crypto-inzichten.nl

Axie Infinity koersverwachting, wat gaat de AXS koers doen?

by crypto-inzichten.nl

De crypto-gaming markt heeft het dit jaar een enorme toename in populariteit beleefd. Dit komt met name door het succes van Play-to-Earn (P2E) games. Een uitstekend voorbeeld van zo’n game is Axie Infinity (AXS). In dit artikel vertellen we je meer over Axie Infinity, zijn geschiedenis, hoe het werkt, wat deze munt zo uniek maakt, wat de huidig AXS koers is en wat de Axie Infinity koers verwachtingen voor 2021 en 2025 zijn. 

Alvorens je de tekst gaat lezen een tip: Bitvavo, de grootste crypto handelsplatform van Nederland geeft iedereen vandaag €1000 aan welkomstbonus. Profiteer hier nu van maak gebruik van deze kans.

Wat is Axie Infinity (AXS)?

Sinds 2017 groeien online spellen die rond niet-fungibele tokens zijn gebouwd in populariteit. Maar hun razendsnelle opmars is nu pas begonnen. Axie Infinity is erop gericht blockchain technologie aan een massapubliek te introduceren via een leuke, toegankelijke vorm, en heeft de krantenkoppen gehaald met zijn verbazingwekkend snelle opname en verreikende aantrekkingskracht.

Axie Infinity is een blockchain spel geïnspireerd op de succesvolle Pokémon spelreeks, waarin spelers tokens kunnen verdienen door verschillende aspecten van de gameplay. Net als soortgelijke spellen, zoals CryptoKitties (het spel dat de NFT spelrage lanceerde), nodigt Axie Infinity spelers uit om digitale wezens, Axies genaamd, te verzamelen, te fokken, te bevechten en te verhandelen. Elke Axie is een unieke NFT die kan worden gefokt om meer Axies te produceren of verhandeld via een in-game P2P Axie marktplaats.

Naast het fokken en verhandelen van Axies kunnen spelers ook inkomen verdienen in de vorm van twee ERC-20 tokens, Axie Infinity Shards (AXS) en Smooth Love Potions (SLP). Axie Infinity munt (AXS) is het centrale bestuursmechanisme van het spel, waarmee spelers de ontwikkeling van het platform kunnen beïnvloeden.

SLP wordt verdiend door Axie Infinity te spelen en kan gebruikt worden om nieuwe Axies te fokken, die dan in het spel kunnen worden verhandeld voor AXS. Beleggers die Axie Infinity niet willen spelen kunnen beide tokens nog steeds kopen en verkopen op gedecentraliseerde crypto beurzen.

Van de totale voorraad van 270 miljoen AXS zijn er momenteel slechts 67.876.336 in omloop. Men denkt dat tegen 2026 alle 270 miljoen AXS tokens in omloop zullen zijn. De huidige Axie Infinity koers staat momenteel net onder de $90. Maar de Axie Infinity koers verwachting voor 2022 zien er zeer positief uit. 

De geschiedenis van Axie Infinity

Axie Infinity werd in 2018 gelanceerd door de Vietnamese gamestudio Sky Mavis en werd mede opgericht door Trung Thanh Nguyen en Aleksander Larsen. Het 40-koppige team dat voltijds aan Axie Infinity werkt wordt door geleid door Trung.

Larsen, de andere mede-oprichter en huidige COO van het spel is een voormalig wedstrijdgamer, die het Noorse nationale team vertegenwoordigde in Warcraft 3 en DotA, en een ervaren bedrijfsontwikkelaar.

Sinds de eerste lancering heeft Axie Infinity een aantal belangrijke updates ondergaan die steeds meer functionaliteit hebben toegevoegd. Voor 2022 staat de lancering van land gameplay op de planning. Deze is momenteel nog in interne testfase. Daarnaast staat ook AXS staking in het verschiet ligt. Beide updates zullen naar verwachting een positieve invloed hebben op de Axie Infinity koers. 

Axie Infinity koers verwachting 2022

Hoe werkt Axie Infinity?

