crypto-inzichten.nl

7 crypto affirmaties om hardop uit te spreken en naar te handelen tot 2023

by crypto-inzichten.nl

Ok, de cryptomarkt hapert op dit moment. Maar het goede nieuws is dat dit niet de eerste keer is dat de cryptomarkt een crash vertoont. Juist op dit moment is het belangrijk dat je rustig blijft en beslissingen neemt op basis van feiten. Laat jezelf niet meevoeren met allerlei emoties. Sterker nog, laten we het jezelf moeilijk maken om crypto te verliezen door dagelijks de volgens crypto affirmaties hardop uit te spreken.

Crypto affirmatie 1: “Ik ga Bitcoin op een verantwoorde manier verhandelen door mijn hefboom op 100X te zetten.”

Wacht, dat klinkt niet goed. Beter is om te zeggen; “Ik zal verantwoord Bitcoin verhandelen door een hefboom te gebruiken die past bij de Bitcoin die ik riskeer”.

Handelen met hefboomwerking is als autorijden. Bestuurders hebben de vrijheid om harder dan 100 kilometer per uur te rijden. Maar naarmate een bestuurder harder gaat rijden, loopt hij niet alleen het risico om gepakt te worden voor te hard rijden, maar ook de kans op een ongeluk.

Crypto beleggers hebben de vrijheid om hun hefboom op 100X te zetten, maar het verhoogt hun kans op een liquidatie naarmate ze langer in een transactie blijven.

Tip: Hoe hoger de hefboom, hoe eerder je uit een handel moet stappen. Hoge hefboomwerking is voor scalpers.

Crypto affirmatie 2: “Ik ga mijn cryptoplan volgen, zelfs als ik zin heb er tegenin te gaan”.

Errmmm, heb je eigenlijk wel een cryptoplan? Eenvoudige cryptoplannen zouden kunnen zijn om:

 • Laat je kapitaal groeien door in een paar cryptoprojecten te stappen en ze een jaar vast te houden.
 • Ontvang terugkerende inkomsten met stakingsstrategieën.
 • Bescherm je spaargeld tegen inflatie door stablecoins te verzamelen.
 • Volg een paar trading setups voor de cryptos die je verhandelt.
 • Koop en flip NFT’s.

Je hebt de vrijheid om je cryptoplan vorm te geven zoals je wilt. Je plan kan ingaan op lange termijn beleggen, trading en handelsstrategieën. Maar weet dat hoe complexer je doel is, hoe moeilijker het te volgen zal zijn-je zult meer tijd moeten investeren dan je denkt-onderzoeken, bestuderen, de muntprijzen in de gaten houden, de handel in de gaten houden, enz. Je zou er uiteindelijk een full-time baan aan kunnen overhouden. 

Stel een cryptoplan op, gebaseerd op je levensstijl, vrije tijd, en financiële doelen.

Crypto affirmatie 3. “Ik ga geen emotionele crypto beslissingen nemen”.

De crypto affirmatie is heel belangrijk. Zorg ervoor dat je geen emotionele crypto beslissingen neemt. Stop met het gebruik van een allerlei denkwijzen om je eigen logica te verfijnen. Zie het als volgt. De markten willen dat je emotioneel bent, zodat ze je legaal je geld kunnen afnemen. Deze mensen worden sterk gedreven door angst, hebzucht en andere emoties.

Crypto is een op logica gebaseerde sport. Er moet een logische reden zijn voor elke beslissing die je in de ruimte neemt.

crypto affirmaties

Crypto affirmatie 4. “Ik streef naar een realistische ROI van mijn crypto”.

Veel mensen maken de fout om een inkomensdoel te stellen vóór een ROI doel. Als je $100 in een munt steekt en verwacht $100.000 te verdienen, is dat een 1000x winst (100.000% ROI).

Een 1000x winst is niet typisch in crypto, dus je bewijst jezelf een slechte dienst door de kwestie te vermaken. De wiskunde moet kloppen.

Het stellen van astronomische ROI’s is een teken dat je weinig kapitaal gebruikt. Voor de meeste mensen:

 • $ 100 naar $ 200 flippen is niets bijzonders
 • Het flippen van $1.000 naar $2.000 is plezierig
 • Het flippen van $1m naar $2m is uiteindelijk bevredigend

Een miljonair zou tevreden zijn met een rendement van 100%, terwijl iemand die $100 naar $200 flipt de behoefte voelt aan meer winst. Iedereen heeft een onbewust cijfer in zijn hoofd dat bepaalt of hij rijk is of niet. Volgens studies is dat cijfer waarschijnlijk $75.000.

Hoe dan ook, er is nog meer goed nieuws voor mensen met weinig kapitaal:

 • Je hebt geen hoge ROI nodig om crypto rijk te worden.
 • Een lage ROI in combinatie met herhaling is krachtig.

Ik heb het al eerder gezegd, en ik zeg het nog eens: de markten presenteren elke dag lage ROI-winsten. Daarvan profiteren is het slimste wat je kunt doen.

