crypto-inzichten.nl

Air Europa brengt de eerste serie NFTicket uit op Algorand

by crypto-inzichten.nl

Air Europa, een van Spanje’s toonaangevende luchtvaartmaatschappijen gaat de eerste serie NFTickets introduceren. Deze NFT vliegtickets kan Air Europa aanbieden door haar samenwerking met TravelX, een blockchain entiteit. Gebruikers die deze verzamelobjecten kopen zullen op 29 november 2022 vliegen in een speciale vlucht tussen Madrid en Miami.

Wat is NFTicket?

Een NFTicket is een niet-fungibel token ticket dat elk reisrecord als een NFT behandelt. Het NFT is verbonden met de blockchain, die het ticket veiligheid, authenticiteit en onveranderlijkheid geeft, en de mogelijkheid het te verhandelen en te beheren als een “tokenized” bezit voor eigenaars. Elk NFTicket zal ontworpen worden door een gerenommeerde kunstenaar, waardoor betekenis en kunst wordt gegeven aan wat eens een eenvoudig vliegticket was.

De eerste 10 NFTickets in de geschiedenis zullen de paradigmaverschuiving in de reisindustrie markeren. Gezien de bekendheid van elke NFT kunstenaar, zullen de NFTickets unieke en eeuwige verzamelobjecten worden. De NFTickets ontsluiten voor de eigenaars ook de toegang tot een reeks unieke en exclusieve evenementen tijdens Art Basel – Miami.

Met NFTickets de lucht in

De NFT vliegtickets, NFTicket genoemd, zal te koop zijn op het platform van TravelX. De eerste veiling was op 11 april, maar het proces zal zich om de twee weken herhalen.

TravelX legde uit dat de NFTickets werken als traditionele NFT’s. Wanneer ze verhandeld worden, worden de transacties op de blockchain geregistreerd. Houders kunnen de verzamelobjecten voorleggen en een bijpassend NFTickets ontvangen.

Air Europa en haar partner zeiden dat de stap kopers “een kans biedt om een stukje geschiedenis van de reisindustrie in handen te hebben en deel te nemen aan de allereerste door blockchain ondersteunde vlucht.” De vlucht zal op 29 november 2022 vanuit Madrid opstijgen en in Miami landen. Je kunt alleen door het kopen van de NFTicket aan boord gaan van de vlucht.

De reis begint in een eersteklas AirEuropa cabine van Madrid naar Miami op 29 november en gaat na de landing verder op een privé-evenement bij Art Basel Miami, waar de NFTicket houders en de kunstenaars samen deze gedenkwaardige gebeurtenis in de geschiedenis zullen vieren.

Carlos Betancourt – de kunstenaar die het kunstwerk ontwierp – zei dat dit NFTickets initiatief een experiment is met de grenzen van kunst en technologie.

“Het geanimeerde kunstwerk is geïnspireerd door concepten van ruimte, magische rijken en reiservaringen, en ook door de herinneringen en gevoelens die deze ervaringen oproepen,” voegde hij eraan toe.

De NFTickets worden geslagen op de blockchain van Algorand. Facundo Diaz – mede-oprichter van TravelX – prees het ecosysteem om zijn milieuvriendelijke focus, want het is volledig koolstofneutraal.

“We zullen het beste van de traditionele NFT mengen, maar voegen er real-world toepassing en ervaring aan toe. Dit zorgt voor een beter vliegticket dat reizigers gemakkelijk kunnen beheren en verhandelen vanuit hun blockchain portemonnee, gecombineerd met een nieuw soort verzamelbaar kunststuk. We geloven dat NFTickets de perfecte samensmelting zullen zijn van kunst, reizen en technologie,” besloot de kaderlid.

Emirates kondigde onlangs ook plannen aan om mee te doen in de NFT en Metaverse ruimte, zoals CryptoPotato meldde.

NFTickets

Crypto’s interactie met de luchtvaartsector

Bijna twee jaar geleden inkte de leidende particuliere luchtvaartmaatschappij in Rusland – S7 – een deal met de financiële instelling Sberbank om blockchain technologie in te zetten en vliegtickets voor tokens te verkopen. De bank zorgde voor de nodige infrastructuur.

Volgens schattingen handelt het streven de ticketverkoop af en verkort het de verwerkingstijd van een standaardprocedure van 10 dagen tot 20 seconden.

Venezuela’s Simon Bolivar International Airport heeft plannen om bitcoin te aanvaarden als betaalmiddel voor vliegtickets. Freddy Borges, de directeur van de luchthaven, liet weten dat de stap meer reizigers zal aantrekken om het Zuid-Amerikaanse land te bezoeken en zo de economie een impuls zal geven.

“Net zoals Russische passagiers in Margarita kwamen, zullen ze ook naar La Guaira komen, via Conviasa, dus moeten we vooruit in deze nieuwe economische en technologische systemen die toegankelijk zijn,” verklaarde hij vorig jaar.

Nooit meer een crypto kans missen? 

crypto signals

Handelen of beleggen in cryptocurrency kan zeer winstgevend en interessant zijn. Wel is het essentieel om goed te weten wat je moet doen. Wil je nooit meer kansen missen dankzij koop- en verkoopsignalen? Wil je maximaal profiteren van de bull markt?

Krijg dagelijks de juiste koop- en verkoopmomenten van de beste munten op een presenteerblaadje met Crypto Signals. Zodra de handelsexperts een kans vinden, delen ze die onmiddellijk met je. Het enige wat je hoeft te doen is onze experts te kopiëren en je verdient maximale crypto winsten zonder enige moeite, kennis of ervaring!

Schrijf je in voor Crypto Signals en wordt een expert in trading met hoge winsten.

You may also like

Leave a Comment