crypto-inzichten.nl

Binance koersverwachting, wat gaat de BNB koers doen?

by crypto-inzichten.nl

Binance Coin (BNB) begon als een Ethereum ERC token voor het migreerde naar de Binance blockchain. Het wordt nu gebruikt voor transacties op het Binance handelsplatform, wereldwijd de grootste crypto beurs naar handelsvolume. Hier lees je meer over de Binance koersverwachting voor 2022. Ook ontdek je meer over de koersprestaties en hoe BNB kan worden gebruikt.

Wat is Binance Coin (BNB)?

De invloedrijke Changpeng Zhao richtte Binance op in 2017. Aanvankelijk was het in China gevestigd, voordat het naar de Kaaimaneilanden verhuisde vanwege crypto restricties in China. Binnen vier jaar groeide de Binance Coin uit tot de derde grootste crypto na Bitcoin en Ethereum

Binance Coin (BNB) is een cryptocurrency die gebruikt kan worden om te handelen en vergoedingen te betalen op de Binance cryptocurrency beurs. De Binance Exchange is de grootste cryptocurrency beurs ter wereld vanaf januari 2018, en faciliteert meer dan 1,4 miljoen transacties per seconde.

Gebruik van Binance Coin (BNB)

Gebruikers van Binance Coin krijgen als stimulans een korting op de transactiekosten op de Binance Exchange. BNB kan ook geruild of verhandeld worden tegen andere cryptocurrencies, zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin, enz.

Binance Coin werd in juli 2017 gecreëerd en werkte aanvankelijk op de ethereum blockchain met het token ERC-20 voordat het de eigen munt werd van Binance’s eigen blockchain, de Binance Chain.

Net als andere zich ontwikkelende cryptocurrencies biedt de Binance Coin verschillende toepassingen die verder gaan dan de Binance beurs, zoals

 • Handel: Binance Coin kan verhandeld worden voor andere cryptocurrencies op verschillende beurzen, afhankelijk van de beperkingen die de beurs stelt.
 • Transactiekosten op de Binance Exchange: BNB kan gebruikt worden om transacties op de Binance Exchange te betalen, en gebruikers krijgen daarvoor ook een korting.
 • Credit card betalingen: BNB kan de betaalvorm zijn voor crypto creditkaart rekeningen op Crypto.com.
 • Betalingsverwerking: Handelaars kunnen BNB als betaalmiddel aanbieden aan klanten, wat meer flexibiliteit in betaalmethoden biedt.
 • Boeken van reisarrangementen: BNB kan gebruikt worden om hotels en vluchten te boeken op geselecteerde websites.
 • Vermaak: Van het betalen voor virtuele cadeaus tot het kopen van loten, BNB dient verschillende doelen in de amusementsruimte.
 • Beleggen: Op verschillende platforms kunnen beleggers met Binance Coin beleggen in aandelen, ETF’s, en andere activa.
 • Leningen en overdrachten: BNB kan op bepaalde platforms gebruikt worden als onderpand voor leningen. Ook zijn er apps waarmee gebruikers rekeningen kunnen splitsen en vrienden en familie kunnen betalen via Binance Coin.

Het blockchain platform heeft een deflatoire verbrandingsstrategie om een eindige muntvoorraad te verzekeren. Om precies te zijn gebruikt het 20% van de winst om BNB munten terug te kopen en te verbranden. Het doel is om 100 miljoen Binance munten te verbranden waardoor het aanbod vermindert en, op zijn beurt, de vraag naar de munt toeneemt.

Binance koersverwachting

Geschiedenis van de Binance Coin

Binance Coin werd gelanceerd met een Initial Coin Offering (ICO) in juli 2017. Als onderdeel van de ICO werden BNB tokens verdeeld onder verschillende deelnemers, waaronder angel investors en het Binance oprichtende team.

Hier is een kort overzicht van hoe BNB tokens aanvankelijk verdeeld werden:

 • Oprichtend team: 40% (80 miljoen BNB)
 • Angel investeerders: 10% (20 miljoen BNB)
 • Openbare verkoop: 50% (100 miljoen BNB)

Alle 100 miljoen BNB tokens die beschikbaar waren voor de openbare verkoop werden tijdens de ICO verkocht tegen 15 cent per token. Daarmee haalde Binance in totaal $15 miljoen op in Bitcoin en Ethereum.

Van de opgehaalde $15 miljoen werd 35% besteed aan het upgraden van het Binance platform en uitwisselingssysteem; 50% werd besteed aan branding, marketing en opleiding van nieuwe innovators; en de resterende 15% werd gebruikt als reserve voor het geval er zich noodsituaties of ongekende omstandigheden voordoen.

