crypto-inzichten.nl

Binnenkort Bitcoin onder $10.000 door “pump and dump”

by crypto-inzichten.nl

Eerder schreven we een artikel over dat Bitcoin onder de $10.000 zou kunnen uitkomen. Op het moment van schrijven stond de koers nog ruim boven de $30.000, maar inmiddels is de prijs al op $15.000 uitgekomen. De grote vermogensbeheerder VanEck liet weten dat de koersdaling van Bitcoin nog niet gaat stoppen. Zij verwachten dat de Bitcoin koers nog in 2023 rond de $10.000 gaat uitkomen. Ook Peter Schiff denkt dat er een grote selloff zal plaatsvinden en Bitcoin richting de $10.000 afstevent.

Eerder artikel

Volgens Peter Schiff komt Bitcoin onder $10.000. Schiff, hoofdmarktstrateeg bij Euro Pacific Asset Management, voegde eraan toe dat de selloff in de cryptomarkten dit jaar een duidelijke weerspiegeling was van een massale “pump and dump”.

Peter Schiff zegt dat Bitcoin onder $10.000 komt

Hoofdmarktstrateeg en investeerder van Euro Pacific Asset Management, Peter Schiff, heeft investeerders en beleggers een waarschuwing gegeven dat het bijna onmogelijk is dat Bitcoin op dit moment naar nieuwe hoogtes stijgt. Het ligt meer in de verwachting dat de koers van de koningsmunt Bitcoin onder $10.000 gaat duiken.

Sprekend met verslaggevers, verklaarde Schiff dat de bull run in de crypto markt, die Ethereum 70% zag winnen sinds de vroege stadia van juli, niet duurzaam is, en noemde het een “loser’s rally.”

De investeerder Bitcoin als een “greater fool scheme” dat onvermijdelijk zal falen. Hij liet weten dat dit soort schema’s altijd mislukken.

“De markt gaat instorten. Schiff denkt dat veel beleggers moeten profiteren van de rally die ze nu hebben en vervolgens het beste kunnen uitstappen. Veel beleggers hebben op dit moment nog winst in deze tokens. Mensen kochten Bitcoin in 2016, 2017 en 2018 en hebben flinke winsten geboekt. Maar Bitcoin onder $10.000 is zeer te verwachten.

Bitcoin onder $10.000

Niet alleen Bitcoin zal grote verliezen lijden, ook Ethereum

Ok, Bitcoin onder $10.000 is dus heel goed mogelijk volgens Schiff. Hetzelfde geldt voor Ethereum. Mensen moeten uitstappen omdat de markt anders die winsten gaat pakken,” voegde hij eraan toe.

De investeerder is al sinds 2011 bearish over Bitcoin en heeft al meerdere keren subtiele kritiek geuit op Bitcoin en zijn investeerders. Peter Schiff is echter een Bitcoin ‘nay-sayer’ genoemd in de crypto ruimte, gezien zijn frequente en bijna extreme negatieve opmerkingen over Bitcoin en de crypto ruimte in het algemeen, evenals de talrijke keren dat zijn prijsoproepen en voorspellingen zijn mislukt.

Terug in augustus 2019 voorspelde de econoom dat de prijs van Bitcoin nooit de grens van $ 50.000 zou raken, een voorspelling die terugkwam om hem te achtervolgen.

Eerder dit jaar beweerde de investeerder dat de cryptomarkt zich in een “bubbel” bevond, ondanks dat Bitcoin al 65% van zijn hoogtepunten had verloren. Hij verdubbelde echter terug, weken later, verklarend dat: “Aan het einde van de dag, de enige mensen die van deze crypto zeepbel gaan weglopen met iets om te laten zien, zijn de mensen die het verkochten.”

Schiff voegde eraan toe dat de selloff in de crypto-markten dit jaar een duidelijke weerspiegeling was van een massale “pump and dump”.

Kritiek op Michael Saylor

Begin augustus greep Peter Schiff naar Twitter om Michael Saylor te bekritiseren nadat de toenmalige CEO van MicroStrategy beweerde dat de Bitcoin-investering van het bedrijf “een schreeuwende home run voor aandeelhouders” was, ondanks het nemen van een enorme klap na de Bitcoin bear run.

De investeerder beschreef MicroStrategy aandelen als “overgewaardeerd” en dat de prijs van de aandelen van het bedrijf uiteindelijk zou gaan crashen.

“Ik vind het echt belachelijk dat Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, nog steeds beweert dat deze investering een succes was. Wat hij doet is terugkijken naar wat Bitcoin was toen ze de eerste Bitcoin kochten.

Het is alsof we geld verdienen met onze eerste aankoop, maar je kunt niet je eerste aankoop uitkiezen, hoe zit het met alle andere aankopen die hoger waren? Dat kun je niet doen, je moet naar het geheel kijken en al je aankopen bij elkaar optellen. Loop je voor of achter? En ze liggen ver achter,” verklaarde hij in een tweet.

BitvavoBitcoinMeesterBinance
De beste en goedkoopste crypto-broker van NederlandHet grootste crypto aanbod van NederlandDe grootste crypto-exchange ter wereld
Meer dan 150 cryptocurrencies
Betalen met iDeal
Nederlandse klantenservice
Geregistreerd bij DNB
Rating: 9,5
Ontvang €1000 handelskorting 
Meer dan 200 cryptovaluta
Betalen met iDeal
Nederlandse klantenservice
Ingebouwde wallet
Rating: 9,5
Tussen de 1% tot 2% per transactie
Meer dan 350 cryptomunten
Kopen, traden en staken
Engelstalige klantenservice
Veel gebruikersfuncties
Rating: 9,2
Max 0,10% handelskosten per transactie
Meld je aan bij BitvavoMeld je aan bij BitcoinMeester Meld je aan bij Binance

Bitcoin onder $10.000, gaat het echt gebeuren?

Het is nog maar de over Bitcoin onder $10.000 komt. Op dit moment ziet het er nog enigszins rooskleurig uit voor Bitcoin. Alleen de tijd zal het ons leren. De gehele financiële markt ligt momenteel onder druk, dus de verwachtingen zijn niet alleen in de cryptomarkt gespannen ook in de andere financiële markten.

You may also like

Leave a Comment