crypto-inzichten.nl

ApeCoin (APE) wat is het en wat is de APE koers verwachting?

by crypto-inzichten.nl

De Bored Ape Yacht Club en de bijbehorende NFT collecties zijn uitgegroeid tot een van de meest besproken onderwerpen van 2021, en de buzz lijkt in 2022 niet te vervagen. Iets waar het team een paar maanden terug op had gezinspeeld was de creatie van een eigen cryptocurrency. ApeCoin is de cryptocurrency achter de Bored Ape Yacht Club (BAYC) NFT’s en drijft het hele ecosysteem aan. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over ApeCoin en vertellen we ook met over de APE koers.

ApeCoin-koers

Wat is ApeCoin?

Eenvoudig gezegd is Ape Coin de eigen cryptocurrency van het BAYC ecosysteem. Het is ontworpen om de gedecentraliseerde protocollaag te zijn voor verschillende initiatieven die door de gemeenschap geleid moeten worden.

Het is gebouwd op Ethereum’s ERC-20 token standaard, en zijn adres kun je hier vinden. De cryptocurrency wordt verhandeld op enkele van de grootste beurzen, zoals Binance, FTX, Huobi, KuCoin, Bybit, Kraken, enzovoort.

De totale voorraad van APE is vastgesteld op 1 miljard tokens. Er zijn geen mogelijkheden om via zijn contract interface nog meer tokens te slaan, en deze voorraad zou nooit mogen toenemen. Bovendien is er ook geen mogelijkheid om te branden, dus het aanbod zal ook niet afnemen.

De totale voorraad wordt als volgt verdeeld:

 • 150 miljoen tokens uit het ecosysteemfonds werden in de volgende verhoudingen aan houders van BAYC-gerelateerde NFT’s ge-airdropped:
  • 10094 Bored Ape NFT tokens
  • 2042 Mutant Ape tokens
  • 10950 tokens
  • Mutant Ape + Kennel Club = 2898 tokens
 • 470 miljoen tokens uit hetzelfde fonds gaan naar DAO schatkist en middelen, waarvan 117.500.000 bij de lancering worden vrijgespeeld en 7.343.750 gedurende 48 maanden maandelijks zullen worden vrijgespeeld.
 • De 16% die naar Yuga Labs en voor liefdadigheid zal gaan, worden als volgt verdeeld:
  • 150 miljoen gaat naar Yuga Labs onder een lockup van 12 maanden, en daarna worden 4.166.666,67 tokens per maand ontgrendeld gedurende 36 maanden.
  • 10 miljoen tokens of hun gelijke waarde worden gedoneerd aan de Jane Goodall Legacy Foundation met een initiële lock-up van 12 maanden, en 277.777,78 tokens die daarna 36 maanden lang per maand worden vrijgespeeld.
  • Er zijn ook 14% te lanceren contribuanten die onder verschillende lock-ups vallen, en 8% van de tokens zal naar de oprichters van BAYC gaan onder een lock-up van 12 maanden en 2.222.222,22 vrijgespeelde tokens per maand daarna.

De Ape Foundation en de DAO

Het beheer van de APE coin is de Ape Foundation en het is de basislaag waarop houders en de DAO kunnen bouwen. De Foundation vergemakkelijkt gedecentraliseerd en door de gemeenschap geleid bestuur en is ontworpen om mettertijd meer gedecentraliseerd te worden.

Ze heeft als taak de beslissingen van de ApeCoin DAO te beheren en is verantwoordelijk voor de dagelijkse administratie, boekhouding, projectbeheer, en andere werkzaamheden om ervoor te zorgen dat de ideeën van de DAO-gemeenschap de support krijgen die ze nodig hebben om gerealiseerd te worden.

De DAO zelf daarentegen bestaat om de macht te leveren aan de gemeenschap van APE houders. Met Ape-verbeteringsvoorstel-processen zouden de DAO-leden beslissingen kunnen nemen over de aanvragen voor het Ecosysteemfonds, projecten, partnerschappen, en verder.

Het bestuur van de DAO zal fungeren als een raad van de APE Foundation. De leden hebben tot taak toezicht te houden op de beheerders van de Foundation. Het bestuur heeft tot doel de DAO voorstellen te beheren en de algemene visie van de gemeenschap te dienen.

Het ApeCoin protocol

Zoals hierboven vermeld, is APE een ERC-20 token dat bestuurlijke doeleinden dient, maar het brengt ook nutsvoorzieningen met zich mee als het binnen het APE ecosysteem gebruikt wordt.

De open-source protocollaag van het hele ecosysteem heeft een paar doelen te dienen:

 • Stimulering

APE moet dienen als een hulpmiddel voor ontwikkelaars om deel te nemen aan het ecosysteem door het te verwerken in hun producten, spellen, diensten, enzovoort.

 • Governance

Zoals hierboven uitgelegd is governance een van de belangrijkste doelen achter APE, omdat het houders in staat stelt deel te nemen aan de DAO.

 • Toegang

De cryptocurrency geeft toegang tot sommige delen van het ecosysteem die anders niet beschikbaar zijn. Dat zijn bijvoorbeeld merch, evenementen, spelletjes, enzovoort – exclusief voor houders.

Omdat APE het nutstoken van het ecosysteem is, geeft het zijn deelnemers ook een munt die zonder gecentraliseerde tussenpersonen gebruikt kan worden.

APE koers verwachting

ApeCoin heeft nog maar een zeer korte geschiedenis. ApeCoin werd medio maart 2022 gelanceerd werd om het BAYC-ecosysteem uit te breiden.

De APE koers opende de handel op 17 maart op $1 en verhandelde tot een hoogtepunt van $39.40 alvorens terug te vallen om de dag te eindigen op $8.53. Sindsdien handelt het rond de $ 10 tot $ 14

Een week na de lancering had ApeCoin (APE) een marktkapitalisatie van bijna $ 1,53 miljard en er waar maar liefst 131.188.484 APE munten in omloop. APE was toen al in handen van 28.681 eigenaren. De ERC20 had sinds de oprichting al 157.982 on-chain transacties geregistreerd.

De APE koers staat momenteel op $12,32. Met een marktkapitalisatie van $3.422.703.179 staat APE nu al op de 46e plaats. De maximale voorraad is 1.000.000.000 APE munten en hiervan zijn er 277.500.000 APE coins in omloop.

APE coins kopen via Binance gaat heel gemakkelijk. Je kunt ze hier kopen.

Huidige APE koersgrafiek

Hieronder de laatste APE koers. Blijf op de hoogte door regelmatig de koersgrafiek te bekijken.

Hoe APE coins kopen?

Zoals hierboven vermeld, is APE al genoteerd en verhandelbaar op enkele van de grote beurzen zoals Binance, Coinbase, FTX, Huobi, KuCoin, Bybit, Kraken, enzovoort.

Op het moment van dit schrijven lijkt het leeuwendeel van de liquiditeit echter op de Binance beurs te zijn en die is gecentreerd in zowel APE/USDT als APE/BUSD paren.

You may also like

Leave a Comment