crypto-inzichten.nl

Top 5 beste cryptomunten van 2022

by crypto-inzichten.nl

2021 is bijna voorbij. Het is tijd om alvast vooruit te kijken naar 2022. Wat zijn de top 5 beste cryptomunten van 2022 om in de gaten te houden? Wat zijn de allerbeste cryptovaluta om in te investeren? Dit zijn ze…

 

Top 5 beste cryptomunten van 2022

De cryptomarkt is flink en snel aan het groeien. Het is daarom niet langer een verrassing dat steeds meer mensen zich tot cryptocurrencies wenden om snel winst te maken. Een reden waarom mensen in cryptocurrencies investeren is omdat cryptomunten in zeer korte tijd snel groeien en vermenigvuldigen. Maar wat is de top 5 cryptocurrenten van 2022 om in te kopen?

Cryptocurrencies kunnen, zolang je ze goed beheert, een waardevol bezit in je portefeuille zijn. Behalve dat het je investeringen vergroot, beschermt het kopen van meerdere cryptomunten je tegen het verliezen van al je geld.

Cryptohandel is een populaire methode om geld te verdienen, maar die gaat gepaard met veel risico’s. Dit is een beangstigende gedachte voor wie hard werkt, maar er is ook een goede kans om te scoren als het risico groot is. Als je in 2022 snel geld wilt verdienen, moet je overwegen de volgende vijf cryptocurrencies te kopen. 

Nr 1 beste cryptomunten van 2022: Bitcoin (BTC)

Een lijst van top tien beste cryptocurrencies om in 2022 te kopen is onvolledig zonder Bitcoin, de koning van de cryptocurrencies. Het is niet verkeerd te zeggen dat Bitcoin de cryptomarkt leidt. Volgens deskundigen kun je een grote winst genieten door in Bitcoin te investeren.

beste cryptomunten van 2022

Wat is de toekomst van Bitcoin?

Natuurlijk is Bitcoin nog steeds volatiel. Je kunt de ene dag honderden euro’s verdienen en de volgende dag weer verliezen. Dit hoort bij het spel en het risico dat je bereid bent te nemen.

Het afgelopen decennium heeft pieken en dalen gekend. Daarom zijn de meningen over de toekomst van Bitcoin sterk verdeeld. Sommige analisten voorspellen een waarde van $ 100.000 of zelfs $ 400.000. Andere analisten zijn voorzichtiger (maar optimistischer) met een bedrag van $ 50.000 of $ 60.000.

Als je bereid bent risico’s te nemen, overweeg dan Bitcoin als een belangrijke aanvulling op je beleggingsportefeuille. De toekomst zal leren welke analisten het bij het juiste eind hebben. 

Koers Bitcoin

Nr 2 beste cryptomunten van 2022: Ethereum (ETH)

Ethereum (ETH) is een platform waarmee je online contracten kunt maken. Dit betekent dat mensen nu Ether kunnen gebruiken als hun valuta voor deze contracten. Een van de leuke dingen van Ethereum is dat het een breed scala aan gebruiksmogelijkheden heeft. Mensen kunnen Ether gebruiken om online digitale diensten te kopen.

In het afgelopen jaar heeft Ethereum investeerders meer dan 450% rendement opgeleverd. Volgens de Ethereum prijsvoorspellingen is ETH een bijzonder goede troef voor investering, ook in vergelijking met Bitcoin.

Wat is de toekomst van Ethereum?

Volgens het recente nieuws van de Europese Investeringsbank’s $121M digitale obligatie met Ethereum netwerk, hielp dit de Ethereum prijs exponentieel te groeien. Onlangs werd ETH geconfronteerd met een scherpe daling na het raken van een all-time high op $ 4362. Maar wist zich te herstellen vanaf $ 2600. Volgens het huidige prijsmomentum, zou Ethereum veel hogere niveaus kunnen bereiken tegen het einde van 2021, aangezien het al de all time high heeft overschreden op 12 mei 2021 op $4.362,35.

Na getuige te zijn geweest van een massale dApps adoptie die de prijsactie van ETH-crypto dreef. Ook is een update genaamd ETH 2.0 in fasen gelanceerd, wat een verdere uitbreiding van ETH is. Volgens onze voorspellingen zal dit de schaalbaarheid van het netwerk opdrijven naar 1.00.000 transacties per seconde, waardoor de blockchain van energie-intensief POW naar POS wordt verplaatst. Het netwerk is super populair, met talloze projecten die erop gebouwd zijn.

Koers Ethereum (ETH)

Nr 3 beste cryptomunten van 2022: Enjin Coin (ENJ)

De Enjin Coin (ENJ) is het cryptocurrency platform voor de gaming sector. Steeds meer beleggers overwegen om in ENJ te stappen. Met name omdat het een van de eerste gaming crypto is die voldoet aan de strenge eisen van de Japanse wetgeving. ENJ heeft officieel toestemming ontvangen van JVCEA, de Japanse Virtual Currency Exchange Association. Zo zet ENJ een belangrijke stap in de cryptomarkt. Tevens is het een zogeheten Non-Fungible Token

Wat is de toekomst van Ethereum?

