crypto-inzichten.nl

2022: De beste platforms voor crypto day trading

by crypto-inzichten.nl

De cryptomarkt biedt crypto day traders belangrijke mogelijkheden om te profiteren van prijsverschillen en volatiele bewegingen. Maar wat is crypto day trading precies, hoe werkt het en wat zijn de beste crypto day trading platforms? Je leest er meer over in dit artikel.

Alvorens je de tekst gaat lezen een tip: Bitvavo, de grootste crypto handelsplatform van Nederland geeft iedereen vandaag €1000 aan welkomstbonus. Profiteer hier nu van maak gebruik van deze kans.

Wat is day trading?

Day trading is het proces van speculeren op financiële producten en activa gedurende een enkele dag. Daghandelaren zullen vaak een aantal financiële instrumenten kopen en verkopen in de tijdspanne van een paar uur, of minder. Zo kunnen ze hun voordeel doen met het speculeren op korte-termijn prijsbewegingen. 

Daghandelaren of day traders blijven goed op de hoogte van wat de markten op korte termijn beweegt en kunnen in een enkele dag honderden orders plaatsen om op lange termijn winst te maken.

Wat is crypto day trading?

Decennialang hebben day traders zich op een paar afzonderlijke markten gericht om winstkansen te benutten. Maar de cryptomarkt wordt steeds meer gezien als een groeiende markt met meer liquiditeit en mogelijkheden om winst te maken. Ook day traders zien steeds meer potentieel in crypto. Een aantal van hen switchen nu van “gewone” day traders naar crypto day traders.

Een cryptocurrency is een digitaal activum dat beveiligd wordt door consensus algoritmen, zoals Proof of Work of Proof of Stake, met transactie informatie die opgeslagen wordt op een digitaal grootboek. Vandaag bestaan er duizenden cryptocurrencies, die een scala aan mogelijkheden creëren voor crypto day traders. De verschillende soorten crypto waarin je kunt crypto day traden hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

Bitcoin

In de wereld van cryptocurrency is Bitcoin de industriestandaard geworden. Het digitale activum is niet alleen in populariteit gegroeid, maar ook in technologie. Bitcoin is ontworpen als een vorm van gedecentraliseerde digitale valuta die over de hele wereld bruikbaar is zonder de vrees voor weerstand tegen censuur.

Bitcoin heeft een vaste voorraad van 21 miljoen die op elk moment gemijnd kan worden. Het is de grootste cryptocurrency op de markt gebleven, met een waardering van bijna $200 miljard. Ruwweg de helft van alle handelsactiviteit vindt plaats in Bitcoin, met een dagelijkse omzet in de miljarden dollars. Zijn ruime liquiditeit maakt Bitcoin tot een van de populairste keuzes voor wie cryptovaluta wil verhandelen.

Altcoins

Elke andere cryptocurrency dan Bitcoin wordt een altcoin genoemd. De cryptocurrencies in deze categorie hebben veel technische verschillen en toepassingen. Van het bouwen van gedecentraliseerde toepassingen (dApps) tot het creëren van een gedecentraliseerde financiële wereld, enzovoort.     Een van de bekendste altcoins is Ethereum. Dit is een programmeerbare open-source blockchain. Daarnaast hebben veel andere altcoins de vorm van ERC-20 tokens. Dit betekent dat ze gebouwd zijn op het Ethereum protocol. Voorbeelden zijn EOS en TRON.  

Stablecoins

Er is een categorie cryptocurrency die steeds belangrijker is geworden voor handelaren en investeerders. Stablecoins zijn cryptocurrencies die relatief prijsstabiel zijn, meestal door zich te koppelen aan fiat valuta. De grootste stablecoin is Tether (USDT), waarvan de prijs gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar. Omwille van de regelgeving mijden veel beurzen de USD, maar door munten tegen USDT te noteren, kunnen ze tegen de primaire reservemunt van de wereld noteren zonder hem rechtstreeks aan te raken. Tether is een geweldig handelsplatform voor Bitcoin en altcoin handelaars omdat het gemakkelijk handelen binnen cryptocurrencies mogelijk maakt zonder dat je kapitaal hoeft over te hevelen naar fiat valuta en weer terug in de markt.  

Wat zijn de beste platforms voor crypto day trading?

Er zijn veel platforms waar je kunt gaan crypto day traden. Hieronder noemen we de beste platforms voor crypto day trading.

Nr. 1 beste crypto day trading platform Bitvavo

Bitvavo is een Nederlands crypto handelsplatform dat bekend staat om zijn grote gebruiksgemak. Het platform is geschikt voor zowel beginnende crypto day traders als de ervaren crypto day trader. Op Bitvavo kun je meer dan 100 verschillende cryptocurrencies kopen en verkopen via iDeal.

Nr. 2 beste crypto day tradingplatform Binance

Binance is ’s werelds grootste crypto beurs. Het heeft de grootste keuze aan cryptomunten. Je kunt ook Bitcoin futures verhandelen op de Binance beurs. Ben je meer geïnteresseerd in handel met hefboomwerking? Ook dat is mogelijk bij Binance. Vooral de ervaren crypto day tradingaren kiezen voor Binance. Maar ook als beginnende crypto day trader kun je hier goed uit de voeten vanwege de vereenvoudigde interface. Dit maakt crypto daghandelen een stuk gemakkelijker voor je.

Nr. 3 beste crypto day tradingplatform Huobi

Huobi is een van ’s werelds grootste cryptocurrency beurzen. Dit crypto-platform richt zich vooral op het Aziatische publiek. Onlangs heeft het verschillende merkaanpassingen doorgevoerd. Het platform biedt een groot aanbod aan cryptocurrency en nodigt wereldwijde handelaars uit om op het platform te handelen.

Meld je hier aan bij Huobi en ontvang direct $20 bonus op je Huobi rekening.

Crypto day trading

Beste crypto day trading strategieën

Zo je hebt nu de basis van crypto day trading ontvangen. In een volgend bericht geven we je de beste beleggingsstrategie voor crypto day trading. Als je dit niet wilt missen, meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Zo ben je altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws en crypto-inzichten.

You may also like

Leave a Comment