crypto-inzichten.nl

Welke mega altcoin zorgt voor een goede handel tijdens de feestdagen: Solana, Cardano of Polkadot?

by crypto-inzichten.nl

Het jaar 2021 is uitzonderlijk goed geweest voor de altcoin markt. Te beginnen met de opkomst van Defi tokens tot de groei van smart contract platforms, de opleving van Metaverse tokens, en de opkomst van Layer-2 protocollen.

Mega altcoins: Solana, Cardano en Polkadot

Mega altcoins of alts met grote kapitalisatie zoals Solana, Cardano, en Polkadot noteerden dit jaar hoge jaarlijkse ROI’s die op een of ander moment onafhankelijk van elkaar rallyden. Zo vergaarden ze hoge sociale aandacht en ook een impuls voor de detailhandel. Aan dit tamelijk vruchtbare jaar was echter (althans voor sommige munten) een beetje een einde gekomen.

De eerdergenoemde large-cap altcoins leken een bearish wending te nemen. De feestklokken hadden nog niet geluid voor DOT, ADA, en SOL, want de altcoins noteerden een zware correctie na BTC’s val onder het $50K niveau. Dus, nu deze altcoins hun lagere steunniveaus testen, kan dit een eindejaars ‘buy the dip’ gelegenheid zijn.

Zullen deze top 3 altcoins een goede investering voor de feestdagen zijn?

Op het moment van schrijven zat de wereldwijde crypto market cap op $2.12 bljoen. Daarmee een daling van meer dan 6% voorstellend in slechts 24 uur. Op 14 december maakte Bitcoin een uitstapje naar het $45.6K niveau, terwijl Solana 22.44% weekverlies presenteerde. Terwijl Polkadot 10% daalde en Cardano met 14,41% in hetzelfde tijdsbestek.

Cardano begon na het bereiken van een ATH van $3.01 begin september aan een neerwaartse trend. Verder testte het, op het moment van schrijven, de lange-termijn $1.2 steun. Solana, daarentegen, heeft het grootste deel van het jaar een rally doorgemaakt. Opvallend is de stijging van $1,6 op 1 januari tot $154,80, op het moment van schrijven.

Maar ook SOL was op het moment van schrijven de lagere $151 steun aan het testen. Polkadot, te midden van de parachain veiling hype, steeg met 390% van juli tot november en maakte een nieuwe ATH van $55. Maar ook DOT zit in een neerwaartse trend en testte de lagere $25.9 steun.

Zijn deze mega altcoins een goede ‘buy the dip’ gelegenheid?

Deze altcoins die lagere steun testen zouden tot een bullish bounce kunnen leiden, vooral met het feestseizoen om de hoek. Dus, maakt dat dit een goede ‘buy the dip’ gelegenheid?

Volgens het Crypto Compare rapport van november was ETH het best presterende activum van de grootste cryptocurrencies, met een rendement van 7,9% gedurende de hele maand. Het werd gevolgd door SOL dat 2,8% teruggaf. Aan de andere kant presenteerde ADA -39,19% en DOT -43,96% ROI vs USD over de afgelopen maand.

Mega altcoins

Opmerkelijk was dat de volatiliteit voor alle drie de altcoins was toegenomen. Solana en Polakdot noteerden 1.04 en 1.08 geannualiseerde standaardafwijking van de dagelijkse rendementen over een tijdvenster. Terwijl de volatiliteit van Cardano 0,98 was, had deze sinds oktober een scherpere opleving gezien. ADA’s Sharpe ratio noteerde -4,4 en had zich een weg omhoog gebaand van het all-time dieptepunt van -5,7

Ook DOT en SOL hadden lage Sharpe ratio’s, noteerden -5.79 en -4.5, op het moment van schrijven. Niettemin kunnen externe katalysatoren op korte termijn, zoals het parachain lanceringsevenement voor Polkadot, de prijs helpen uitbreken als de altcoin de cruciale lagere steun omklapt.

Voor Solana geldt dat zijn meer dan 76% van de geënte tokens, het circulerende aanbod over de exchanges verminderen, wat het narratief voor de munt verder opdrijft. Verder loopt Solana qua ontwikkelingsactiviteit voorop onder de top cap cryptoprojecten en heeft de afgelopen maand de dagelijkse github indieningspercentages van Polkadot en Cardano overtroffen.

Dat gezegd hebbende, de drie altcoins stonden op het moment van schrijven op cruciale prijsniveaus. Een beweging boven of onder die niveaus zou hun verdere pad kunnen sturen. De vooruitzichten zien er rooskleuriger uit voor DOT en SOL in vergelijking met ADA, op het prijsfront. Hoewel ze goede feestelijke trades kunnen vormen, kan het element van risico door de hogere Sharpe verhoudingen niet genegeerd worden.

Disclaimer: Dit artikel biedt informatie voor educatieve doeleinden. Crypto-inzichten.nl biedt geen advies- of brokersdiensten aan, noch beveelt het specifieke investeringen aan, inclusief aandelen, effecten of cryptocurrencies.

You may also like

Leave a Comment