crypto-inzichten.nl

Beste crypto wallets: Top 10 crypto wallets voor 2022

by crypto-inzichten.nl

Als je op zoek bent naar de beste crypto wallets in 2022, ben je waarschijnlijk overweldigd door het aantal beschikbare opties. Er zijn honderden opties beschikbaar, en de beste kiezen kan een zware taak zijn. Hoe zit het met de beste Crypto wallets? In dit artikel hebben we de top 10 beste crypto wallets voor je uiteengezet. Ook geven we je tips waar je op moet letten bij het aanschaffen van een crypto wallet.

De ergste fout die je kunt maken is om willekeurig een crypto wallet te kiezen. Dit doen kan resulteren in het verlies van je vermogen in één keer. Ook is het kiezen van de beste crypto wallet op basis van vrienden, familieleden, of zelfs collega’s die zich net iets langer dan jij begeven in in de crypto ruimte geen verstandige beslissing.

Je moet voorzichtig zijn bij het kiezen van een wallet, want dit is het gereedschap waarin je je publieke en private sleutels bewaart. Zorg er daarom voor dat je er een kiest die je verzekert van veiligheidskenmerken die niet gecompromitteerd kunnen worden.

Hoe kies je de beste crypto wallet in 2022?

Er zijn een paar factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van de veiligste crypto wallet. Om te begrijpen wat een crypto wallet precies is klik je hier.

Koop niet de eerste die bij een Google zoekopdracht opduikt zonder rekening te houden met de volgende kenmerken. Hieronder staan enkele van de dingen die je moet overwegen bij het kiezen van een crypto wallet.

 

 

Veiligheid

Misschien wel de belangrijkste factor die je moet overwegen bij het kiezen van de beste Crypto wallets is de beveiliging. Als je een web-gebaseerde wallet wilt, zorg er dan voor dat die het https beveiligde protocol heeft.

De wallet moet ook sterke en veilige logins bieden en moet twee-factor authenticatie bieden. Doe grondig onderzoek en verzeker je ervan dat een wallet veilig is voor je besluit er je tegoeden in op te slaan.

 

 

Meervoudige handtekeningen (Multi-sig)

Behalve controleren op geavanceerde beveiligingsfuncties, moet je ook nagaan of de wallet die je wilt kiezen de multi-sig optie biedt. Dit is een van de beste methoden om je Bitcoin te beveiligen tegen aanvallers en diefstal. Multi-sig vereist dat je meer dan één sleutel gebruikt om een cryptotransactie te autoriseren.

 

 

Transparantie

Is de aanbieder van de wallet transparant over hoe hij werkt? Biedt de aanbieder voldoende informatie over wie ze zijn? Is de code van de wallet open source? Als het antwoord op deze vragen negatief is, blijf dan zoeken naar andere wallets. Wallets met een open-source code kunnen peer-reviewed worden en gecontroleerd op eventuele kwetsbaarheden.

 

 

BTC wallet gebruikerservaring

Zorg ervoor dat de wallet die je kiest een overzichtelijke gebruikersinterface heeft voor snel en efficiënt gebruik. Als een wallet erg ingewikkeld is, dan is hij speciaal gemaakt voor ervaren gebruikers. Zoek een wallet die je als beginneling in de crypto ruimte gemakkelijk kunt gebruiken.

 

 

Multi-Blockchain Ondersteuning

Omdat de cryptomarkt snel groeit, kies geen wallet die maar één digitale valuta ondersteunt. Ga voor in die je in staat stelt een veelheid van andere blockchain activa op te slaan.

 

 

Actieve ontwikkelaarsgemeenschap

Kies altijd een wallet met een actieve ontwikkelaarsgemeenschap. Dit zal ervoor zorgen dat de wallet goed onderhouden wordt, en dat de broncode altijd up-to-date is.

 1. Trezor  – Trezor wallet

Beste crypto wallets- Trezor walletAls we het hebben over de beste gratis crypto wallets, staat Trezor bovenaan de lijst. Deze geavanceerde oplossing voor meerdere valuta’s maakt gebruik van high-tech beveiligingsmiddelen die ervoor zorgen dat je digitale bezittingen veilig zijn voor hackers en andere kwaadwillenden.

