crypto-inzichten.nl

De geheime identiteit van Bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto is onthuld

by crypto-inzichten.nl

Elon Musk zegt dat hij weet wie de Bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto is. Onlangs was Elon Musk in gesprek met Lex Fridman. Tijdens de populaire podcast bespraken de beide heren verschillende onderwerpen, waaronder AI, Tesla en natuurlijk ook cryptocurrencies. Maar wat de meeste aandacht trok, was het feit dat Musk een voorspelling deed over wie volgens hem de Bitcoin bedenker zou kunnen zijn.

Is Lex Fridman de Bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto?

Musk maakte eerst duidelijk dat hij absoluut niet de bedenker van Bitcoin is. Hij zei vervolgens dat hij denkt dat Nick Szabo, een ware cryptocurrency expert, de originele Bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto zou kunnen zijn. Hij had hier ook een duidelijk uitleg voor, vooral als we kijken naar de evolutie van ideeën vóór de lancering van Bitcoin en zien wie over die ideeën schreef.

Volgens Elon Musk is de Bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto waarschijnlijk Nick Szabo. Dit omdat hij, meer dan wie ook, verantwoordelijk is voor de evolutie van de Bitcoin ideeën. Hij beweert dat hij niet de Bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto is. Maar Musk is er niet zeker van of dat waar is. Hij lijkt degene te zijn die verantwoordelijk is voor de ideeën achter Bitcoin.

Bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto dan eindelijk ontmaskerd?

Bitcoin is de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot een activaklasse van $2 biljoen. Maar door de jaren heen is er nog steeds geen duidelijkheid over wie het gemaakt heeft. De pseudo-anonieme Bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto creëerde Bitcoin in 2008 en ging meteen na de lancering in 2019 anoniem verder. Elke mogelijke digitale handtekening werd uitgewist.

Er zijn talloze speculaties geweest over de identiteit van de Bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto. Velen hebben beweerd de echte persoon erachter te kennen. Toch is er tot nu toe geen sluitend bewijs. Bizar toch dat in een informatie tijdperk er dan niemand in staat lijkt te zijn om de ware identiteit van de Bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto te ontdekken. 

Een rapport uit 2014 van een team taalkundigen wees op de grote overeenkomsten tussen de schrijfstijl van het Bitcoin whitepaper en die van Szabo. De taalkundigde veronderstelden dat de hoeveelheid taalkundige overeenkomsten tussen beiden een van de redenen is waarom Szabo het dichtst bij de oorspronkelijke Bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto staat. Ze voegden eraan toe dat “geen van de andere mogelijke auteurs ook maar in de buurt kwam van zo’n goede overeenkomst”.

Bitcoin bedenker satoshi nakamoto

David Kleiman bleek niet de ware Bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto te zijn

Eerder dit jaar schreven we ook al over deze mysterie in het artikel: De ware identiteit van Satoshi Nakamoto ontmaskerd. De ware identiteit van Bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto is altijd verborgen gebleven vanaf het moment dat de whitepaper in in oktober 2008 werd gepubliceerd.

 

Maar het kan zijn dat Satoshi’s ware identiteit ontmaskerd zal worden vanwege een drie jaar durende rechtszaak in Florida ter waarde van $64 miljard over de cryptocurrency. Daarin beweert Wright de enige maker van Bitcoin te zijn

De familie van wijlen David Kleiman, beweert dat hij een mede-ontwikkelaar van Bitcoin (BTC) is. De Amerikaanse forensische computerexpert zou samen met een vroegere zakenpartner – de Australische programmeur Craig Wright – Bitcoin gemaakt hebben. De twee namen toen het pseudoniem Satoshi Nakamoto aan. Kleiman’s familie klaagt Wright nu aan omdat hij Kleiman’s vermeende aandeel in het digitale asset bezit.

Er wordt flink gestreden om de titel Bitcoin bedenker

De reden waarom men zo graag wil weten wat de ware identiteit is van Bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto, is omdat er ongelovelijk veel geld op het spel staat. In het eerste jaar na de oprichting van Bitcoin heeft Satoshi Nakamoto ruim 1 miljoen BTC verkregen.

Als we dit afzetten tegen de huidige Bitcoin-koers dan is hij of zij een van de allerrijkste personen op aarde. Momenteel staat de Bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto in de top 20 van ’s werelds rijkste miljardairs. Er zijn maar weinig mensen die zoveel vermogen bezitten als Nakamoto.

Tevens is de Bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto ook in het bezit van alle ‘forks’ die aan de voorraad zijn gekoppeld. Met Bitcoin en drie Bitcoin forks heeft Nakamoto ongeveer $61 miljard aan ongebruikte rijkdom. Als Bitcoin verder in waarde blijft stijgen, dan zal deze rijkdom alleen maar toenemen.

Je begrijpt dan ook wel waarom iedereen er zo mee gemoeid is om dan eindelijk de ware identiteit te ontmaskeren van de mysterieuze Bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto. Helaas is tot op heden nog niemand in staat geweest om de identiteit te achterhalen.

Disclaimer: Dit artikel biedt informatie voor educatieve doeleinden. Crypto-inzichten.nl biedt geen advies- of brokersdiensten aan, noch beveelt het specifieke investeringen aan, inclusief aandelen, effecten of cryptocurrencies.

You may also like

Leave a Comment