crypto-inzichten.nl

7 tekenen dat je nooit crypto rijk zult worden

by crypto-inzichten.nl

Sommige mensen zijn erg rijk geworden met crypto. Maar velen zijn nog niet in staat geworden om miljonair te worden door te investeren in crypto. Hoe herken je of iemand wel of niet crypto rijk gaat worden? Hier 7 tekenen hoe je nooit een crypto miljonair gaat worden. Als de eerste 4 op jou van toepassing zijn, vergeet dan crypto voorgoed.

1. Je wacht tot Bitcoin $1.000.000 raakt

Als je $1.000 of minder in Bitcoin steekt, verspil je je tijd. Die $1.000 zal niet snel in $10.000 veranderen. Laat me dit in een realistisch perspectief voor je plaatsen: De huidige marktkapitalisatie van Bitcoin is $1 biljoen.

Bitcoin heeft nog eens $1 biljoen nodig om zijn prijs te verdubbelen tot $100.000. Dat betekent dat Bitcoin een marktkap van $20 biljoen nodig heeft om de prijs van $1 miljoen te raken.

Zelfs als dat zou gebeuren, zou je nog een onbekend aantal jaren moeten wachten voor het zover is. De meeste crypto beleggers kunnen het niet verkroppen Bitcoin een paar dagen vast te houden als het een dipje vertoont.

2. Je gelooft in het HODL-en van alle crypto’s

Je HODL mentaliteit, dat wil zeggen het vasthouden van crypto, zorgt ervoor dat je blijft vastklampen aan je crypto die eigenlijk sinds het begin verliest maakt. Deze mentaliteit ontdoet je van de enige “controle” die je op de markten hebt. Dat zijn de acties om een trade te sluiten voor de verliezen toenemen, en winst te nemen nadat de prijs naar nieuwe hoogtepunten gaat.

Er wordt pas geld verdiend als een trade gesloten is. Hoe kun je consequent meer crypto verdienen als je positie nooit sluit? Dat kun je niet. HODLing is alleen oké als je niet onderhevig bent aan №4 in deze lijst.

crypto rijk worden

3. Je hebt liever gelijk dan dat je geld verdient

Het gevoel dat je gelijk moet hebben is een crypto rijkdom killer. Stel dat je een munt gevonden hebt die de potentie heeft om 1000% (10X) te doen: Je stapt in met $500. Je zit er al 2 dagen in. De muntprijs blijft stabiel. Maar op de 3e dag is de prijs van de munt gestaag aan het dalen. Je ziet lagere dieptepunten en hoogtepunten ontstaan. Je gelooft echter echt dat je gelijk hoort te hebben, dus blijf je erin.

2 dagen later doet de munt een scherpe daling, en nu probeert iedereen zijn posities te verlaten – waardoor de munt nog lager gaat. Je positie van $ 500 is nu $ 47 waard, waardoor je je nederlaag aanvaardt. Je gaat dan verder met alle schuld in de schoenen te schuiven van de crypto YouTuber die je over de munt vertelde.

De waarheid is echter dat het jouw eigen schuld was dat je niet uitstapte toen de tekenen erop wezen dat het verder naar beneden zou gaan. Er is veel dogma in de cryptogemeenschap en de “HODL” mentaliteit stimuleert gelijk te moeten hebben. Laat deze mentaliteit los, mocht je crypto rijk willen worden.

4. Je hebt geen exit plan voor munten

In een munt stappen zonder een exit plan is als in een Uber stappen zonder je bestemming te kennen, het heeft geen zin. Je zult de prijs van de munt op en neer zien schommelen, en dan zal de prijs uiteindelijk een punt bereiken dat je emotioneel triggert om uit te stappen. Meestal met verlies of break even.

Een exit prijs bepalen maakt je cryptoleven gemakkelijker, want het voorkomt dat je te laat uitstapt. Te veel mensen in crypto hebben hun ogen aan de grafieken gekluisterd, en elke prijsverandering zorgt ervoor dat ze hun slaap verliezen.

Het hele punt van crypto kopen is dat je je geld voor je laat werken. Het aanhouden van een positie zou niet moeten voelen dat je er de hele tijd mee bezig moet zijn. Als dat wel zo is, doe je het verkeerd.

Het niet hebben van een exit plan is waar dit gedrag aan ligt. Een exit strategie hoeft niet altijd gecentreerd te zijn rond een concreet cijfer. Ze kan gebaseerd zijn op:

 • Prijsactie
 • Tijd
 • Significante veranderingen in volume

5. Je gebruikt geen methodes met weinig risico om je inkomsten te verhogen

Ja, de belangrijkste stimulans van crypto is zeer hoge rendementen, en die gaan meestal gepaard met hoge risico’s. Maar, wat de meeste mensen doen na grote winst is verdubbelen in een andere munt of hun winst in Bitcoin stoppen (om het later in fiat om te zetten). Beide zijn slechte beslissingen.