Alle wallets van Trezor zijn niet-custodiaal, wat betekent dat gebruikers eigenaar zijn van de cryptocurrencies in hun wallets, en dat er geen tussenpersonen zijn. Je kunt je digitale activa dus gratis in Trezor opslaan!

Omdat Trezor een crypto wallet voor meerdere valuta’s is, hoef je niet langer meerdere wallets voor verschillende cryptocurrencies te hebben.

Met Trezor kun je al je digitale activa zo lang opslaan als je wilt, en ze binnen het platform verhandelen. Van hoge veiligheid en anonimiteit voor de gebruiker, tot transparantie en de beste gebruikerservaring, deze wallet heeft alles wat je zoekt in de beste crypto wallet.  Bovendien is hij compatibel met alle grote besturingssystemen, en heeft hij speciale apps voor Android en iOS.

Voordelen

 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Multi-valuta platform
 • Beveiligingsfuncties op hoog niveau
 • Ondersteunt twee-factor authenticatie en Multi-sig
 • Niet-custodiaal
 • Beschikt over handelstools en -functies

Nadelen

Geen

 1. Mycelium wallet

Mycelium walletMycelium is een van de beste crypto wallets voor iOS en Android toestellen. Hoewel zijn interface intimiderend kan zijn voor nieuwelingen in de cryptowereld, werkt hij geweldig voor enthousiastelingen die hunkeren naar geavanceerde functies zoals offline opslag en QR code betalingen.

Deze wallet wordt geleverd met een breed scala aan integraties, waaronder Glidera exchange API en veilige online rekeningen die goed samenwerken met hardware wallets.

Mycelium doet alles wat je nodig hebt in het cryptocurrency ecosysteem, waaronder het verzenden en ontvangen van Ethereum, BTC, en andere digitale valuta met je smartphone of een ander compatibel mobiel toestel. 

Deze wallet heeft speciale Android en iOS apps die gratis te installeren zijn, al kun je wel tegen kosten aanlopen van de beurzen die je met je wallet besluit te gebruiken.

Voordelen

 • Je kunt Mycelium downloaden en er gratis mee aan de slag gaan
 • Heeft geavanceerde beveiligingsfuncties
 • Biedt offline opslag
 • Kan gebruikt worden om overboekingen te doen, betalingen te doen, en crypto’s uit te wisselen

Nadelen

 • Het gebruik van deze wallet kan overweldigend zijn voor nieuwkomers op de cryptomarkt.
 1. Exodus wallet

Exodus walletWe kunnen het niet over top crypto wallets hebben en Exodus onvermeld laten. Het is een software wallet die zowel op PC als op mobiele apparaten gebruikt kan worden. Het bevat een intuïtieve gebruikersinterface die een overvloed aan op beleggers gerichte hulpmiddelen onder je controle brengt.

Het is de moeite waard op te merken dat Exodus een desktop-first wallet is die je cryptocurrencies zoals Ethereum, Bitcoin, en meer omtovert in een eenvoudige portefeuille van grafieken en diagrammen.

Via deze wallet kun je meer dan 125 digitale activa met een paar klikken gemakkelijk opslaan of uitwisselen. Het voorziet gebruikers van privésleutels en andere handige beveiligingshulpmiddelen die de veiligheid van hun activa garanderen.

Als je deze wallet gebruikt, vergeet dan niet dat je private sleutel op je computer wordt opgeslagen. Vergeet daarom niet er een back-up van te maken, zodat je hem gemakkelijk kunt terughalen als er iets met de computer gebeurt.

Voordelen

 • Exodus kan geïntegreerd worden met Trezor.
 • Hoogwaardige, gemakkelijk te gebruiken gebruikersinterface.
 • Een desktop-eerste toepassing die meer dan 125 digitale activa ondersteunt.

