crypto-inzichten.nl

Wat zijn de beste cryptocurrency 2022, wat is de beste keuze voor investeerders?

by crypto-inzichten.nl

De beleggingsstrategie voor cryptocurrency is de afgelopen maand behoorlijk veranderd. Veel van de beste cryptocurrency behaalde in oktober en november recordhoogtes bereikten, maar daalde uiteindelijk. Voorbeelden hiervan zijn Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Wat zijn op dit moment de beste cryptomunten voor 2022? Je leest het in dit artikel.

Korte terugblik op het laatste kwartaal van 2021

In het laatste kwartaal van 2021 zijn veel van de beste cryptocurrency flink gestegen en ook weer flink gedaald. Verschillende triggers hielpen de ineenstorting te versnellen, niet in het minst de opkomst van de Omicron-variant en de bereidheid van de Federal Reserve om de rente sneller te verhogen dan eerder verwacht. Dit om de inflatie te helpen bestrijden.  

Crypto koers verwachting 2022:  Investeer in de beste cryptocurrency van 2022

Hieronder de beste cryptocurrency van 2022 om in te investeren: 

Bitcoin

Satoshi Nakamoto, de uitvinder van Bitcoin in 2009, is tot op de dag van vandaag onbekend. Het was de allereerste cryptocurrency die in de geschiedenis van het internet in het publieke domein werd vrijgegeven. De ineffici√ęnties van banken, die lang hadden gediend als garantie voor financieel vertrouwen, leidden tot de creatie van Bitcoin.

De stijging van Bitcoin van 324 dollar in 2014 tot meer dan 60.000 dollar in 2021 was niets minder dan spectaculair. Er is een marktkapitalisatie van 1,12 biljoen dollar, met een jaarlijks rendement van 106,08 procent. Op vijf na worden alle grootste beursgenoteerde bedrijven in de Verenigde Staten overschaduwd door de marktwaarde van Bitcoin. Dus natuurlijk staat het in de lijst van beste cryptocurrency om in te handelen.

Ethereum

In 2015 werd het Ethereum netwerk operationeel. Vitalik Buterin cre√ęerde het. Veel bedrijven, cryptocurrency en cryptomunteenheden hebben geprofiteerd van de mogelijkheid van het protocol om gedecentraliseerde apps te bouwen.

Ethereum is gestegen van minder dan $8 in 2016 tot meer dan $4000 in 2021. Als gevolg daarvan is het debat over welke cryptocurrency beter is, weer opgelaaid. De munt heeft een totale waarde van $492 miljard aan marktkapitalisatie. De YTD-rendement is op het moment van schrijven 469,21 procent.

Cardano

P2P-transacties met Cardano’s eigen munt ADA, die in 2017 voor $0,02 werd verhandeld, zijn mogelijk op het blockchain-netwerk. In 2021 kwam ADA kortstondig boven de $3 uit en wordt momenteel verhandeld voor $1,23. De marktkapitalisatie van Cardano is momenteel bijna 40 miljard dollar en het YTD-rendement is nu ongeveer 600 procent.

Binance

Binance is ’s werelds grootste cryptobeurs en zijn oorspronkelijke cryptocurrency heet Binance. De Ethereum blockchain was de basis waarop Binance Coin voor het eerst werd gecre√ęerd. In februari 2019 schakelde Binance BNB over naar haar blockchain, de Binance Chain. BNB is na een dieptepunt van $0,10 in 2017 gestegen tot een hoogtepunt van $560 in 2021. De marktkapitalisatie is 86,62 miljard dollar en de YTD-opbrengst is nu 1254,35 procent.

Solana

Het is mogelijk om apps in te zetten op Solana’s gedecentraliseerde blockchain (SOL). Deze bieden de voordelen van snelle schaalbaarheid en lage transactiekosten. De eigen valuta van Solana heet SOL. Begin 2020 werd SOL verhandeld op of onder $1. Vandaag wordt het verhandeld op $212,17 met een stijging van 13.796,80% vanaf begin 2021. Er is een waarde van $64,72 miljard aan marktkapitalisatie en de YTD-opbrengst is 13.796,80%.
Beste cryptocurrency 2022

Slotwoord over de beste cryptocurrency kopen van 2022

De cryptocurrency markt is een land van kansen. Cryptocurrency kopen is populairder geworden, deels door de waardestijging van Bitcoin, Ether, Dogecoin en meer. En hoewel het in het begin eng kan zijn, en hoewel er fraude wordt gepleegd in de markt, maken de huidige beste cryptobeurzen en platforms het kopen en verhandelen van crypto eenvoudiger en duidelijker dan voorheen. Benieuwd naar waar je cryptocurrency kopen kunt en naar de beste cryptobeurzen van dit moment? Lees dan dit artikel.  

Maar beleggers moeten niet meer riskeren dan ze potentieel kunnen verliezen. Er kan veel volatiliteit zijn in de cryptocurrency markt, met activa die drastisch kunnen stijgen of dalen in slechts één dag. Dus als je een beginnende handelaar bent, is het belangrijk om sterk te zijn, erstandige keuzes te maken en dat je niet zomaar cryptocurrency kopen gaat. Dit kun je doen door zelf goed onderzoek te doen en/of goede kanalen te volgen die je vertrouwt.

Om de beste cryptocurrency te kopen is het belangrijk dat je verschillende analyses doet. Doe altijd een fundamentele en technische analyse en maakt ook een analyse van het marksentiment. Zo krijg je een goede indruk van de prestaties van de beste cryptocurrency. Wil je meer weten over een analyse van het marktsentiment, lees dan het artikel: Wat is de Crypto Fear and Greed Index en hoe werkt het?

Disclaimer: Dit artikel biedt informatie voor educatieve doeleinden. Crypto-inzichten.nl biedt geen advies- of brokersdiensten aan, noch beveelt het specifieke investeringen aan, inclusief aandelen, effecten of cryptocurrencies.

You may also like

Leave a Comment