Axie Infinity is een open-ended flexibel speluniversum waarin spelers hun Axies in real time kunnen bevechten. Maar ze ook kunnen Axies en andere getokaliseerde in-game grondstoffen, zoals percelen land, verhandelen.

Het platform biedt een spectrum van functies die spelers kunnen gebruiken om de gameplay te diversifiëren en nieuwe manieren te vinden om bij te dragen aan het Axie Infinity universum.

De kernfuncties zijn het verzamelen, verhandelen en bevechten van Axies. Deze functies worden aangevuld met het opbouwen van land-gebaseerde koninkrijken en het bijdragen aan het in-game ecosysteem. Hieronder lichten we de functies kort toe.

Gevechts gameplay: Elke Axie heeft een heleboel kenmerken die zijn gevechtsmechaniek beïnvloeden. Daarnaast zorgen de unieke eigenschappen ervoor dat een Axie gewild is. D.w.z. of hij een goede prijs zal opbrengen op P2P marktplaatsen.

Een aantal van deze eigenschappen zijn gemeenschappelijk voor alle Axies in het spel. Andere eigenschappen zijn specifiek voor speciale klassen van Axie. Alle Axies behoren tot klassen (Aquatic, Beast, Bird, Bug, Plant, of Reptile), maar er zijn ook drie geheime klassen (Dawn, Dusk, en Mech). Elke klasse heeft zijn eigen voor- en nadelen die ze meer of minder effectief maken tegen andere klassen.

Spelers die nieuw zijn met Axie Infinity moeten minstens drie Axies kopen om met het spel te beginnen. Dit kan een toegangsbarrière zijn, want de goedkoopste Axie kost op het moment van schrijven meer dan $300.

Axies verzamelen en ruilen: Elke nieuwe Axie heeft een unieke set stats en mogelijkheden. Dit kan de Axie tot een waardevol verzamelobject maken die op de Axie marktplaats gekocht en verkocht kunnen worden. De zeldzaamste en meest lucratieve Axies staan bekend als Mystics en werden gemaakt en verkocht in de oorspronkelijke partij van 4.088 Axies, bekend als Origins.

Mystici hebben speciale lichaamsdelen die hen in het spel bepaalde voordelen kunnen opleveren. Maar ze worden vooral gewaardeerd vanwege hun zeldzaamheid. Sommige Mystici met verschillende mystieke lichaamsdelen zijn voor 200 tot 300 ETH verkocht. De laatst overgebleven viervoudige mysticus staat momenteel te koop voor 5.000 ETH.

Het fokken van nieuwe Axies: Behalve dat Axies door spelers gebruikt kunnen worden om SLP te verdienen door PVP-gevechten of het uitvoeren van queesten, kunnen Axies ook gefokt worden om nieuwe nakomelingen te maken. Een complex systeem van genetische eigenschappen dicteert welke eigenschappen een nieuw gefokte Axie zal hebben.

Om spelers te helpen om uit te rekenen om een succesvolle Axie met zeldzame of krachtige eigenschappen te fokken, is er een online calculator en een in-game Axie paringshub beschikbaar.

Het aantal keren dat een Axie zich kan voortplanten is beperkt tot zeven als een vorm van populatiebeheersing. Elk opeenvolgend fokken kost de speler een toenemend aantal tokens. Zodoende is de eerste keer dat een Axie wordt gefokt vele malen goedkoper dan de laatste keer.

Land in het Axie Infinity universum: De Axie Infinity spelwereld, Lunacia genaamd, bestaat uit een vastgestelde hoeveelheid landpercelen. Op dit moment is het maximum aantal 90.601. Net als de Axies die de wereld bevolken, zijn deze kavels zelf NFT’s die tussen spelers kunnen worden verhandeld.

De kavels, die fungeren als bases voor de Axies van een speler, kunnen in de loop van de tijd ook worden opgebouwd met behulp van in het spel aanwezige grondstoffen en spelers hebben kans op het vinden van AXS munten op hun land. Zeven categorieën landpercelen centreren zich rond een centraal gebied dat bekend staat als Lunas Landing en dat de ontwikkelaars willen omvormen tot een virtuele wereld vol met door gebruikers gegenereerde inhoud.

