crypto-inzichten.nl

ApeCoin rally ondanks ‘stervende NFT markt’ speculaties

by crypto-inzichten.nl

Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT ecosysteem native token ApeCoin (APE) bereikte woensdag een hoogtepunt van een maand met een ware Apecoin Rally. Het op Ethereum gebaseerde token bereikte hoogtes van $ 16,72, waarmee het de hele cryptomarkt overtrof, alvorens te corrigeren. Dit was een stijging van 28% ten opzichte van dinsdag. Het token overtrof hiermee Decentraland’s $MANA en zat op de 33e plaats op de lijst van de grootste cryptocurrencies naar marktkapitalisatie met een waarde van meer dan $4.7 miljard. De ApeCoin rally kwam te midden van speculaties dat de NFT markt misschien langzaam aan het afsterven is.

Apecoin rally

Over ApeCoin

De ApeCoin is de eigen cryptocurrency van de Bored Ape Yacht Club, die de laatste maanden opvallend populair werd. ApeCoin is de bestuurs- en nutstoken die de Bored Ape Yacht Club gemeenschap en verwante gemeenschappen dienen. Het wordt in principe ge-airdropt aan houders van Bored Ape Yacht Club, Mutant Ape Yacht Club en extra exemplaren worden toegekend aan houders die ook de Bored Ape Kennel Club hebben.

Momenteel is er geen echte functionaliteit van ApeCoin behalve het lidmaatschap van de ApeDAO, die toezicht houdt op het bestuur van de ApeCoin token. De roadmap van de toekomst onthult echter dat er nutsvoorzieningen zullen zijn voor houders van het token. Dit zal vooral het geval zijn wanneer het gecombineerd wordt met de onderliggende NFTs. Daartoe behoren een marktplaats, mogelijke spelletjes en meer.

De makers stellen in principe Bored Apes voor, die tot in de kleinste details aangepast kunnen worden op basis van de keuzes van de koper. Deze gewoon uitziende kunstwerken hebben inmiddels de aandacht getrokken van verschillende investeerders.

ApeCoin heeft nog geen enorm grote aanhang, maar het wordt wel gesteund door enkele vrij grote namen. Sommige werden zelfs voor honderdduizenden dollars verkocht, waarbij de klantenlijst varieert van beroemdheden zoals Justin Bieber en Eminem.

Het voornaamste bedrijf dat met ApeCoin verbonden is, is Yuga Labs, dat beschouwd wordt als een van de bekendere namen in de NFT wereld. Ook al heeft het nog geen vrij massale steun, toch lijkt de toekomst voor ApeCoin vrij rooskleurig, gezien de populariteit van het merk dat het vertegenwoordigt.

Nieuw Metaverse project aangedreven door $APE

De onverwachte ApeCoin rally volgt op geruchten die maandag online opdoken dat houders van BAYC en Mutant Ape Yacht Club (MAYC) NFT’s mogelijk virtueel land kunnen krijgen in Yuga Lab’s Otherside Metaverse.

Een Bored Ape eigenaar zei dat Yuga Labs op het punt staat Otherside virtueel land te lanceren op een “een of andere Nederlandse veiling”. Renegademaster beweerde dat de startprijs 600 APE zou zijn.

“Kreeg net een paar enorme alfa’s toegestuurd re @yugalabs landdropping. De verkoop zal een soort Nederlandse veiling zijn die begint bij 600 $APE. Houd je $APE gereed. Het ziet er naar uit dat we het nodig zullen hebben. #BAYC #OTHERSIDET. Deze info werd me door een betrouwbare bron toegestuurd, is echter niet bevestigd of officieel nieuws. Speculatie in dit stadium dus alsjeblieft DYOR zoals altijd!”

Het metaverse project zal voor het eind van deze maand gelanceerd worden en zal aangedreven worden door $APE.

De ApeCoin rally kan ook worden bijgeschreven op zijn notering op crypto exchange Gemini’s leenprogramma Gemini Earn. Het programma stelt gebruikers in staat hun crypto’s en stablecoins met winst uit te lenen aan institutionele leners. Gebruikers kunnen daarmee tot 8,05% Annual Percentage Yield (APY) verdienen.

Is de NFT industrie aan het uitsterven?

De ApeCoin rally komt te midden van speculaties dat de NFT markt langzaam aan het uitsterven zou kunnen zijn. Daar waar we een ApeCoin rally hebben gezien, suggereren gegevens van NFT marktplaats OpenSea dat er minder kopers zijn dan vroeger. De marktplaats zag een daling van het handelsvolume van $3,5 miljard in februari naar $2,1 miljard deze maand.

Er was ook een daling van het aantal NFT’s dat op OpenSea verkocht werd. Het platform onthult een daling van bijna 50%. Bovendien heeft de sector te maken gehad met een daling van het aantal investeerders. Dit wordt toegeschreven aan NFT’s van lage kwaliteit en oplichting.

You may also like

Leave a Comment