Zoals vermeld in de Binance whitepaper, gebruikt Binance elk kwartaal 20% van zijn winst om Binance coins terug te kopen en te verbranden, waardoor ze volledig vernietigd worden. Binance heeft consequent kwartaalverbrandingen uitgevoerd.

Binance zal kwartaalverbrandingen blijven uitvoeren tot het 100 miljoen Binance munten terugkoopt en vernietigt – 50% van het totale aanbod. De praktijk zorgt ervoor dat het aanbod van Binance coins eindig blijft, waardoor ze schaarser en waardevoller worden.

BNB koers

Lange tijd schommelde de Binance muntprijs rond de $20. De koers daalde in maart 2020 tot $10 door de Covid pandemie. Maar de prijs veerde begin 2021 sterk op en klom van $40 in januari tot $690 in mei. In dezelfde maand daalde de prijs tot ongeveer $ 215. Hij herstelde zich echter weer om in november $660 te bereiken. BNB wordt momenteel verhandeld op $374,44 met een totale circulerende voorraad van 166.801.148 BNB. Zoals gezegd is het de op drie na grootste cryptocurrency met een marktkapitaal van $72.652.853.334.

Fundamentele analyse

BNB is een nutstoken bedoeld voor gebruik in zijn ecosysteem. Gebruikers krijgen een korting tot 25% om transacties te doen met BNB, een aantrekkelijke eigenschap voor gebruikers. Het is niet ontworpen om fiat valuta omver te werpen of de hele economie te decentraliseren, zoals het geval is met Bitcoin.

Maar BNB is niet beperkt tot het betalen van vergoedingen op het Binance platform. Het gebruik van BNB breidde zich uit na de lancering van de Binance Smart Chain voor Dapps, Defi, en smart contracts. Hierdoor is de waarde van de token gestegen. De prijs begon in februari te stijgen als gevolg van BSC. Tegelijk bleken de piekende Ether gas vergoedingen een hoofdpijn voor ontwikkelaars. BSC bleek een ideaal alternatief.

Momenteel is BSC het op een na grootste Defi platform met 44 projecten. Hoewel het meer projecten heeft dan Bitcoin, ligt het nog mijlenver achter Ethereum- dat meer dan 200 projecten heeft. Als de Defi markt en de gebruikers van de Binance beurs stijgen en de Ethereum vergoedingen hoog blijven, zal de prijs van BNB hoogstwaarschijnlijk stijgen.

De groei van het platform hangt af van de vergoedingen van de Binance crypto echanges. Vergeet niet dat Binance tot de grootste en populairste crypto beurzen behoort. Het maakte enorme winsten door het toegenomen handelsvolume van de crypto boom. Omdat het handelsvolume groeit met de toenemende adoptie, stellen sommige experts dat de Binance coin de Bitcoin zou kunnen overtreffen. Als de bull run hervat, zou het een van de hoogste stijgers in 2022 kunnen zijn. De Binance koersverwachting ziet er dan ook goed uit. 

BNB maakt gebruik van betaling om uit te breiden. Het introduceert een Binance visa debetkaart die crypto in fiat valuta verandert. De kaart is gekoppeld aan de kaart wallet in de Binance rekening. Daarnaast rolt het Binance pay uit, een zeer veilige en grenzeloze betaalfunctie op de Binance app.

Binance is ook actief aan het uitbreiden door overnames. Zo kocht het de in India gevestigde cryptobeurs Wazir X en Coin Market Cap – een zeer populaire site om cryptoprijzen en marktkapitalisaties te controleren.

Binance heeft ook $ 1 miljard in de groei van BSC gestoken, enkele maanden nadat het $ 100 een miljoen opzij had gezet voor de ontwikkeling van Defi projecten. Het geld zal gaan naar technische ondersteuning zoals hackathons, talentontwikkeling, liquiditeitsstimuleringsprogramma’s om nieuwe gebruikers te lokken en incubatieprogramma’s.

De eerste financiering van $100 trok meer dan 1 miljoen nieuwe Defi gebruikers aan. Met de nieuwe investering wil het wereldwijde adoptie stimuleren en conventionele financiering verstoren. BSC wordt versterkt door Proof-Of-Staked Authority (PoSA) beveiligingsalgoritmen om rugtrekking te voorkomen.

De burnperiode is een uitstekend moment om te kopen, want het aanbod zal dalen, en de prijs zal stijgen. Binance verdient ook flink aan het proces. Volgens CoinTelegraph maakte Binance $750 miljoen winst door $600 miljoen te verbranden met BNB.

Binance koersverwachting

Dus hoe zal BNB presteren voor de rest van 2022? Wat zijn de Binance koersverwachtingen? Deze BNB koersverwachtingen werden berekend met behulp van de historische gegevens van de Binance coin, daarnaast zijn er wiskundige formules gebruikt die de waarschijnlijke toekomstige trend van de cryptocurrency helpen bepalen.

