crypto-inzichten.nl

11 miljoen verborgen SOL tokens achtervolgt het Solana project

by crypto-inzichten.nl

Solana blijft stijgen in de rankings. Na een weekwinst van 33% procent is Solana op het moment van schrijven Cardano en Tether voorbijgestreefd en staat SOL op de vierde plaats. Maar ondanks deze stijging zijn er weer 11 miljoen verborgen SOL tokens opgedoken die ze verborgen hadden. Dit heeft een aantal investeerders flink afgeschrikt.

 

Verborgen SOL tokens

 

Indrukwekkende prestaties SOL

Solana is een cryptocurrency die het afgelopen jaar flink in de gaten is gehouden. Het project steeg dit jaar meer dan 16.000 procent in waarde en wordt momenteel boven de €214,79 verhandeld. Niet alleen heeft Solana mooie koerswinsten weten te behalen, ook is het project uitgegroeid tot een formidabel blockchain netwerk en een echte Ethereum concurrent.

 

Op het moment van schrijven heeft het de vierde-hoogste NFT omzet, vier keer hoger dan Polygon. Solana is duidelijk een blijvertje en handelaren hebben al hun oog laten vallen op € 350 SOL omhoog blijft schieten in de ranking.

In de afgelopen 24 uur steeg SOL met 1,6% tot € 217,88. Het was een van de beste performers in de afgelopen week, met een winst van 33,3%. Na het jaar te zijn begonnen op slechts € 1,38, heeft het tot nu toe ongeveer 16.000% winst weten te behalen.

 

SOL heeft nu een marktkapitalisatie van bijna €65 miljard, gelijk aan autogigant Ford en de Japanse reus Mitsubishi. Dit is de op drie na hoogste in de cryptocurrency-industrie, waarbij SOL nu groter is dan Tether en Cardano.

 

Solana’s opkomst is gebaseerd op het feit dat het in staat is om te doen wat Ethereum zou willen maar niet kan, althans nog niet. Het vertrouwt op Proof of Stake en Proof of History consensus-mechanismen waardoor het extreem snel is, ondersteunt smart contracts tegen zeer lage kosten en maakt massale schaalvergroting voor dApps mogelijk.

 

NFT’s zijn het gebied waar Solana de meeste vooruitgang heeft geboekt. Volgens CryptoSlam is de verkoop van NFT’s op Solana nu bijna € 450 miljoen waard. Maar liefst 91.000 investeerders hebben NFT’s gekocht. Alleen marktleider Ethereum, Ronin en Flow blockchains hebben een hogere verkoop kunnen realiseren. Solana heeft vijf keer hogere verkopen dan Polygon en 100 keer hoger dan de Binance Smart Chain.

 

Solana, Bitcoin en andere altcoins koop je eenvoudig en snel bij Bitvavo. Ga nu aan de slag en betaal geen handelskosten voor de eerste aankoop tot €1000.

 

Verborgen SOL tokens

Daar waar Solana snel groeit, wordt het project achtervolgt door schimmige activiteiten van het team. Justin Bons, de oprichter van Cyber Capital, een VC-firma die investeert in cryptocurrency-projecten, gebruikte Twitter om een van Solana’s grootste reputatievlekken aan te pakken.

 

In het schandaal van 2020 erkende Solana dat het 11,3 miljoen verborgen SOL tokens te hebben. Deze hielden ze verborgen voor de gemeenschap, maar hebben deze overhandigd aan een marketmaker.

 

De oprichter van Solana, Anatoly Yakovenko, liet weten dat de intentie zuiver was. Het enige wat hij wilde doen met de verborgen SOL tokens was zorgen voor voldoende liquiditeit voor de SOL-markt en ervoor zorgen “dat koop- en verkooporders altijd worden uitgevoerd, ongeacht de macro-omstandigheden, seizoensgebondenheid of dagelijkse schommelingen in het handelsvolume”.

 

“Het probleem: we hebben deze informatie over de verborgen SOL tokens niet bekendgemaakt aan het publiek, evenmin als de omvang en de aard van de lening,” Het publiek was dus niet bekend met de verborgen SOL tokens gaf hij toe. Hij voegde eraan toe:

 

Wij verontschuldigen ons diep voor de verwarring die de verborgen SOL tokens veroorzaakt kan hebben. Het doet ons veel pijn om de onenigheid en afleiding te zien die deze nalatigheid heeft veroorzaakt in onze gemeenschap van meer dan 150.000 leden wereldwijd.

 

Anatoly beloofde dat de Solana Foundation de 11,3 miljoen verborgen Solana tokens zou terugnemen en ze binnen een maand zou verbranden. Maar dat is niet gebeurd. Het riep slechts ongeveer 3,3 miljoen van de verborgen SOL tokens terug en de rest kwam op de markt. In wezen was het grote succes van Solana vandaag gebouwd op deze leugen en doofpot affaires.

 

Dit lijkt weinig effect te hebben gehad op het succes van het project en het blijft nieuwe hoogtepunten neerzetten. Volgens een gerenommeerde analist zou dit te wijten kunnen zijn aan de vermeende samenwerking met Tether, die ervan wordt beschuldigd projecten naar believen te manipuleren.

 

Benieuwd naar meer Crypto nieuws? Bekijk onze homepagina, de kennisbank of de pagina met Bitcoin nieuws!

 

You may also like

Leave a Comment