crypto-inzichten.nl

De Bitcoin koers daalt maar Bitcoin whales blijven optimistisch

by crypto-inzichten.nl

Terwijl de recente duikeling in de Bitcoin koers de cryptogemeenschap in een staat van paniek heeft gebracht, blijven Bitcoin whales optimistisch. De vraag is nu of de Bitcoin koers haar bodem heeft bereikt. Waar gaat de Bitcoin koers naar toe en is dit de start van een bear market?   

Bitcoin whales optimistisch

Eén HODLer in het bijzonder heeft juist kunnen profiteren van de dip. De op twee na grootste Bitcoin whale kocht zojuist de dip, waardoor zijn stack boven de 121.000 BTC komt.

Op 4 januari voegde het adres van de Bitcoin whale nog eens 372 Bitcoin toe. De som werd toen gekocht voor $17.122.242,1. Dit was een vervolg op een nog grotere aankoop van een dag eerder, toen hij 456 Bitcoin kocht voor een gemiddelde van Bitcoin koers van $46.363 per stuk.

De Bitcoin koers dook op 5 januari onder de $43k, naast aandelen. Dit stuwde het marktsentiment naar dieptepunten die het sinds juli niet meer gezien had. Maar de Bitcoin whale reageerde toen met de zoveelste Bitcoin aankoop, waarbij hij nog eens 172 munten opslorpte voor $7.793.488,82. Dat is een gemiddelde van $43.539 per munt.

Met meer dan 121.396.57 Bitcoin wedijvert het bezit van de Bitcoin whale met dat van de beruchte Microstrategy CEO. Volgens een tweet van Michael Saylor op 30 december bezit zijn bedrijf momenteel 124.391 Bitcoin.

Volgens on-chain analist Will Clemente wordt de Bitcoin markt veel meer door dergelijke Bitcoin whales activiteiten gedreven dan rond deze tijd vorig jaar.

Heeft de Bitcoin koers grafiek haar bodem bereikt?

Ondanks het feit dat Bitcoin whales optimistich blijven is het de grote vraag of de Bitcoin koers grafiek nu eindelijk haar bodem heeft bereikt. De meningen hierover zijn verdeeld.

De Bitcoin prijs leed de afgelopen twee weken onder een enorme daling. De laatste daling van de Bitcoin prijs was een correctie van 56%. Mike Novogratz, de CEO van Galaxy Investment Partners, voorspelde dat de Bitcoin prijs een bodem zou kunnen bereiken bij een Bitcoin koers van $40.000.

Maar belangrijke Bitcoin indicatoren suggereren een verdere neerwaartse prijsdaling als de asset belangrijke steun bij een Bitcoin koers van $42.000 verliest. De Bitcoin prijs zou volgens belangrijke Bitcoin indicatoren kunnen bodemen op een Bitcoin koers van $35.000

Daarentegen geloven voorstanders dat institutionele beleggers Bitcoin kunnen blijven accumuleren bij of onder $40.000. Institutonele beleggers zouden bij $40.000 kunnen blijven accumuleren. Nu bedrijven uitzoeken hoe ze Bitcoin aan hun holdings kunnen toevoegen, wordt $40.000 als een prima instappunt beschouwd.

Analisten van FXStreet hebben de Bitcoin prijstrend geëvalueerd en voorspeld dat het activum het risico blijft lopen om naar een Bitcoin koers van $37.000 te crashen.

bitcoin koers

Waarom gaat de Bitcoin omlaag?

Bitcoin en andere toonaangevende cryptomunten ondervonden een aanzienlijke daling van de aandelenprijs. Maar waarom gaat de Bitcoin omlaag? Dit wordt veroorzaakt door meerdere factoren.

Het volgt op recente crashes doordat Tesla een u-bocht maakte over het aanvaarden van Bitcoin als betaling voor zijn producten en doordat China de initiële muntaanbiedingen aan banden legde, ruilbeurzen blokkeerde en waarschuwde tegen speculatieve handel.

Een volgende klap werd uitgedeeld toen China Bitcoin mijnbouw in zijn provincie Sichuan opdroeg volledig te sluiten en verder banken vertelde geen crypto transacties meer te ondersteunen, in een laatste golf van beperkingen op crypto’s.