We verwachten dat blockchain technologie in de toekomst een steeds belangrijkere rol zal spelen in de spelindustrie. De rol van Enjin tokens kan niet genegeerd worden. Het heeft al partnerschappen gesloten met grote bedrijven als Microsoft en Samsung. Dit kan leiden tot verdere adoptie van blockchain technologie.

Spelers zijn er aan gewend geraakt om veel tijd online door te brengen. Misschien koop je zelf virtuele voorwerpen om verder te komen in het spel. In dit geval kan Enjin Coin de rol van zijn product spelen. Daarom verwachten we dat deze cryptocurrency in de komende jaren een onmisbare rol zal spelen in de ontwikkeling van de spelindustrie.

Koers Enjin Coin

Nr 4 beste cryptomunten van 2022: Chainlink(LINK)

Chainlink is net als Ethereum een gedecentraliseerd orakelnetwerk voor smart contracts. Maar het werkt anders dan Ethereum. Orakels spelen een belangrijke rol bij Chainlink. Het is een computerprogramma dat de juiste uitkomst bij een bepaald input bepaalt. De uitkomst van dit orakelprobleem is het resultaat van een meerdere perspectieven of inputs.

Anders dan bij Ethereum kunnen er transacties plaatsvinden op andere blockchains. De providers kunnen namelijk data ophalen voor het Chainlink netwerk. Alle data is veilig en betrouwbaar door het eigen reputatiesysteem van Chainlink.

Wat is de toekomst van Chainlink?

Chainlink heeft veel potentie om een van de meest succesvolle cryptocurrencies van de komende jaren te worden. Daarnaast wedijvert Chainlink niet met andere cryptoprojecten, het wil blockchains juist koppelen met partijen en entiteiten buiten het netwerk. Ook werkt Chainlink samen met grote bedrijven zoals Oracle, Google Cloud en Swift.

Koers Chainlink

Nr 5 beste cryptomunten van 2022: Cardano (ADA)

Veel mensen over de hele wereld kennen Bitcoin, Ethereum en Litecoin zijn bekend over de hele wereld. Maar niet iedereen kent Cardano (ADA), maar daar komt vrij snel een verandering in. Het is namelijk een van de beste cryptomunten van 2022 (en toekomst)?

Crypto is ‘booming’, d.w.z. dat het qua populariteit voortdurend blijft toenemen. De blockchain technologie achter cryptocurrencies wordt voortdurend verbeterd. Niet alleen Bitcoin, Ethereum en Litecoin trekken steeds meer aandacht van beleggers, maar ook cryptomunten zoals Cardano (ADA).

Dit is een bijzonder cryptomunt omdat het de allereerste peer-reviewed gedecentraliseerde blockchain oplossing ter wereld. Nog een interessant feitje is dat het project bedacht is door Charles Hoskinson, een van de mede-oprichters van Ethereum.

Cardano is in september 2017 op de markt gelanceerd en is vanaf het begin zeer succesvol geweest. Het Cardano team bestaat uit diverse wetenschappers en haalde tijdens de ICO maar liefst 63 miljoen dollar op. De koerswaarde van ADA steeg zeer snel en binnen twee maanden had het al een marketcap van meer dan $600 miljoen.

Cardano is nog een relatief jonge cryptomunt en wordt beschouwd als een derde generatie blockchain. Een bijzonder kenmerk van Cardano is dat het een programmeertaal gebruikt die afkomstig is uit de militaire infrastructuur en andere hoge industrieën.Dit maakt het een waardevolle cryptocurrency voor alle lagen van de bevolking. Ook de manier waarop Cardano werkt, draagt bij aan de groeiende populariteit.

 

Wat is de toekomst van Cardano?

De toekomst van Cardano (ADA) is afhankelijk van allerlei factoren. Maar we denken dat Cardano een uitstekende cryptocurrency investering is omdat het Cardano blockchain vanwege de gedecentraliseerde aard zeer veilig.

Door de gelaagde architectuur wordt zorggedragen voor voldoende schaalbaarheid. Bovendien is het project pas van start gegaan na uitgebreid peer-reviewed onderzoek. Het heeft dus een goede wetenschappelijke basis. Daarnaast is blockchain zeer duurzaam en stabiel. Dit omdat men geen Cardano munten kan minen.

Dit alles biedt Cardano een groot toekomstpotentieel.

Koers Cardano

Waar crypto kopen en hoe?

Zo nu heb je een overzicht van de top 5 beste cryptomunten van 2022. Dit is slechts ter indicatie, doe altijd zelf ook je onderzoek en kijk naar munten die het beste bij je voorkeuren en wensen past.

Bitcoin en altcoins worden op veel plaatsen verkocht, ook op buitenlandse en Nederlandse beurzen. Bekende Nederlandse aanbieders zijn, bijvoorbeeld, Bitvavo en Bitcoin Meester

Het werkingsprincipe is heel eenvoudig. Je klikt op onderstaande link, voert je gegevens in. De rest wijst zich van zelf. Vervolgens stort je euro’s in je wallet en wisselt ze dan in voor Bitcoin of een altcoin. Gebruik je liever vreemde valuta’s? Binance, Coinbase of Kraken genieten ook een goede en veilige reputatie.

Gerelateerd artikel: Top 10 crypto koersen Q4 2021 

Dit artikel is geen advies. Handelen in crypto brengt risico’s met zich mee.

You may also like

Leave a Comment