Nadelen

 • Ondersteunt geen twee-factor authenticatie.

 

 1. BitFinex

BitFinex crypto walletBitFinex staat bekend als een handelsplatform waarmee gebruikers gemakkelijk Ethereum, Litecoin, Bitcoin, EOS, en andere cryptocurrencies kunnen uitwisselen. Gebruikers kunnen via dit platform ook toegang krijgen tot de peer-to-peer financieringsmarkt.

Het is ook een van de meest veilige en effectieve wallets die gebruikt kan worden om meerdere activa op te slaan. Via zijn website hebben gebruikers toegang tot geavanceerde grafiekhulpmiddelen waarmee ze hun tegoeden met gemak kunnen visualiseren.

Voordelen

 • Toegankelijk vanaf IOS en Android toestellen.
 • Biedt een veelheid aan hulpmiddelen die het handelen gemakkelijk maken.
 • Kan geïntegreerd worden met een breed scala aan producten en platforms.
 • Heeft uitgebreide rapporten die gebruikers helpen hun handelsprestaties te meten.

Nadelen

 • Heeft een veeleisend verificatieproces.
 • Werd in 2016 gehackt en heeft sindsdien volume verloren.
 1. Electrum

Electrum crypto walletElectrum is niet alleen een van de oorspronkelijke crypto wallets, maar ook een van de top crypto wallets op de markt. Het is een geteste en beproefde wallet die al sinds 2011 bestaat.

Hoewel deze wallet kaal is wat betreft zijn inzet voor alleen BTC en zijn nogal ingewikkelde gebruikersinterface, scoort hij hoog in zijn primaire functie.

Het is de moeite waard te vermelden dat het gebruik van deze wallet overweldigend kan zijn voor nieuwe Bitcoin beleggers. Dit omdat hij complexe opties heeft die alleen geschikt zijn voor gevorderde gebruikers.

Deze wallet is open source, en staat gebruikers toe aangepaste vergoedingen in te stellen. Bovendien kunnen gebruikers kiezen tussen Segwit en Legacy Bitcoin, en kunnen ze de mate van beveiliging kiezen die ze willen gebruiken.

Je kunt bijvoorbeeld twee standaard wallets aanmaken, waarbij er een twee-factor authenticatie ondersteunt, en een die multi-signature (multi-sig) ondersteunt.

Voordelen

 • Geavanceerdere beveiligingsfuncties dan de meeste hot wallets
 • Mogelijkheid om transactiekosten aan te passen
 • Gebruikers kunnen zaaigedrag aanpassen

Nadelen

 • Alleen perfect voor gevorderde gebruikers
 • Het is geen wallet voor meerdere valuta’s. Het werkt alleen met Bitcoin.

 

 1. Trezor Model T – Trezor wallet

Trezor Model TDe Trezor wallet is ongetwijfeld een van de beste hardware wallets die er zijn. De Model T is een tweede generatie hardware wallet die met een hele reeks geavanceerde functies komt.

Behalve dat het zeer veilig is, geeft het gebruikers de mogelijkheid om in zijn intuïtieve interface direct toegang te krijgen tot uitwisselingen van derden, zoals Shapeshift en Changely.

Trezor Model T gebruikt aanraakschermtechnologie, wat hem zeer beginnersvriendelijk maakt. Bovendien heeft hij een MicroSD kaartsleuf, waarmee gebruikers MicroSD kaarten kunnen gebruiken om hun pinnen te versleutelen en hun apparaten te beschermen tegen onverwachte aanvallen.

De Trezor wallet wordt geleverd met een USB Type-Cable die je kunt gebruiken om hem op je computer of mobiele toestel aan te sluiten. Momenteel ondersteunt de Trezor Model T meer dan 1.600 cryptocurrencies, en dit maakt hem tot een van de beste crypto hardware wallets.

Voordelen

 • Een enorme lijst van ondersteunde cryptocurrencies.
 • Heeft een open-source software met extra voordeel van gemeenschap en klantenondersteuning.
 • Heeft een webgebaseerde UI met ingebouwde uitwisselingen.