Denk er maar eens over na. Bitcoin is niet vreemd aan apocalyps-achtige dalingen – je kunt 50% van je crypto-vermogenswaarde in een dag verliezen. Geld in een nieuwe munt stoppen geeft tenminste de mogelijkheid van een 2-10X in korte tijd, maar het risico om alles snel te verliezen blijft bestaan.

Onthoud: Je kunt niet altijd gelijk hebben. Plus, geld verdienen is beter dan gelijk hebben.

Met de uitvinding van Ethereum DeFi is er geen excuus meer om voortdurend risicovolle methoden te gebruiken om meer crypto te krijgen. In plaats daarvan kun je:

 • Rente verdienen met het staken van stablecoins (neemt grote volatiliteitsrisico’s weg)
 • Liquiditeitsverschaffer worden op gedecentraliseerde beurzen

6. Je bent te impulsief

Het kan zijn dat je gaat crypto kopen terwijl je dat nooit van plan was, vanwege angst of hebzucht van een externe bron. Impulsiviteit zorgt ervoor dat je ongeïnformeerde beslissingen neemt.

Het brengt je vaak in een situatie waarin je in een positie stapt, en je na meer onderzoek te hebben gedaan realiseert dat je dat niet had moeten doen. Maar door de positie te sluiten materialiseer je een verlies van 20%. Dus nu zit je vast.

Of een situatie waarin je FUD crypto nieuws hoorde en je positie uitstapte. Plotseling schiet de prijs omhoog. Nu koop je weer in vanwege FOMO – alleen maar om de prijs terug te laten keren tot je eerste aankoopprijs. Je zit weer met verlies vast. Logica verslaat emotie in crypto.

7. Je bent bang dat elke crypto kans oplichterij is

Dat betekent dat je gelooft dat elke nieuwe crypto-kans oplichterij is. Een goed voorbeeld zou BitClout zijn – een op crypto gebaseerde Twitter waar je sociale waarde via je eigen munt gelijkgesteld wordt aan een monetaire waarde. Hoe meer mensen aandelen van je munt kopen, hoe hoger die in waarde zal stijgen.

Veel mensen bestempelden dit al snel als oplichterij, maar als ze er meer in hadden gekeken, zouden ze belangrijke dingen geweten hebben die anders doen vermoeden:

 • De geldschieters van het project (Coinbase Ventures, Winklevoss Capital, Houbi)
 • Invloedrijke personen die aan boord komen (Jake Paul, Jake Tran, Tim Denning)
 • De vooruitgang die geboekt wordt (NFT’s, mobiele apps)

De mensen die nu instappen zullen dezelfde status hebben als degenen die instapten vóór de opkomst van Instagram. Maar deze keer zullen ze beloond worden met liquide crypto. Dit is maar 1 voorbeeld van wat er zoal real time gebeurt.

Goede projecten & munten vroeg opvangen vereist geloof

Je moet het risico nemen voor het geen risico meer is. Niemand wilde Bitcoin van $20, maar iedereen wil er een van $50.000. Waarom? Omdat ze denken dat het ideaal is op een snel rijdende trein te springen als die op weg is naar zijn eindbestemming. Ze stappen laat in Bitcoin, in de verwachting dat het hen miljonair zal maken.

Wees je bewust van deze 7 tekens. Bestudeer ze. Word er nooit het slachtoffer van.

De rijke kant van crypto staat altijd klaar om nieuwe leden op te nemen. Goede beslissingen over een langere periode zijn de enige manier om binnen te komen.

Wil je crypto rijk worden? Neem vandaag nog de juiste crypto beslissingen.

Crypto kopen

Crypto kopen of verkopen doe je via een crypto broker of crypto exchange. Belangrijks is dat je dit bij een betrouwbare en veilige partij doet. Bitvavo en Bitcoin Meester zijn goede Nederlandse crypto brokers. Binance is een uitstekende keuze als je graag bij een wereldwijde crypto exchange aan de slag wilt.  

Bitvavo

De goedkoopste crypto broker van Nederland
 • Meer dan 150 cryptomunten
 • Betalen met iDeal
 • Nederlandse klantenservice
 • Geregistreerd bij DNB
 • Ontvang €1000 handelskorting
 • Rating: 9,5
Favoriet

Binance

Grootste crypto exchange ter wereld
 • Meer dan 350 cryptomunten
 • Kopen, traden en staken
 • Engelstalige klantenservice
 • Veel gebruikersfuncties
 • Max 0,10% handelskosten per transactie
 • Rating: 9,2

Bitcoin Meester

De crypto aanbod van Nederland
 • Meer dan 200 cryptovaluta
 • Betalen met iDeal
 • Nederlandse klantenservice
 • Ingebouwde wallet
 • Tussen de 1% tot 2% per transactie
 • Rating: 9,5

Disclaimer: Dit artikel biedt informatie voor educatieve doeleinden. Crypto-inzichten.nl biedt geen advies- of brokersdiensten aan, noch beveelt het specifieke investeringen aan, inclusief aandelen, effecten of cryptocurrencies.

You may also like

Leave a Comment