Binance koersverwachting voor Q1 en Q2

De Binance koersverwachting voor het eerste kwartaal van 2022 varieert tussen $411 en $614. De gemiddelde prijs is $488,33 in februari en $491,82 in maart. De BNB coin kan het tweede kwartaal openen met een koers van $421,11. De verwachte BNB koersverwachting is $495,42 in april en $498,67 in mei. In juni zal de gemiddelde prijs uiteindelijk de grens van $500 raken om te handelen op $501.757. Het algoritme laat zien dat BNB in juni een hoogtepunt van $627.29 zou kunnen bereiken.

Binance koersverwachting voor Q3 en Q4

De Binance koersverwachting tussen juli en september zal variëren van $428,80 tot $636,51. De voorspelde gemiddelde prijs voor juli is $504,47. De gemiddelde BNB prijs zal naar verwachting stijgen tot $506,99 in augustus en $509,21.

Naar verwachting zal BNB in oktober tussen een minimum van $434,40 en een maximum van $511,06 zal handelen. De prijs zou kunnen stijgen tot een hoogtepunt van $640.82 in november. De Binance koersverwachting voor december is dat de prijs gemiddeld $513,886 zal bedragen en tussen $436,803 en $642,357 zal handelen.

BNB Coin kopen

Heb je de Binance koersverwachting gelezen en wil je BNB kopen of verkopen? Dit doe je snel en gemakkelijk via via een crypto broker of crypto exchange. Wel is het belangrijk om dit bij een betrouwbare en veilige partij doet. Bitcoin Meester en Bitvavo zijn uitstekende  Nederlandse crypto brokers. Binance is ’s werelds grootste crypto beurs. 

Bitvavo

De goedkoopste crypto broker van Nederland
 • Meer dan 150 cryptomunten
 • Betalen met iDeal
 • Nederlandse klantenservice
 • Geregistreerd bij DNB
 • Ontvang €1000 handelskorting
 • Rating: 9,5
Favoriet

Binance

Grootste crypto exchange ter wereld
 • Meer dan 350 cryptomunten
 • Kopen, traden en staken
 • Engelstalige klantenservice
 • Veel gebruikersfuncties
 • Max 0,10% handelskosten per transactie
 • Rating: 9,2

Bitcoin Meester

De crypto aanbod van Nederland
 • Meer dan 200 cryptovaluta
 • Betalen met iDeal
 • Nederlandse klantenservice
 • Ingebouwde wallet
 • Tussen de 1% tot 2% per transactie
 • Rating: 9,5

 

Slotwoorden over Binance koersverwachting voor 2022

BNB heeft een groot groeipotentieel laten zien. Het is een van de veiligste munten om in te investeren omdat het een token met hoog nut is en relatief minder volatiel. In tegenstelling tot de meeste cryptocurrencies kan het bogen op echte gebruiksmogelijkheden, zoals het betalen voor transacties op de Binance beurs.

Het is ook de native token in de Binance Smart Chain, die serieuze concurrentie vormt voor het Ethereum platform. BNB maakt ook gebruik van het groeiende DeFi ecosysteem met talrijke projecten en een toezegging van $1 miljard om de projecten uit te breiden. Ondanks dat de waarde dipt, wijzen talrijke signalen op een waarschijnlijke opleving van de prijs. Zoals je ook hebt kunnen lezen zien de Binance koersverwachtingen er goed uit voor 2022. 

FAQ – Veelgestelde vragen over Litcoin 

Binance coin (BNB) kan een uitstekende keuze zijn als je wilt beleggen in een belangrijke cryptocurrency anders dan Bitcoin of Ethereum. Op CoinMarketCap staat Binance coin nu op #3 qua marktkapitalisatie, met een market cap van ongeveer $100 miljard. … Het wordt ook gebruikt als een utility token voor Binance Smart Chain (BSC).

Zowel Ethereum als Binance coin hebben hun voor- en nadelen, met betere voorwaarden voor verschillende soorten handelaren. Binance coin is een veel snellere blockchain met lagere kosten en is waarschijnlijk geschikt voor wie veel op Binance handelt of gelooft dat de beurs zal blijven groeien.

De munt wordt gebruikt als utiliteitstoken voor de Binance beurs en stelt gebruikers in staat transacties en handelskosten te betalen tegen een lager tarief dan met andere tokens het geval zou zijn. Binance gebruikt het proces van token “burns”, wat betekent dat ze de winst uit tokenverkoop gebruiken om meer BNB terug te kopen en ze dan te verbranden (vernietigen).

Disclaimer: Dit artikel biedt informatie voor educatieve doeleinden. Crypto-inzichten.nl biedt geen advies- of brokersdiensten aan, noch beveelt het specifieke investeringen aan, inclusief aandelen, effecten of cryptocurrencies.

You may also like

Leave a Comment