Nu heeft de centrale bank van het land, de People’s Bank of China, digitale munten effectief verboden na de aankondiging dat alle transacties van cryptocurrencies illegaal zijn. Het besluit heeft al gevolgen gehad voor de wereldwijde cryptomarkt.

Ook andere landen zijn sceptisch over Bitcoin en crypto en zijn op dit moment bezig om crypto regelgeving te formuleren.

Is dit de start van een crypto bear market?

Analisten geloven dat de cryptocurrency bear market is aangebroken op basis van sociale trends en beleggerssentiment. Voorstanders beweren dat de huidige bearmarkt korter is dan de vorige.

Ook handelaren geloven dat de crypto bull markt voorbij is. Op basis van gegevens van crypto intelligentie platform Santiment bevestigen sociale trends van handelaren dat cryptocurrencies zich in een officiële bear market bevinden. Het bearish sentiment van half mei 2021 overheerst in 2022, terwijl de capitulatie door nieuwe investeerders en handelaren doorgaat.

@BitBitCrypto, een crypto analist en handelaar, is van mening dat de bear market hier is om te blijven. De lancering van een custody Exchange Traded Fund (ETF) in 2022 zou een bull run en een enorme rally in de Bitcoin prijs kunnen aanwakkeren.

@TraderMayne, analist en crypto handelaar, gelooft dat sommige prijsrally’s voorkomen in een bear market. De analist merkt op dat net zoals cryptocurrency prijzen niet in een rechte lijn omhooggaan, ze evenzo ook niet op dezelfde manier naar beneden gaan.

@tedtalksmacro merkt op dat zowel bull- als bear market in het cryptocurrency ecosysteem korter van duur worden. De analist raadt handelaren aan te wennen aan range-bound prijsactie.

Historisch gezien werden eerdere bear markets gevolgd door een kortstondige prijsstijging tot de onzekerheid en angst onder handelaren ophield. De Bitcoin Fear and Greed Index, een indicator van het gevoel van handelaren tegenover het activum, gaf “extreme angst” aan. Dit is synoniem met een bear market.

Analisten van FXStreet hebben de Bitcoin prijstrend geëvalueerd en voorspelden dat de asset dreigt te crashen tot $37.000.

Crypto of Bitcoin kopen? 

Crypto of Bitcoin kopen of verkopen doe je eenvoudig via een crypto broker of crypto exchange. Het is belangrijk dat je dit bij een betrouwbare partij doet. Voor een Nederlandse cryptobroker kun je goed terecht bij Bitvavo of Bitcoin Meester. Wil je liever aan de slag bij een crypto exchange? Dan is Binance een uitstekende keuze. 

Bitvavo

De goedkoopste crypto broker van Nederland
 • Meer dan 150 cryptomunten
 • Betalen met iDeal
 • Nederlandse klantenservice
 • Geregistreerd bij DNB
 • Ontvang €1000 handelskorting
 • Rating: 9,5
Favoriet

Binance

Grootste crypto exchange ter wereld
 • Meer dan 350 cryptomunten
 • Kopen, traden en staken
 • Engelstalige klantenservice
 • Veel gebruikersfuncties
 • Max 0,10% handelskosten per transactie
 • Rating: 9,2

Bitcoin Meester

De crypto aanbod van Nederland
 • Meer dan 200 cryptovaluta
 • Betalen met iDeal
 • Nederlandse klantenservice
 • Ingebouwde wallet
 • Tussen de 1% tot 2% per transactie
 • Rating: 9,5

Veilig, snel en goedkoop crypto kopen

Crypto kopen bij Bitvavo is heel eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is:

1. Bij Bitvavo aanmelden. Dit doe je eenvoudig door op de afbeelding hieronder te klikken en het formulier in te vullen.
2. Je bij Bitvavo verifiëren: Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail ter verificatie.
3. Geld storten: Als je het verificatieproces succesvol hebt doorlopen, hoef je alleen je eerste storting bij Bitvavo te doen.
4. Beginnen met handelen: Je bent nu klaar om in crypto te handelen.

Disclaimer: Dit artikel biedt informatie voor educatieve doeleinden. Crypto-inzichten.nl biedt geen advies- of brokersdiensten aan, noch beveelt het specifieke investeringen aan, inclusief aandelen, effecten of cryptocurrencies.

You may also like

Leave a Comment