crypto-inzichten.nl

De 10 beste cryptocurrency 2022 om in te investeren

by crypto-inzichten.nl

Bitcoin en Ethereum staan nog steeds op plek nr 1 en 2 als het gaat om marktkapitalisatie. Maar wat zijn de beste cryptocurrency 2022 om in te investeren?

Beste cryptocurrency 2022 om in te beleggen

Ben je van plan om in 2022 in cryptocurrency te investeren? Wil je de cryptotrends voorblijven? We hebben het je gemakkelijk gemaakt met onze complete gids voor de top 10 cryptocurrency om in te investeren voor 2022.

Beginners die moeite hebben om de beste cryptocurrency te vinden om vandaag in te investeren, vrees niet! We zijn allemaal in deze situatie geweest, dus maak je geen zorgen! We begrijpen hoe verwarrend het is als je op zoek bent naar nieuwe cryptocurrency investeringen. En daarom zijn we hier om te helpen!

10 beste cryptocurrency 2022

Beste cryptocurrency om in 2022 in te investeren

Hieronder wordt een snel overzicht gegeven van de beste cryptocurrency om dit jaar in te investeren. Elk van deze muntenprojecten wordt in het volgende deel besproken.

  1. Bitcoin
  2. Ethereum
  3. ApeCoin
  4. Binance coin
  5. Uniswap
  6. Solana
  7. Dogecoin
  8. Cardano
  9. Terra
  10. Avalanche

  >>>Koop nu top cryptcurrency 2022<<<

Een nadere blik op de beste cryptocurrency 2022 om dit jaar in te investeren

Ben je ook op zoek naar de beste cryptocurrency om in te investeren voor 2022? Er zijn een heleboel opties die er zijn. Het kan behoorlijk lastig zijn om de beste cryptocurrency van 2022 te bepalen. Zeker als veel altcoins soortgelijke dingen proberen te doen of plannen hebben die zo groot zijn dat het tientallen jaren zal duren voor ze volledig daadwerkelijk gerealiseerd zijn.

En om het nog moeilijker te maken, verandert de crypto-industrie voortdurend. De interesses van handelaren veranderen en de infrastructuur verandert. De ene munt kan de ene dag immens populair zijn en de volgende dag verdwijnen.

De hierboven opgesomde projecten vertegenwoordigen de beste cryptocurrency om te kopen, dankzij hun mainstream aantrekkingskracht en potentieel voor waardestijgingen. Laten we elk van deze cryptocurrency afzonderlijk onderzoeken, zodat je een dieper inzicht krijgt in waarom ze als beste cryptocurrency 2022 worden beschouwd.

1. Bitcoin (BTC)

Bitcoin is over het algemeen de top crypto om als beginner te kopen. Heb je je afgevraagd of je Bitcoin kunt kopen ondanks zijn dure prijs? Als je voor de allereerste keer in de crypto-activa ruimte begint – zou Bitcoin wel eens de meest ondergewaardeerde crypto kunnen zijn om vandaag te kopen. Dit komt omdat de toonaangevende crypto een stuk minder volatiel is. BTC is immers het grootste crypto-actief in termen van marktkapitalisatie.

Qua prijs en waardering zit Bitcoin de eerste maanden van 2022 vast in een troostperiode – zittend tussen prijsniveaus van ongeveer $ 38.000 – $ 42.000. Met dat gezegd, volgens Bitcoin prijsvoorspellingen wordt verwacht dat BTC tegen het eind van 2022 boven de $75.000 zal uitkomen. Dus als je cryptocurrency wilt kopen en vasthouden voor de lange termijn, zou je kunnen overwegen in Bitcoin te investeren.

Een ander belangrijk voordeel van Bitcoin kopen is dat de toonaangevende digitale munt gefractioneerd kan worden. Dit betekent dat je slechts een kleine fractie van een Bitcoin eenheid kunt kopen. Bijvoorbeeld, als Bitcoin geprijsd was op $ 50.000 en je besloot $ 50 te investeren – dan zou je 0,1% van één munt kopen.

Dit is ideaal voor wie voor het eerst met Bitcoin in aanraking wil komen zonder grote bedragen te storten.

  >>Koop nu BTC<<<

2. Ethereum (ETH)

Ethereum is de de facto keuze van de beste cryptos om in te investeren 2022. De meeste cryptocurrency projecten die in dit artikel geanalyseerd worden, zijn gebouwd bovenop de Ethereum blockchain.

