crypto-inzichten.nl

Avalanche koersverwachting, wat gaat de AVAX koers doen?

Wat mogen we dit jaar van de AVAX koers verwachten?

by crypto-inzichten.nl

Het was een uitstekend jaar voor Avalanche (AVAX), maar zal het bullish sentiment aanhouden in 2022? Wat is de Avalanche koersverwachting voor 2022?

Public keys en private keys, wat zijn het en wat heb je eraan?

Public en private keys zijn een integraal onderdeel van Bitcoin en andere cryptocurrencies. Ze maken het mogelijk cryptocurrency te verzenden en te ontvangen zonder dat een derde partij de transacties moet verifi√ęren.

Deze keys zijn een onderdeel van het public-key cryptografie (PKC) raamwerk. Je kunt deze keys gebruiken om je cryptocurrency naar iedereen, overal en op elk moment te sturen.

De public en private keys passen samen als een keypaar. Je mag je public keys delen om transacties te ontvangen, maar je private keys moeten geheimgehouden worden. Als iemand toegang heeft tot de private keys, heeft hij of zij ook toegang tot alle cryptocurrency die bij die keys hoort.

Avalanche koersverwachtingen zien er goed uit

2021 is voor de gehele cryptomarkt een zeer goed jaar geweest. We hebben een flinke groei gezien in nieuwe alternatieve blockchains van Ethereum. Zo heeft ook Avalanche een bijzonder goed jaar achter de rug.

Avalanche (AVAX), de elfde grootste cryptocurrency in marktkapitalisatie, had een sterk jaar met een uitstekende bullish performance van +3,100% die bijna alle top 10 cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) +65%, Ethereum (ETH) +413%, Binance Coin (BNB) +1,295%, Cardano (ADA) +646%, en Polkadot (DOT) +199% overtreft, volgens CoinMarketCap.

Avalanche (AVAX) begon het jaar met een market cap van $281 miljoen en met een muntwaarde van $3,66 en eindigde de laatste dag van het jaar met een market cap van $26,1 miljard met een AVAX koers van $107,42 op het moment van schrijven. Eind november bereikte de AVAX koers een all-time high van $134,53 en een market cap van $30,11 miljard.

Wat is Avalanche (AVAX)?

Net als zoveel andere projecten die bestempeld worden als de “potenti√ęle Ethereum killer” is ook Avalanche een blockchain platform dat gebruikers hun eigen blockchains laat maken met hun eigen ecosystemen, maar ook gedecentraliseerde toepassingen (dapps) van allerlei aard. Het noemt zichzelf “razendsnel, goedkoop, en milieuvriendelijk”.

Het Avalanche platform bestaat uit drie afzonderlijke blockchains. De eerste, die de Exchange Chain heet en afgekort wordt tot X-Chain, laat mensen tokens maken en verhandelen, waaronder AVAX. De Platform Chain (P-Chain) dient om transacties te coördineren, maar ook om het maken van nieuwe blockchains mogelijk te maken.

De Contract Chain (C-Chain) ten slotte laat gebruikers slimme contracten maken en in werking stellen. De drie blockchains zijn interoperabel, en deze aanpak verbetert de snelheid en schaalbaarheid, wat Avalanche tot een uniek project in de ruimte maakt.

Terwijl de Exchange Chain het Avalanche consensus protocol gebruikt, gebruiken de andere twee ketens een aangepaste versie ervan, die de Snowman heet. Ze zijn een aanpassing van het Proof of Stake (PoS) consensus protocol.

Hoe bereikte de Avalanche koers een ATH in 2021?

AVAX’s enorme momentum was tijdens het laatste kwartaal van het jaar. Op 16 november kondigde Deloitte een partnerschap aan met Ava Labs, het team achter Avalanche.

Dit deed het bedrijf door de lancering van een platform genaamd “Close As You Go (CAYG)” gebouwd op Avalanche blockchain. Nog geen week na deze waardevolle samenwerking bereikte de AVAX koers zijn all time high.

Na het bereiken van zijn all time high eind november van $134,53, begon het te dalen en steun te vinden rond $80. Vervolgens steeg de koers weer doordat er midden december een rapport, onder leiding van Alkesh Shah van Bank of America, werd gepubliceerd.

Het rapport concludeerde dat Avalanche een enorme schaalbaarheid had met snellere settlements en lagere transactiekosten dan andere alternatieve blockchains. Een paar dagen later werd de stablecoin USDC ge√Įntegreerd met de Avalanche blockchain, en een week later steeg de AVAX prijs met +52% en doorbrak het dalende trend, zoals hieronder te zien is:

Avax koersverwachting

Wat is de Avalanche koersverwachting voor 2022?

Volgens het voorspellingsalgoritme van WalletInvestor voorspellen zij een stijgend en opwaarts jaar voor de AVAX koers. De Avalanche koersverwachting is dat de AVAX koers op ongeveer $ 275 zal eindigen. Een stijging, maar met minder rendement dan 2021.

Avalanche koersverwachting

 

Andere voorspellingen voor volgend jaar zijn nog bullisher, Gov Capital’s en CoinPriceForecast verwachten dat de AVAX koers in december 2022 respectievelijk $309 en $305 zal bereiken.

Het lijkt erop dat AVAX koers volgend jaar zal blijven groeien en het bullish sentiment zal aanhouden. Naarmate DeFi en NFT’s meer adoptie krijgen, kunnen nieuwe gebruikers die de crypto-industrie betreden Avalanche’s blockchain zien als een Ethereum alternatief.


Als ook andere grote namen zoals Deloitte de blockchain van Avalanche adopteren in 2022 en de wereldwijde adoptie van crypto doorgaat, kan de AVAX koers naar ongekende hoogten stijgen.

Disclaimer: Dit artikel biedt informatie voor educatieve doeleinden. Crypto-inzichten.nl biedt geen advies- of brokersdiensten aan, noch beveelt het specifieke investeringen aan, inclusief aandelen, effecten of cryptocurrencies.

You may also like

Leave a Comment