Hoe Axie Infinity te gebruiken

Axie Infinity Shard (AXS) tokens worden op dit moment vooral gebruikt voor het fokken van nieuwe Axies. Maar in de nabije toekomst worden de volgende nieuwe functies aan de token toegevoegd:

Betaling: Spelers van Axie Infinity kunnen AXS gebruiken om het spel te spelen en betalingen te voltooien. Het is mogelijk dat spelers enige AXS in hun bezit moeten hebben om aan toekomstige NFT verkopen of transacties deel te nemen.

Bestuur: De functies van de governance tokens momenteel nog in ontwikkeling zijn. Maar de ontwikkelaars zijn vastbesloten over te gaan op gedecentraliseerd bestuur van het ecosysteem van het spel. Spelers zullen een deel van hun AXS bezittingen kunnen staken in ruil voor stemrecht. De functies voor bestuurstokens zullen naar verwachting in 2021 worden uitgerold. Hierbij zal de gedecentraliseerde organisatie tegen 2023 een meerderheid van stemmen hebben.

Staken: In ruil voor het staken van hun AXS holdings en deelname aan het bestuur van het Axie Infinity ecosysteem, zullen spelers regelmatig beloningen kunnen ontvangen.

Wat maakt Axie Infinity uniek?

Een belangrijk kenmerk van Axie Infinity is dat de spelontwikkelaars zich inzetten voor de opbouw van een gemeenschap van spelers die bijdragen aan het in-game universum. Dit doen ze door zowel deel te nemen aan het bestuur ervan, maar ook door het leveren van door spelers gegenereerde content.

Deze participatie wordt geleidelijk in het spel ingebouwd via de spel-verdien functie die draait om de AXS token. Onderdeel van deze gedecentraliseerde structuur zal een Community Treasury zijn die de door Axie Infinity gegenereerde inkomsten zal verzamelen, evenals een deel van de beloningen van spelers door in te zetten.

Zodra de spelgovernance voldoende gedecentraliseerd is, zullen spelers inspraak hebben in hoe de inkomsten uit de Community Treasury besteed worden.

Bepaalde mechanieken in het spel onderscheiden Axie Infinity ook van andere soortgelijke blockchain spellen. Een daarvan is de ingebouwde populatiecontrole die inhoudt dat elke Axie maar in totaal zeven keer gefokt kan worden.

Axies bezitten zelf eigenschappen die hen een ongelimiteerde variatie geven. Deze eigenschap zorgt voor extra vraag bij de spelers. Met name als het gaat om de zeldzaamste Axie-types, deze zijn nu zeer begeerde verzamelobjecten aan het worden.

Een nieuwigheid in het spel die het Sky Mavis team met gusto heeft aangekondigd is het feit dat het AXS token binnenkort een inzetbaar bezit zal worden. De spelers kunnen regelmatig beloningen opbouwen door hun tokens in te zetten. Maar van hen wordt ook verwacht dat ze daarvoor blijven spelen en deelnemen aan spelgovernance.

Axie Infinity tokens (AXS) en Smooth Love Potion (SLP) worden beide in het Axie universum in het spel gebruikt om Axies te fokken en te verhandelen, die op hun beurt gebruikt kunnen worden om meer van deze tokens te genereren door handel en spel.

Bovendien maakt de eindige voorraad AXS het tot een schaars goed en dus potentieel een goede waardeopslag op lange termijn, want het teken zal niet door onbeperkte inflatie worden afgeschreven.

Als deze unieke eigenschappen bepalen de Axie Infinity koers. Naar verwachting zal de Axie Infinity koers het komende jaar flink stijgen. 

Axie Infinity koers en cijfers

De Axie Infinity koers wordt beïnvloed door veel van de traditionele factoren, zoals projectnieuws en ontwikkelingsdetails, marktsentiment, de stroom van cryptocurrency op beurzen, en de economie in het algemeen. Daarnaast wordt Axie Infinity koers ook beïnvloed door de populariteit van het Axie Infinity spel en de mogelijke toekomstige vraag die wordt gestuwd door de nieuwe functionaliteiten die aan de token worden toegevoegd. De huidige Axie Infinity koers is €89,67. Het 24-uurs handelsvolume van AXS bedraagt € 241.270.063. AXS staat momenteel op plaats #26 van alle cryptocurrencies naar totale marktkapitalisatie, met een marktkapitalisatie van € 6,1 miljard. Het heeft een circulerende voorraad van 67.876.336 en een maximale voorraad van 270.000.000 AXS. De Axie Infinity koersverwachting voor 2022 zien er positief uit.