Dit is het geval met vrijwel de meeste meme munten en metaverse projecten die we vandaag de dag tegenkomen. Dus het spreekt vanzelf dat ook Ethereum overwogen moet worden als je in de cryptomarkt wilt investeren.

Simpel gezegd, als je bereid bent in Ethereum te investeren voor het einddoel, ondanks het mogelijke risico, is Ether een goede investering gebleken. Het heeft het potentieel om op lange termijn elke andere investering te overtreffen.

Ethereum heeft ook een enorme stijging van zijn prijs meegemaakt. Van 2016 tot begin 2022 ging zijn prijs van ongeveer $ 10 naar meer dan $ 3.550, een stijging van meer dan 32.000%.

Analisten schatten dat de waarde van Ethereum (ETH) nog veel ruimte voor groei in het verschiet heeft en investeren in Ethereum is een goede beslissing voor de lange termijn. Daarom kan het een goed moment zijn om Ethereum te kopen en vast te houden terwijl het digitale actief momenteel ondergewaardeerd is.

  >>>Koop Ethereum Nu<<<

3. ApeCoin

Een andere top crypto om nu in te investeren is ApeCoin. De spelmunt werd in 2022 gelanceerd door het team achter Bored Ape Yacht Club. Voor wie het niet weet, dit is een platform dat bestaat uit 10.000 eenmalige verzamelbare Bored Ape non-fungible tokens (NFT’s). Deze munt biedt een aantal van de beste altcoins om te kopen, die allemaal gebaseerd zijn op de Ethereum blockchain.

ApeCoin is een ERC-20 cryptocurrency met bestuurs- en nutsfuncties. De prijs van deze topcryptocurrency lag rond $ 6,40 toen hij begin 2022 voor het eerst werd gelanceerd. Binnen enkele uren waren de APE-prijzen verhandeld voor ongeveer $42 per token. Op het moment van schrijven ligt de prijs van de shitcoin ongeveer 55% onder dit cijfer.

Om uit te leggen wat het ApeCoin project doet, werd het ontwikkeld als een Metaverse cryptoproject. De crypto is te gebruiken voor het doen van online aankopen via Shopping.io. Hiermee krijgen gebruikers toegang tot producten van eBay, HomeDepot, Amazon, Walmart, en meer. De betalingen worden verwerkt door crypto exchange Coinbase.

Het interessante is dat ApeCoin gebruikers 2% korting krijgen als ze online aankopen doen met deze munt. ApeCoin is een van de beste cryptocurrency om te kopen volgens de meeste ApeCoin prijsvoorspellingen. Je kunt ook diversifiëren door het aan je portefeuille toe te voegen.

  >>>Koop nu ApeCoin<<<

4. Binance Coin (BNB)

Een andere crypto om aan je watchlist toe te voegen is BNB. Binance is ’s werelds grootste cryptocurrency beurs in termen van handelsvolumes en aantal gebruikers. De cryptobeurs heeft ook zijn eigen eigen crypto-activum – BNB, waardoor gebruikers van zijn beurs kunnen profiteren van het feit dat ze minder commissies betalen.

Binance munten kunnen ook gebruikt worden voor beleggen, betalingsverwerking, en het boeken van reisarrangementen. Ze kunnen ook worden ingewisseld tegen andere vormen van cryptocurrency activa, zoals Ethereum of Bitcoin.

BNB is ook het digitale token dat gebruikt wordt om de Binance Smart Chain te ondersteunen, die de thuisbasis is van een reeks ondergewaardeerde crypto tokens.

Met dat gezegd, heeft de prijs van de Binance Coin de laatste maanden een pak slaag gekregen, net als de rest van de grote cryptomunten. De token is in 2022 al verschillende keren onder de $410 grens gezakt, wat een afgeprijsde aankoopprijs van meer dan 45% betekent.

  >>>Koop BNB Nu<<<

5. Uniswap

De volgende crypto om te overwegen is Uniswap. Voornamelijk is Uniswap de thuisbasis van een populaire gedecentraliseerde beurs die gebruikers in staat stelt digitale valuta te kopen en verkopen zonder dat een gecentraliseerde derde partij nodig is. Deze populariteit heeft er inmiddels toe geleid dat Uniswap begin 2022 een marktkapitalisatie van $ 5,70 miljard overschreed.

Met dat gezegd, heeft Uniswap sindsdien zijn bedrijfsmodel uitgebreid door een online marktplaats te creëren in samenwerking met de NFT’s en de metaverse. Niet alleen zal dit de handelservaring met cryptocurrency onderdompelen, maar door zijn marktplaats via het Uniswap netwerk aan te bieden zullen kopers en verkopers op een gedecentraliseerde manier transacties kunnen doen.