Nadelen

 • Het aanraakscherm is te klein om te typen.
 • Komt met een fors prijskaartje ($193).
 1. Ledger Nano X – Ledger wallet

Ledger Nano X walletLedger Nano X is Ledger’s 2e generatie hardware wallet. Gelanceerd in 2014, is het een van de oudste hardware wallets die de markt jarenlang heeft gedomineerd. Dit apparaat is ontworpen als een USB schijf en verbindt je met apparaten via Bluetooth of USB.

Je kunt deze wallet op je Android of iOS apparaat aansluiten zonder dat je een computer nodig hebt. Momenteel ondersteunt hij 1.500 cryptocurrencies en de lijst blijft elk jaar groeien. Ledger Nano X is, zonder twijfel, een van de beste crypto wallets die er zijn.

Ledger Nano X is een koud opslagapparaat, maar het is verbonden met de Ledger Live Software. Dit is een software die een intuïtieve gebruikersinterface biedt voor al je bezit aan digitale activa. Het geeft je de mogelijkheid om meerdere wallets voor verschillende cryptocurrencies toe te voegen en je portefeuille te beheren. Het wordt geleverd met een USB type-C kabel, die het gemakkelijker maakt om het aan te sluiten op alle moderne smartphones en desktop computers.

Voordelen

 • Slaat tot 100 apps op
 • Verbonden met Ledger Live dat een intuïtieve, beginnersvriendelijke interface heeft
 • Ondersteunt Bluetooth connectiviteit
 • Heeft een open-source software
 • Ondersteunt duizenden cryptocurrencies, en elk jaar komen er nieuwe bij

Nadelen

 • Heeft een beperkte opslagruimte voor de portemonnee
 • Experts zeggen dat Bluetooth connectiviteit een potentiële vector voor cyberaanvallen kan zijn. USB connectiviteit is echter een optie.

 

 1. Ledger Nano S – Ledger Nano S wallet

Ledger Nano S walletEen van de veiligste crypto wallets die we niet kunnen vergeten te noemen is Ledger Nano S. Het is een van de oudste hardware wallets op de markt, en een die in populariteit blijft groeien.

Net als Trezor Model T ondersteunt Ledger Nano S duizenden cryptocurrencies, en dit maakt het een zeer gewilde hardware wallet.

Een van de nadelen van deze wallet is dat hij niet met een USB type-C geleverd wordt; gebruikers met moderne smartphones hebben dus moeite om hem op hun toestellen aan te sluiten.

Er is geen groot verschil tussen de Nano S en zijn opvolger Nano X. ze hebben allebei toegang tot Ledger Live Software, en ondersteunen hetzelfde aantal cryptocurrencies. Het verschil is dat de Nano S, in tegenstelling tot de Nano X, geen Bluetooth connectiviteit ondersteunt. Bovendien slaat de Nano S maximaal 18 wallets op, terwijl de Nano X 100 wallets opslaat.

De Nano S bevat voldoende opslagruimte om een wallet te maken voor een beperkt aantal crypto’s tegelijk. Daarom moet je, als je het maximum aantal wallets bereikt en je moet een nieuwe aanmaken, een wallet verwijderen om wat ruimte te maken.

Het goede nieuws is dat bezittingen in de verwijderde wallet niet verloren gaan, want cryptos worden direct op de blockchain opgeslagen. Je hebt toegang tot de activa in de verwijderde wallet in Ledger Live.

Voordelen

 • Het is een veilige hardware opslag met een laag prijskaartje (het kost $59).
 • Het is een open-source software met het extra voordeel van gemeenschap en klantenondersteuning.
 • Heeft toegang tot Ledger Live.
 • Ondersteunt duizenden cryptocurrencies.

Nadelen

 • Ondersteunt geen Bluetooth connectiviteit.
 • Heeft een maximale opslag van 18 wallets.
 1. Coinbase – Coinbase wallet

Coinbase walletCoinbase is een wallet waarmee gebruikers altijd en overal gemakkelijk en veilig bij hun digitale bezittingen kunnen. Deze wallet ziet crypto als de toekomst van geld en als een belangrijke katalysator voor de ontwikkeling van een open financieel systeem over de hele wereld.

