per transactie
Meld je aan bij BitvavoMeld je aan bij BitcoinMeester Meld je aan bij Binance

You may also like

Leave a Comment