crypto-inzichten.nl

30.000 Bitcoin miljonairs weggevaagd in de laatste 3 maanden

by crypto-inzichten.nl

Als gevolg van de toenemende volatiliteit en de daaropvolgende waardedaling van de cryptocurrency markt in de afgelopen drie maanden, is het aantal Bitcoin miljonairs met een flinke marge gedaald. 

Flinke daling van Bitcoin miljonairs

Gegevens verkregen door Finbold geven aan dat op 26 januari 2022 de adressen met een Bitcoin saldo van meer dan $1 miljoen op 87.953 adressen staan. Ruwweg 7.008 van de adressen hebben elk een saldo van ongeveer $10 miljoen. De overige 80.945 adressen hebben elk een saldo van $1 miljoen.

Opvallend is dat het aantal Bitcoin miljonairs de laatste drie maanden drastisch is afgenomen. Vergeleken met 28 oktober 2021, toen 116.139 adressen tot Bitcoin miljonairs werden verklaard, hadden 105.820 een saldo van minstens $1 miljoen, en 10.319 een saldo van niet minder dan $10 miljoen. Volgens de bevindingen is het aantal Bitcoin miljonairs tussen de twee data met 28.186 gedaald, in totaal met 24,26%.

Bitcoin miljonairs lijst

Bitcoin miljonairs daling

Elders valt ook op dat het aantal BTC adressen met meer dan $100.000 tussen oktober en januari met 30,04% afnam, van 505.711 tot 353.763.

 

Waarom is er zo’n daling van Bitcoin miljonairs?

Een combinatie van factoren zoals toezicht van de regelgevende instanties, turbulente markten, geopolitieke onrust, en covid hadden samen een ongunstig effect op de prestaties van het activum. Maar ondanks de volatiele start van het jaar blijven een aantal analisten het activum prijzen als een afdekking tegen stijgende inflatie.

Bovendien is het de moeite waard te vermelden dat de waarde van Bitcoin aanzienlijk was gedaald sinds 28 oktober, toen het vlaggenschip van de digitale activa rond $ 61.000 verhandeld werd. Op het moment van publicatie handelt Bitcoin op $37.851, een stijging van 3,94% op de dag, en hoewel het tekenen begint te vertonen van het terugwinnen van $38.000, is het nog steeds beduidend minder geprijsd dan drie maanden eerder.

Bitcoin miljonairs afname

Een van de redenen waarom de markt vandaag misschien minder Bitcoin miljonairs ziet dan in oktober, is dat de waarde van BTC gedaald is. Cryptocurrency handelaren en beleggers kunnen dezelfde hoeveelheid cryptocurrency blijven bezitten als voorheen; alleen de waarde in USD is gedaald.

Door de snelle waardedaling van Bitcoin sinds het begin van het jaar is ook het aantal liquidaties de laatste weken toegenomen, waarbij $372 miljoen aan long posities in de eeuwigdurende markt over alle beurzen in slechts één dag, 22 januari, geliquideerd werden.

Bitcoin miljonairs nemen af

In februari 2021 meldden we dat 100.000 Bitcoin adressen meer dan $ 1 miljoen bezaten. Een jaar later is dat aantal, ondanks de toegenomen adoptie van de cryptocurrency, afgenomen.

Gezien het anonieme karakter van ’s werelds meest waardevolle digitale bezit, is het moeilijk om de personen die de adressen in kwestie bezitten te identificeren.

Er is een grote kans dat de Bitcoin adressen met meer dan $ 1 miljoen aan Bitcoin toebehoren aan investeerders met grote kapitaalstromen, zoals instellingen of extreem early adopters. Tegelijk is het ook belangrijk op te merken dat een enkele Bitcoin bezitter meerdere Bitcoin adressen kan hebben.

Bitcoin koers

De huidige prijs van Bitcoin (BTC) is €29.491. Hieronder vind je de actuele BTC koers:

FAQ – Veelgestelde vragen over Bitcoin miljonairs

Ja dat kan. Maar je wordt niet in een keer crypto rijk. Lees dit artikel om je kansen te vergroten om crypto rijk te worden. 

Hoewel sommige vroege investeerders veel geld verdiend hebben met beleggen in Bitcoin en andere vormen van cryptocurrency, is het nog steeds een riskante investering. … Maar je kunt er beter niet aan beginnen in de veronderstelling dat je er miljonair van zult worden.
 

Disclaimer: Dit artikel biedt informatie voor educatieve doeleinden. Crypto-inzichten.nl biedt geen advies- of brokersdiensten aan, noch beveelt het specifieke investeringen aan, inclusief aandelen, effecten of cryptocurrencies.

You may also like

Leave a Comment