Vandaag de dag kan Coinbase bogen op meer dan 35 miljoen gebruikers in meer dan 100 landen. Gebruikers vertrouwen het als een portemonnee waar ze hun vermogen veilig kunnen opslaan, en als een beurs waar ze kunnen handelen.

Voordelen

 • Heeft een intuïtieve gebruikersinterface die beginnersvriendelijk is
 • Kan gebruikt worden als wallet en als ruilmiddel
 • Ondersteunt een veelheid aan cryptocurrencies
 • Gebruikers kunnen markt- en limietorders instellen
 • Zeer veilig

Nadelen

 • Hoewel het beginnersvriendelijk is, kunnen sommige gebruikers het ingewikkeld vinden.
 1. eToro – eToro wallet

eToro walleteToro is een van de beste mobiele crypto wallets die aandelen, Forex, Grondstoffen, CFD’s, Indices, Exchange-traded funds, Index-gebaseerde fondsen, en meer aanbiedt.

Behalve dat gebruikers hun vermogen veilig en gemakkelijk kunnen opslaan, kunnen ze met deze wallet ook cryptocurrencies kopen en verkopen. De crypto wallet ondersteunt een breed scala aan crypto-activa, en is compatibel met alle Android en iOS toestellen.

Voordelen

 • Zeer beginnersvriendelijk.
 • Ondersteunt veel cryptocurrencies.
 • Crypto handelsdiensten beschikbaar.

Nadelen

 • De eerste storting is vrij hoog.

Belangrijkste inzichten

Crypto wallets stellen je in staat je crypto veilig op te slaan, zodat je je aankopen kunt doen of je tegoeden kunt verhandelen. Let bij het kiezen van een crypto wallet op: veiligheid, transparantie, multisignature, transparantie, gebruikerservaring en multi-blockchain ondersteuning.

Zorg ervoor dat de wallet die je kiest een actieve ontwikkelaarsgemeenschap heeft, wat betekent dat de updates regelmatig zullen zijn. Er zijn software, hardware en app wallets.

Vandaag de dag zijn er crypto wallets in verschillende vormen, sommige wallets zijn voor Android gebruikers, terwijl andere wallets voor iOS gebruikers zijn, maar ze zijn niet allemaal gelijk gemaakt.

Sommige, zoals degene die in onze lijst van de beste crypto wallets terecht zijn gekomen, zijn legitiem en effectief, maar er zijn nog honderden andere die gemaakt zijn om nietsvermoedende beleggers op te lichten.

Daarom, als je een wallet wilt uitproberen die niet op onze lijst staat, is het aan te raden je huiswerk goed te doen voor je hem met je vermogen voedt. Sommige platforms, zoals Bitcoin Forum en Bitcoin Reddit geven uitgebreide informatie over nieuwe wallets. Het is verstandig om ze eerst te bekijken als je een nieuwe wallet tegenkomt.

Om er zeker van te zijn dat je digitale wallets veiliger zijn, kun je overwegen te zoeken naar de multi-sig functionaliteit in een wallet.  Dit is een functie die een kloof schept tussen de meeste veilige crypto wallets en de rest.

Hoewel het niet in alle wallets voorkomt, ook niet in sommige in deze lijst van top 10 crypto wallets, is het een pluspunt er een te vinden met deze functie.

Merk ook op dat je niet één crypto wallet hoeft te kiezen om aan je behoeften te voldoen. Er zijn tonnen beste gratis crypto wallets beschikbaar, en het is prima om er een aantal voor meerdere doeleinden te gebruiken.

Disclaimer: Dit artikel biedt informatie voor educatieve doeleinden. Crypto-inzichten.nl biedt geen advies- of brokersdiensten aan, noch beveelt het specifieke investeringen aan, inclusief aandelen, effecten of cryptocurrencies.

Leave a Comment