Volgens de prijsvoorspellingen van Uniswap wordt verwacht dat de munt in 2022 $18 per token zal bereiken. Met dat gezegd, vertegenwoordigt het token nu een afgeprijsde aankoopprijs van meer dan 60%.

  >>>Koop nu Uniswap<<<

6. Solana (SOL)

Solana is een functioneel open-source project dat de toestemmingsvrije aard van de blockchain technologie gebruikt om gedecentraliseerde financiële (DeFi) oplossingen te bieden.

Hoewel het idee achter het Solana project vijf jaar geleden begon, vond de officiële lancering van Solana plaats in maart 2020. SOL is de eigen cryptocurrency die toezicht houdt op alle transacties op het Netwerk.

Solana is een van de heetste cryptomunten die het afgelopen jaar snel gestegen zijn. De prijs van de munt heeft voortdurend nieuwe all-time pieken gemaakt en daarmee de aandacht van investeerders wereldwijd getrokken. Als je $1000 in Solana had geïnvesteerd bij de lancering in 2020 toen hij verhandeld werd tegen $0.78, zou je meer dan 410000% rendement hebben gemaakt.

Volgens de prijsvoorspellingen van Solana wordt verwacht dat de SOL munt in 2022 met meer dan 450% zal stijgen en tot boven de $450 per token zal komen.

  >>>Koop nu Solana<<<

7. Dogecoin

Dogecoin is de best ondergewaardeerde crypto om in 2022 in te investeren voor opwaarts potentieel. Dogecoin was een van de populairste cryptocurrency om vorig jaar te kopen. Elon Musk twitterde er immers vaak positief over, wat de meme munt aan enorme rendementen hielp.

Aan het begin van 2021 handelde Dogecoin voor slechts $ 0,002. Maar is Dogecoin een goede investering in 2022?

In mei 2021 bereikte Dogecoin nieuwe hoogtepunten van bijna $ 0,76 per munt. Daarmee werden winsten van meer dan 19.000% bereikt in een kwestie van vijf maanden. De prijs van Dogecoin heeft sindsdien echter een flinke duikeling genomen, waarbij de prijs 52-week dieptepunten van slechts $ 0,13 bereikte.

Als langetermijninvestering schatten de prijsvoorspellingen van Dogecoin echter dat de meme munt tegen het eind van december 2022 boven de $1 zal uitkomen. En met dat gezegd hebbende, als je in dit project gelooft, kan nu investeren in Dogecoin tegen een enorme korting je een enorm rendement opleveren, gezien het opwaartse potentieel.

  >>>Koop nu Dogecoin<<<

8. Cardano (ADA)

Een andere top crypto om dit jaar in te investeren is Cardano. Deze crypto is een populaire, snelgroeiende blockchain technologie die staat voor veilige en duurzame blockchain met baanbrekende gebruiksmogelijkheden. Cardano is in staat om “macht te herverdelen van onberekenbare structuren naar de marges”.

Zijn eigen cryptocurrency ADA heeft onlangs uitgebreide aandacht gekregen als een van de toenemende aantallen proof-of-stake blockchains in aanbouw in de crypto-omgeving.

Het Cardano project omschrijft zijn protocol als een blockchain van de derde generatie, bedoeld om slimme contracten mogelijk te maken met toekomstige toepassingen van kwaliteitscontrole en bestuur van de toeleveringsketen.

Investeren in Cardano in 2022 is een verstandige keuze, want het is een zeer open en uitnodigende omgeving die voor iedereen hetzelfde werkt. Er zijn geen barrières als het gaat om handelen en aanvankelijk instappen. Alles wat men nodig heeft om in deze markt te stappen is een soort storting, en men is goed om te gaan, binnen korte tijd.

Veel deskundigen suggereren dat de Cardano munt in de komende jaren tot bloei zal komen, en samen daarmee de hele cryptowereld. De digitalisering van geld zou een enorme invloed op de markt kunnen hebben, vandaar dat het alleen maar te verwachten is dat cryptomunten als Cardano in kracht zouden kunnen toenemen.

  >>>Koop Cardano Nu<<<

9. Terra

Een van de top 10 cryptocurrency om in 2022 in te investeren is Terra (LUNA). Het project is beroemd onder de top blockchain projecten. Terra wil prijsstabiele wereldwijde betalingen aandrijven.

Het is in de eerste plaats een blockchain protocol dat speciaal ontworpen is voor het overbrengen van stablecoins, waarbij ze gebruikt worden om een reeks cryptocurrency en financiële apps aan te drijven.