Axie Infinity koers verwachting 2022

Om de Axie Infinity koers verwachting voor 2022 te bepalen is het goed om kort terug te blikken op 2021. Vanaf het begin van 2021 werd Axie Infinity beheerst door bearmarkten. De AXS schommelde rond de $2 gedurende de eerste twee maanden van 2021.

In maart kwam het platform met ontwikkelingsupgrades met betrekking tot de ontwerpinterface van het spel. Het maakte ook grote media-optredens in The Wallstreet Journal, Game analytics, en Aftenposten wat verder resulteerde in de prijsspiek naar $10 tegen het einde van mei.

De munt slaagde erin om rond dezelfde prijs te blijven. Echter, het viel in een bearish val op 19 mei en de Axie Infinity koers verloor bijna 60% van de waarde, dalend naar $3. Tot eind juni, consolideerde het rond dezelfde prijs.

De toegenomen populariteit van NFT’s in de maand juli bleek een voordeel te zijn, waar de valuta zijn intense bull-run begon en op 28 juli $ 81,2 bereikte. De koers van Axie Infinity (AXS) bereikte $92,21 tegen het einde van Q3.

Het protocol heeft in Q4 2021 een exponentiële groei doorgemaakt sinds het begin van het kwartaal. In de tussentijd heeft de lancering van de AXS staking pool de prijs actie gekatalyseerd. Het NFT token behaalde op 06 november 2021 een ATH, de Axie Infinity koers noteerde toen $165,37.

Kijkend naar de Axie Infinity koers verwachting voor 2022, dan zou het AXS token kunnen stijgen tot boven de $200 met een extreem bullish sentiment. De AXS koers zou tussen de $65 en $70 liggen als in een bullish val raakt.

Volgens de whitepaper van het netwerk, komt het netwerk met een reeks updates zoals AXS staking, Land Gameplay community alpha, Mainstream release van Axie Infinity op iOS/Android. Op basis hiervan kan de Axie infinity koers verwachting op lange termijn gemakkelijk de $ 250 overschrijden.

Maar sommige van de upgrades wachten nog steeds op goedkeuring. Als het netwerk er niet in slaagt om op het genoemde moment te introduceren, dan kan de prijs inzakken tot $102,23 tegen het einde van 2022.

Echter met een regelmatige aan- en verkoopdruk is de Axie Infinity koers verwachting voor 2022 dat AXS verhandeld tegen een gemiddelde waarde van $138,26 tegen het einde van volgend jaar.

Axie Infinity koers verwachting 2025

Naar verwachting zal de NFT-markt in de komende jaren blijven groeien. De toekomst lijkt daarom echt positief te zijn voor Axie infinity. Als het netwerk de geplande upgrades met succes uitvoert, dan is de Axie Infinity koers verwachting dat AXS tegen het einde van 2025 $250,45 zal bereiken.

Anderzijds, als het netwerk er niet in slaagt om nieuwe gemeenschapsbasissen aan te trekken, en ten prooi valt aan geruchten, dan kunnen de beren het gemakkelijk overnemen. In dat geval kan moet de Axie Infinity koers verwachting naar beneden worden gebracht. Naar verwachting zal de Axie Infinity koers op $145,28 uitkomen.

Hoe Axie Infinity kopen en verkopen?

AXS kopen doe je eenvoudig via:

  • Bitcoinmeester –>  Nederlandse cryptobeurs, keuze uit meer dan 200 cryptomunten, betalen via iDEAL is mogelijk
  • Bitvavo –> Goedkoopste Nederlandse cryptobeurs
  • Binance –> Grootste internationale cryptobeurs met de meeste cryptomunten

Elk van deze cryptobeurzen zijn betrouwbaar, veilig en hebben zo zijn voor- en nadelen. Het voordeel van Bitcoinmeester is dat je niet alleen de keuze hebt uit AXS, maar ook uit meer dan 200 andere cryptomunten. Bitvavo is de goedkoopste van Nederland en bij Binance kun je geweldig terecht omdat dit de grootste cryptobeurs ter wereld is en je ontzettend veel cryptomunten kunt kopen.

