crypto-inzichten.nl

Bitcoin cadeau geven aan vrienden en familie? Zo doe je het heel makkelijk!

by crypto-inzichten.nl

Block (Square) maakt Bitcoin cadeau geven net zo makkelijk als contant geld sturen. Block gaat zich aansluiten bij de soortgenoten Coinbase en PayPal om gebruikers in staat te stellen crypto als betaling of geschenk naar derden te sturen. Deze nieuwe “gifting” functie is anders dan de meeste bestaande, want gebruikers kunnen Bitcoin cadeau geven via hun Cash App USD saldo of zelfs via hun bankpas.

Block gaat Cash App gebruiken om vrienden en familie Bitcoin cadeau te geven

Block, voorheen bekend als Square, heeft officieel aangekondigd dat zijn Cash App gebruikers nu vrienden en familie Bitcoin cadeau kunnen geven met de feestdagen. Deze Bitcoin cadeau geven functionaliteit is mogelijk gemaakt vanwege de grote vraag naar crypto onder zijn gebruikers.

In oktober ondervroeg crypto-uitleenfirma BlockFi 1250 inwoners van de VS, en het werd bekend dat de meeste Amerikanen verwachten Bitcoin cadeau te kunnen geven en te ontvangen.

Volgens de enquête zal een op de tien Amerikanen deze feestdagen Bitcoin cadeau geven aan dierbaren. 75 procent van de mensen die bereid zijn geschenken in crypto’s te sturen of te ontvangen had Bitcoin in gedachten als het verwachte geschenk, gevolgd door Dogecoin en Ethereum.

Als de Bitcoin cadeau geven functionaliteit met succes is ingevoerd, sluit Block zich aan bij de soortgenoten Coinbase en PayPal om gebruikers in staat te stellen crypto als betaling of geschenk naar derden te sturen.

Deze nieuwe “gifting” functie is anders dan de meeste bestaande, want gebruikers kunnen Bitcoin sturen via hun Cash App USD saldo of zelfs via hun bankpas. Dit betekent dat gebruikers geen Bitcoin of aandelen op de Cash App mobiele app hoeven te bezitten om een geschenk in crypto naar geliefden en vrienden te sturen.

Met de Cash App kun je nu al vanaf $1 in aandelen of Bitcoin sturen. Het is net zo makkelijk als contant geld sturen, en je hoeft geen aandelen of Bitcoin te bezitten om ze te schenken. Dus vergeet deze feestdagen de geurkaarsen of het novelty strandlaken, en help je neefje te beginnen met beleggen. Geef hem Bitcoin cadeau, zo investeer je echt in zijn toekomst.

Cash App heeft de laatste jaren een ongelooflijke groei doorgemaakt

In de laatste paar jaar heeft Cash App een ongelooflijke groei doorgemaakt. Hierbij is jaarlijkse aantal transacties van de gebruikers de 70 miljoen gepasseerd en in september 2021 genereerde dit ongeveer $1,8 miljard brutowinst.

Volgens het bedrijf heeft de naamsverandering positief uitgepakt en was het een manier om zijn groei te laten zien, en ook om nieuwe troeven als Cash App en TIDAL op te nemen.

We bouwden het Square merk voor onze verkopersactiviteiten, en dat is waar het thuishoort. Block is een nieuwe naam, maar het doel van het bedrijf, namelijk economische empowerment blijft hetzelfde. Hoe Block ook gaat groeien of veranderen, de focus zal blijven liggen op het bouwen van tools om de toegang tot de financiële economie te helpen vergroten,” zegt Jack Dorsey, mede-oprichter, en CEO van Block.

Bitcoin cadeau geven

Bitcoin cadeau geven steeds populairder

Cash App is zeker niet het enige bedrijf dat inspeelt op de grote vraag naar Bitcoin cadeau geven. Cash App sluit zich aan bij andere bedrijven in het geven van crypto’s deze feestdagen

Andere bedrijven hebben ook projecten onthuld om crypto geschenken te aanvaarden voor mensen in nood. Onlangs kondigde Fintech aanbieder Unbanked aan dat het een crypto donatie voor speelgoed mogelijk zal maken.

Dit is een programma van het Amerikaanse marinierskorps om speelgoed te ontvangen en uit te delen aan kansarme kinderen. Ook andere platforms, waaronder The Giving Block, maken het mogelijk voor Non-Profit Organisaties en liefdadigheidsinstellingen om donaties in crypto te ontvangen.

Maandag meldde Bloomberg dat Robinhood ook een crypto gifting functie gaat lanceren. Dit zal een andere functie zijn dat wat ze nu al aanbieden. Op dit moment is het namelijk al mogelijk voor zijn gebruikers om digitale cadeaukaarten te gebruiken om crypto te versturen. Robinhood heeft echter niet bekendgemaakt wanneer dit gelanceerd zou worden.

Disclaimer: Dit artikel biedt informatie voor educatieve doeleinden. Crypto-inzichten.nl biedt geen advies- of brokersdiensten aan, noch beveelt het specifieke investeringen aan, inclusief aandelen, effecten of cryptocurrencies.

You may also like

Leave a Comment