Terra wordt beschouwd als een volgende-generatie stablecoin protocol dat de prijs van zijn US Dollar-pegged token handhaaft door variabele uitgifte. In tegenstelling tot de meeste DeFi protocollen is Terra gebouwd op Cosmos in plaats van Ethereum. Natuurlijk is bekend dat Cosmos enkele operationele voordelen heeft boven Ethereum, waaronder snellere transacties en lagere transactiekosten.

Het is duidelijk dat investeren in Terra een zeer draagbare optie kan zijn. Wie in de begindagen investeerde en wachtte tot een paar weken geleden moet fortuinen verdiend hebben.

Van januari 2021, toen de prijs onder de $1 lag tot eind maart 2022, is Terra bijvoorbeeld meer dan 16.700% gestegen tot $108. Op dit moment is het een goede investeringsmogelijkheid, want volgens de prijsvoorspellingen van Terra wordt verwacht dat de munt in 2022 met 300% zal stijgen.

>>>Koop nu Terra<<<

10. Avalanche (AVAX)

Het laatste project om te overwegen uit onze lijst van de 10 beste cryptocurrency om in te investeren is Avalanche (AVAX). Het is een open, programmeerbaar smart contracts platform voor gedecentraliseerde toepassingen. We kunnen het platform ook omschrijven als een laag één blockchain voor gedecentraliseerde toepassingen (DApps) en aangepaste blockchain netwerken. Qua functies lijkt het op Ethereum. Het heeft echter unieke kenmerken en eigenschappen die het tot een uniek en waardevol cryptocurrency platform maken.

Net als andere Ethereum rivalen wil Avalanche de nummer één blockchain voor slimme contracten worden. Het biedt een aantal voordelen, waaronder een hogere transactie output van tot 6500 tps, zonder in te boeten aan schaalbaarheid. In feite biedt het een sterk verbeterde schaalbaarheid, vooral vergeleken met oude blockchains als Bitcoin en Ethereum.

Maar vertalen al deze goede eigenschappen zich in een goede investering? Met andere woorden, moet je in Avalanche AVAX investeren?

Investeren in Avalanche kan bijzonder winstgevend zijn. In feite hebben velen enorme winsten gemaakt door in AVAX te beleggen. Bijvoorbeeld, van juli 2020 tot april 2022 is de prijs van AVAX meer dan 2.200% gestegen, van $ 4,13 tot $ 98,58.

>>>Koop nu Avalanche<<<

Wat is de beste cryptocurrency 2022 om in 2022 in te beleggen?   

Hoewel je misschien wilt investeren in cryptocurrency en de toekomst van de NFT’s en Metaverse, moet je toch voorzichtig investeren. De reden hiervoor is dat veel marktcommentatoren beweren dat deze innovatieve industrie waarschijnlijk door weinig spelers gedomineerd zal worden.

Met dit in gedachten kun je, als je op zoek bent naar de beste crypto om in 2022 in te investeren, misschien beter projecten als Ethereum of Solana overwegen. Als je je afvraagt waar je de beste cryptomunten met een grote marktkapitalisatie vandaag kunt kopen, worden ze vaak ondergebracht bij enkele van de beste crypto beurzen in de ruimte.

Ben je daarentegen uit op nieuwe cryptocurrency die onlangs gelanceerd werden – dan moet je misschien een gedecentraliseerde beurs gebruiken zoals Uniswap of Pancakeswap. Niettemin is de over het algemeen beste plaats om op een veilige, gebruiksvriendelijke en goedkope manier in de top cryptocurrency van 2022 te beleggen bij Bitvavo, Binance of Bitcoin Meester.

  >>Koop nu cryptocurrency<<<

Conclusie beste cryptocurrency 2022

Dit artikel over de beste cryptocurrency 2022 om in 2022 te investeren heeft de grondbeginselen van elke crypto op de lijst uitgelegd. Dit in termen van toekomstig potentieel en risico’s om rekening mee te houden. Met dat gezegd, vonden we dat in termen van opwaarts potentieel, Solana of Ethereum de algemeen beste crypto is om nu in te investeren.

  >>Koop nu cryptocurrency<<<

Disclaimer: De in dit artikel geplaatste informatie is alleen voor educatieve doeleinden. Door dit te gebruiken, ga je ermee akkoord dat de informatie geen investerings- of financieel advies is. Doe wel je eigen onderzoek en neem contact op met financiële adviseurs voordat je investeringsbeslissingen neemt.

You may also like

Leave a Comment