crypto-inzichten.nl

Binance Smart Chain sluit zich aan bij Ethereum-Solana ‘brugfeestje’ op Wormhole

by crypto-inzichten.nl

Cross-chain bruggen zoals de Binance Smart Chain hebben niet alleen het potentieel om meerdere blockchains naar gebruikers te brengen, maar ook om een revolutie teweeg te brengen in NFT markten en DeFi als geheel.

De ETH<>SOL token bridge ondersteund door Wormhole is één voorbeeld, van hoe populaire ketens nu met elkaar interacteren. Een ander netwerk dat zich onlangs bij de club aansloot is Binance Smart Chain [BSC].

Een groeiende club

In een post, Wormhole Network – die het bruggen bouwt via Ethereum, Solana, en nu dus ook Binance Smart Chain, gaf zijn blik op de Binance Chain.

De verklaring zei,

“In het afgelopen jaar heeft BSC waanzinnige hoeveelheden groei gezien, omdat gebruikers van Ethereum werden geweerd van yield farming en NFT handelsmogelijkheden vanwege de hoge bijbehorende gaskosten.”

Cross-chain bridges bieden krachtige mogelijkheden voor gebruikers die deelnemen aan DeFi, het uitwisselen van tokens, of NFT trades. Bovendien kunnen dergelijke bruggen netwerken met elkaar laten concurreren. Zij zijn ook een signaal voor de opkomst van Web 3.

De statistieken van Wormhole voor de ETH/SOL-brug geven een glimp van hoeveel gebruikers kunnen bereiken, dankzij cross-chain bruggen. Op 1 oktober kondigde het interoperabiliteitsprotocol aan dat er meer dan $200 miljoen aan totale waarde was vergrendeld [TVL]. Bovendien hadden sinds 22 september al meer dan 100 NFT’s van de brug gebruik gemaakt.

Binance Smart Chain vs Ethereum

Een blik op de actieve netwerkadressen op zowel Binance Smart Chain als Ethereum maakt duidelijk waarom gebruikers enthousiast zijn.

Op 11 oktober bedroeg het aantal actieve Ethereum-adressen 498.893.

Binance Smart Chain

 

Source: Etherscan

Daarentegen was het aantal actieve BSC adressen 1.202.020. Een groot verschil, inderdaad.

Binance Smart Chain

 

Source: BscScan

Maar vergeet niet…

Cross-chain bruggen lijken een opwindende oplossing voor de dreigende kwestie van interoperabiliteit in de crypto-sector. De ETH/SOL/BSC-bruggen zijn echter misschien niet het eindspel. Er bestaan veiligheidsrisico’s bij de overdracht van activa tussen ketens. Bovendien kunnen transactiekosten en congestieniveaus hoog oplopen.

Voorlopig zullen gebruikers echter gretig kijken naar NFT’s, tokens, en meer als ze het BSC-ecosysteem binnenkomen of verlaten.

Meer lezen over het laatste crypto nieuws? Lees hier verder.

You may also like

Leave a Comment