Als je $1000 had en 95 dagen lang 5% per dag won, zou je meer dan $100.000 verdienen. Als je nog 47 dagen doorging, zou je een crypto miljonair zijn. Dat is de kracht van crypto compounding, oftwel winst op winst. 

Natuurlijk vereist het proberen van deze crypto kennis en strategie. Er zullen hobbels op de weg zijn die je reis vertragen, maar de aanpak is realistischer dan te proberen $100 in $1 miljoen om te zetten, laat staan $100.000.

Lage ROI = hoge waarschijnlijkheid.

Hoge ROI = lage waarschijnlijkheid.

Laag is hoog, en hoog is laag.

Crypto affirmatie 5. “Ik ben bereid maanden of jaren te wachten op 100X”.

OK, dus we zijn weer terug bij het bespreken van grote winsten. 100X is een ding in crypto, maar niemand praat graag over hoe lang het kan duren voor het binnenkomt. Daarom is crypto affirmatie 5 een belangrijke affirmatie. 

Mensen benaderen een 100X rendement als het prijzengeld in Squid Game – de dromen die je ermee kunt vervullen leiden je af van wat je moet doormaken.

De meeste mensen die vroeg instappen voor 100X haken af als het vasthouden moeilijk wordt. Toekijken hoe je crypto van $10.000 winst terugvalt tot $3.000 geeft je een afschuwelijk gevoel – accepteren dat dit bij het spel hoort (dit is waarom ik de voorkeur geef aan lagere ROI’s).

Hoe dan ook, er zijn fantastische cryptoprojecten die de moeite waard zijn om vroeg in te stappen en die mogelijk 100X kunnen opbrengen.

Maar, om die 100X te krijgen, moet je misschien 100 weken wachten.

Crypto affirmatie 6. “Het is oké voor mij om kansen te missen”

Dit is geen crypto affirmatie die je dagelijks moet uitspreken. Je hoeft namelijk helemaal geen kansen te missen, want de cryptomarkten laten elke week kansen laten zien. Angst om kansen te missen is uit een leugen.

Een kans missen hoort niet te bestaan in crypto. Het bestaat omdat veel mensen met hun emoties over investeren in een enkele munt. Als je een stap terug doet en de dingen rationeel bekijkt, zul je merken dat er voortdurend kansen opduiken.

FOMO zal ervoor zorgen dat mensen de top kopen en dan op de dip dubbelen, alleen om de prijs nog verder te laten dalen.

Je wint in crypto als je FOMO verslaat.

Bitcoin Meester

Het grootste crypto aanbod van Nederland
 • Meer dan 200 cryptovaluta
 • Betalen met iDeal
 • Nederlandse klantenservice
 • Ingebouwde wallet
 • Rating: 9,5
 • Tussen de 1% tot 2% per transactie

Bitvavo

De goedkoopste crypto broker van Nederland
 • Meer dan 150 cryptomunten
 • Betalen met iDeal
 • Nederlandse klantenservice
 • Geregistreerd bij DNB
 • Rating: 9,5
 • Ontvang €1000 handelskorting
Favoriet

Binance

Grootste crypto exchange ter wereld
 • Meer dan 350 cryptomunten
 • Kopen, traden en staken
 • Engelstalige klantenservice
 • Veel gebruikersfuncties
 • Rating: 9,2
 • Max 0,10% handelskosten per transactie


Crypto affirmatie 7. “Ik leer altijd zodat ik de curve voor ben”.

Crypto rijk worden is eenvoudig maar niet gemakkelijk. Er is geen vaardigheid in het indrukken van de koopknop op een munt en hem verkopen als je doel bereikt is. Maar om in de juiste munten te stappen moet je voortdurend bijleren.

Je moet op de hoogte zijn van de nieuwste manieren om je crypto te vermenigvuldigen voor de meerderheid het doorheeft. Als ik veel van mijn crypto artikelen in drie woorden zou kunnen samenvatten, zouden ze zijn: stap er vroeg in.

De crypto beleggers die honderdduizenden via NFT’s maakten, versloegen de “verstandige” beleggers. De crypto beleggers bleven altijd op de hoogte in plaats van in hun tuin te zitten en alleen maar op de bank te zitten.

Stop nooit met leren!

FAQ – Veelgestelde vragen over cryptocurrencies

Verwijst naar een digitale munteenheid, beveiligd met cryptografie om betrouwbare transacties mogelijk te maken. Blockchain is de onderliggende technologie, die functioneert als een ‘grootboek’ of verslag van gemaakte transacties. Er zijn honderden munteenheden in omloop, zoals Bitcoin, Ether, Monero etc.

Hoewel sommige vroege investeerders veel geld verdiend hebben met beleggen in Bitcoin en andere vormen van cryptocurrency, is het nog steeds een riskante investering. … Maar je kunt er beter niet aan beginnen in de veronderstelling dat je er miljonair van zult worden.
 

Disclaimer: Dit artikel biedt informatie voor educatieve doeleinden. Crypto-inzichten.nl biedt geen advies- of brokersdiensten aan, noch beveelt het specifieke investeringen aan, inclusief aandelen, effecten of cryptocurrencies.

You may also like

Leave a Comment