Interessant om te weten is dat de Axie Infinity koers per broker kan verschillen. Daarom kan het soms handig zijn om bij verschillende brokers een account aan te maken. 

Hoe kies je een Axie Infinity wallet?

Als je gewoon in Axie Infinity tokens wilt investeren, dan zijn er veel wallets om uit te kiezen als opslagmogelijkheden. Wat de beste crypto wallet is, is geheel afhankelijk van de wensen van de gebruiker. Een gebruiker kan zelf beslissen over zijn behoeften aan beveiliging en functionaliteit. Want een AXS token kan in elke ERC-20 compatibele wallet worden opgeslagen.

De Ronin Wallet, ontwikkeld door Sky Mavis, stelt gebruikers in staat om Axie Infinity te spelen en andere gedecentraliseerde toepassingen die op de Ronin sidechain draaien. Het is beschikbaar als browser extensie en zal binnenkort ook als mobiele app beschikbaar zijn, maar het is momenteel alleen compatibel met één hardware wallet: Trezor.

Hardware wallets of cold wallets zoals die van Trezor of Ledger bieden de meest veilige optie om cryptocurrencies op te slaan met offline opslag en back-up. Ze kunnen echter meer technische kennis vereisen en zijn een duurdere optie. Als zodanig zijn ze misschien beter geschikt voor het opslaan van een grotere hoeveelheid AXS voor meer ervaren gebruikers.

Software wallets bieden een andere optie en zijn gratis en gemakkelijk te gebruiken. Ze zijn te downloaden als smartphone of desktop apps en kunnen custodial of non-custodial zijn. Bij custodial wallets worden de private sleutels namens jou beheerd en geback-upt door de dienstverlener.

Non-custodial wallets maken gebruik van beveiligde elementen op je toestel om de private sleutels op te slaan. Hoewel ze handig zijn, worden ze als minder veilig beschouwd dan hardware wallets en zijn ze misschien beter geschikt voor kleinere hoeveelheden AXS of meer beginnende gebruikers.

Online wallets of web wallets zijn ook gratis en gemakkelijk te gebruiken en met een web browser vanaf meerdere apparaten toegankelijk. Ze worden echter beschouwd als hot wallets en kunnen minder veilig zijn dan hardware of software alternatieven.

Omdat je waarschijnlijk het platform vertrouwt om je AXS te beheren, moet je een gerenommeerde dienst kiezen met een staat van dienst op het gebied van beveiliging en bewaring. Als zodanig zijn ze het meest geschikt voor het bewaren van kleinere hoeveelheden cryptocurrencies of voor wie vaker transacties uitvoert.

Het laatste Axie Infinity nieuws

Het afgelopen jaar is de AXS koers flink gedaald. Dit is bij veel cryptomunten gebeurd. Toch wordt er verwacht dat de AXS koers weer zal bijtrekken. Om goed op de hoogte te blijven van het laatste Axie Infinity nieuws is het belangrijk dat je het laatste nieuws over Axie Infinity blijft volgen. Een betrouwbare bron hiervoor is de officiële Twitteraccount van Axie Infinity
 
 

FAQ – Veelgestelde vragen

Op basis van de gegevens wordt verwacht dat het winstgevend kan zijn om in Axie Infinity te investeren voor de lange termijn.
Axie Infinity (AXS) heeft een aanzienlijk potentieel om nieuwe ATH's te bereiken. Want er staan veel updates in de rij voor lancering.

Disclaimer: Dit artikel biedt informatie voor educatieve doeleinden. Crypto-inzichten.nl biedt geen advies- of brokersdiensten aan, noch beveelt het specifieke investeringen aan, inclusief aandelen, effecten of cryptocurrencies.

You may also like

Leave a Comment